ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-Στο -0,3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Οκτώβριο

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-Στο -0,3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Reuters  | 08.11.2019 12:31

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-Στο -0,3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Οκτώβριο

(Προσθέτει RIC)
ΑΘΗΝΑ, 8 Νοεμ. (Reuters) - Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησε ο
εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία
που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την
Παρασκευή.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο
-0,3% τον περασμένο μήνα από 0,2% τον Σεπτέμβριο.
Τον ίδιο μήνα, ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε
στο -0,7% από -0,1% έναν μήνα νωρίτερα.
Η Ελλάδα βρισκόταν σε αποπληθωρισμό από τον Μάρτιο του 2013,
λόγω των δραστικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της
πολυετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε τα οικογενειακά
εισοδήματα.
Ο αποπληθωρισμός κατέγραψε την υψηλότερη τιμή τον Νοέμβριο
του 2013, όταν οι τιμές υποχώρησαν κατά 2,9% σε ετήσια βάση. Η
χώρα κατέγραψε για πρώτη φορά πληθωρισμό τον Ιούνιο του 2016.
Ακολουθούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ:

ΔΕΙΚΤΕΣ Οκτ. Σεπτ. Αυγ. Ιούλ. Ιούν. Μάιος Απρ. Μάρτ.
(%)
Εναρμον. -0,3 +0,2 +0,1 +0,4 +0,2 +0,6 +1,1 +1,0
δείκτης
Εθνικός -0,7 -0,1 -0,2 0,0 -0,3 +0,2 +1,0 +0,9
δείκτης
πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

(Αγγελική Κουτάντου)

Σχετικά Νέα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Το Investing.com είναι καλύτερο στην εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερες τιμές και διαγράμματα και μια ομαλότερη εμπειρία είναι διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή .