Αύξηση σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούλιο

Αύξηση σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούλιο

Reuters  | 08.08.2019 12:50

Αύξηση σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούλιο

ΑΘΗΝΑ, 8 Αυγ. (Reuters) - Στο 0,4% επιταχύνθηκε ο
εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούλιο από 0,2% τον Ιούνιο, σε
ετήσια βάση, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική
Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την Πέμπτη.
Τον ίδιο μήνα, ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε
αμετάβλητος , σε ετήσια βάση, από -0,3% τον Ιούνιο.
Η Ελλάδα βρισκόταν σε αποπληθωρισμό από τον Μάρτιο του 2013,
λόγω των δραστικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της
πολυετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε τα οικογενειακά
εισοδήματα.
Ο αποπληθωρισμός κατέγραψε την υψηλότερη τιμή τον Νοέμβριο
του 2013, όταν οι τιμές υποχώρησαν κατά 2,9% σε ετήσια βάση.
Έκτοτε, η χώρα κατέγραψε για πρώτη φορά πληθωρισμό τον Ιούνιο
του 2016.
Ακολουθούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ:

ΔΕΙΚΤΕΣ Ιούλ. Ιούν. Μάιος Απρ. Μάρτ. Φεβ. Ιαν.
(%)
Εναρμον. +0,4 +0,2 +0,6 +1,1 +1,0 +0,8 +0,5
δείκτης
Εθνικός 0,0 -0,3 +0,2 +1,0 +0,9 +0,6 +0,4
δείκτης
πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

(Λευτέρης Παπαδήμας)

Σχετικά Νέα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+