Υποχωρεί η στερλίνα μετά την εμμονή Johnson για Brexit στις 31 Οκτ.

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την εμμονή Johnson για Brexit στις 31 Οκτ.

Reuters  | 10.09.2019 12:40

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την εμμονή Johnson για Brexit στις 31 Οκτ.

Olga Cotaga

ΛΟΝΔΙΝΟ, 10 Σεπτ. (Reuters) - Η στερλίνα υποχωρούσε την

Τρίτη καθώς ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία αυξανόταν μετά

τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Boris Johnson ότι θα βγάλει τη

χώρα από την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου χωρίς να ζητήσει παράταση.

Παρά το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε

νομοθεσία που αναγκάζει τον Johnson να ζητήσει παράταση από τις

Βρυξέλλες εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τα μέσα Οκτωβρίου, ο

πρωθυπουργός είπε δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Ο Dominic Cummings, επικεφαλής σύμβουλος του Johnson, είπε

ότι η Μεγάλη Βρετανία θα εξέλθει της ΕΕ στην ώρα της και ότι οι

δημοσιογράφοι θα πρέπει να βγουν εκτός Λονδίνου και να μιλήσουν

σε πολίτες που δεν είναι πλούσιοι υποστηριχτές της παραμονής

στην ΕΕ.

"Η αγορά είναι εξαιρετικά προσεκτική λόγω της στάσης του

Johnson", είπε η Jane Foley της Rabobank. "Η ανησυχία πλανάται

πάνω από τις αγορές".

Η Στερλίνα υποχωρούσε 0,1% στα 1,2329 δολάρια μετά από άνοδο

σε υψηλό έξι εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση. Έναντι του

ευρώ διαμορφωνόταν στις 89,525 πένες.

(Olga Cotaga; Αίθουσα Σύνταξης Αθηνών)

Σχετικά Νέα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+