Διαγραμματική Ανάλυση Ισοτιμίας GBP/USD

Διαγραμματική Ανάλυση Ισοτιμίας GBP/USD

Konstantinos Matsoukas  | 05.05.2019 17:41

Διαγραμματική Ανάλυση GBP/USD

Ξεκίνησε Εαρινή "Επίθεση" της Στερλίνας;

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική καμπή βρίσκεται γενικότερα το νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς τα μέτωπα που είναι ανοιχτά με σημαντικούς εμπορικούς εταίρους παραμένουν προς το παρόν ανοιχτά.

Σε καθαρά διαγραμματικό επίπεδο και αναφορικά με το αντίστοιχο αμερικανικό νόμισμα , διακρίνουμε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα , η περιοχή του 1,28 αποτελεί μια ιδιαίτερα συμπαγής στήριξης τιμών , η οποία δοκιμάστηκε πολλές φορές και κάτω από δύσκολες συγκυρίες και φαίνεται ότι άντεξε τις πιέσεις.

Στο αντίποδα, η περιοχή του 1,3200 αποτελεί προς το παρόν μια δύσκολη τεχνικά περιοχή , καθώς πλήθος προσπαθειών ανοδικής υπέρβασης που συντελέσθηκαν εδώ και περίπου έναν χρόνο δεν καρποφόρησαν.

Συμπέρασμα

1) Η Έγκυρη και καθαρή (3-4 συνεχόμενα κλεισίματα τιμών πάνω από το επίπεδο αυτό) ανοδική διάσπαση του επιπέδου 1,3240 κατά τη παρούσα χρονική και διαγραμματική συγκυρία, εκτιμούμε ότι αποτελεί αγοραστικό σήμα και φέρνει τη στερλίνα σε κατάσταση ώριμης και σημαντικής αντίδρασης, προς τη περιοχή του 1,3700 σε πρώτο επίπεδο.

2) Κάθε προσπάθεια που δεν διασπά ανοδικά το επίπεδο του 1,3240 μας θέτει απλά σε κατάσταση αναμονής - wait . 3) Στη περίπτωση εκείνη όπου συντελεσθεί η καθαρή - "έγκυρη" ανοδική διάσπαση του επιπέδου 1,3240 (3-4 συνεχόμενα κλεισίματα τιμών) stop loss τοποθετούμε, κάτω από τη περιοχή του 1,3000.

Κωνσταντίνος Ματσούκας

Konstantinos Matsoukas

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+