Πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών τον Ιούνιο, ενίσχυση των τουριστικών εσόδων

Πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών τον Ιούνιο, ενίσχυση των τουριστικών εσόδων

Reuters  | 20.08.2019 11:30

Πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών τον Ιούνιο, ενίσχυση των τουριστικών εσόδων

ΑΘΗΝΑ, 20 Αυγ. (Reuters) - Σημαντικό πλεόνασμα κατέγραψε το

ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούνιο έναντι ελλείμματος τον

ίδιο μήνα πέρυσι, χάρη στην μείωση του εμπορικού ελλείμματος και

στην αύξηση του πλεονάσματος στις υπηρεσίες, σύμφωνα με τα

στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Τρίτη.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών διαμορφώθηκε στα 874

εκατ. ευρώ τον Ιούνιο έναντι ελλείμματος 8,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο

μήνα του 2018.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο αγαθών μειώθηκε, καθώς η υποχώρηση

των εισαγωγών ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των εξαγωγών, ανέφερε η

Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,4% στα 2,62 δις ευρώ

παρά το ότι οι αφίξεις παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, με

αποτέλεσμα να ενισχυθεί το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών.

ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (δις ευρώ) 2019 2018

Ιανουάριος -1,183 -0,696

Φεβρουάριος -0,990 -1,398

Μάρτιος -1,503 -1,151

Απρίλιος -1,400 -1,486

Μάιος +0,301 +0,037

Ιούνιος +0,874 -0,009

πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος

(Αγγελική Κουτάντου)

Σχετικά Νέα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+