Η Εξοδος της χώρας στις αγορές

Η Εξοδος της χώρας στις αγορές

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ  | 22.01.2018 00:46

Οι δανειστές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η χρηματοδοτική προστασία από την ΕΚΤ να πάει σε υφιστάμενες επισφάλειες NPLs των τραπεζών.
Αν οι πλειστηριασμοί δεν αποδώσουν τουλάχιστον την αξία ενεχύρων που έχουν στα βιβλία τους οι τράπεζες, τότε θα έχουμε 2 δεδομένα
1) Οι τράπεζες να μπουν στην διαδικασία να αγοράζουν μόνες τους τα ακίνητα που βγάζουν σε πλειστηριασμό στην τιμή πρώτης προσφοράς, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε εταιρείες REAL ESTATE πράγμα που απαγορεύει ο ESM, ειδικά χωρίς φορολογικά κίνητρα διακράτησης αυτών των ακινήτων.
2) Να χρειαστούν νέες προβλέψεις άρα αύξηση κεφαλαίου με ενεργοποίηση παράλληλα και του αναβαλλόμενου φόρου από το κράτος με αποτέλεσμα την αναγκαστική συμμετοχή του δημοσίου στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Φυσικά οι δανειστές θα επιλέξουν την πρώτη λύση ζητώντας νομοθετικό πλαίσιο ευνοϊκό για τις τράπεζες ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή του δημοσίου και παράλληλα θα ανοίξουν το πλαίσιο για εντατικές πωλήσεις καλαθιών δανείων στα FUNDS σε πολύ χαμηλές τιμές.
Επομένως η μη ύπαρξη εγγυητή των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει τις τράπεζες σε δανεισμό από τον ELA και γι αυτό οι θεσμοί μέσο της τράπεζας Ελλάδος θα ζητήσουν να υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο του 2018.
Άρα θα έχουμε τελικά μια καθαρή έξοδος στις αγορές?

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+