Βγαίνοντας από το μνημόνιο

Βγαίνοντας από το μνημόνιο

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ  | 01.12.2017 02:19

Βγαίνοντας η Ελλάδα από το μνημόνιο, η ΕΚΤ θα σταματήσει να κάνει αποδεκτά τα ομόλογά μας γιατί θα απέχουν 6 βαθμίδες ώστε να γίνουν investment grade δηλαδή να έχουν επενδυτικό βαθμό τουλάχιστον ΒΒΒ-.
Μια ακόμη τραγωδία στον ορίζοντα για τις τράπεζες αν η ΕΚΤ δεν κάνει αποδεκτά τα Ελληνικά ομόλογα ως επιλέξιμα για πράξεις νομισματικής πολιτικής.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα 4 δις. ομόλογα των ελληνικών τραπεζών να αποσυρθούν από τις εγγυήσεις που δίνουν στην ΕΚΤ για να παίρνουν ρευστότητα και να επιστρέψουν ξανά για δανεισμό από τον ELA.

Να μην ξεχνάμε ότι ο δανεισμός από τις αγορές θα είναι με επιτόκια 4,5% δηλαδή 5 φορές υψηλότερος από το κόστος δανεισμού του ESM.

Το ΔΝΤ από την άλλη θεωρεί το Ελληνικό χρέος ως Εξαιρετικά μη βιώσιμο,

και επιμένει ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος, τα χρήματα δηλαδή που θα χρειάζεται σε ετήσια βάση για να πληρώνει τοκοχρεολύσια, θα υπερβούν το όριο του 15% του ΑΕΠ.
Όταν το ελληνικό χρέος θεωρείται μη βιώσιμο με επιτόκιο δανεισμού από τον ΕΣΜ 0,89% θα θεωρείται βιώσιμο με επιτόκια 4,5% από τις αγορές?

Το κράτος θα δίνει μια μάχη για να σταθεί όρθιο με υπερφορολόγηση των πολιτών, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, και μια μάχη να μην χρειαστεί να ενεργοποιήσει την πιστωτική γραμμή ECCL μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Απο το 2010 το χρέος της χώρας αποτελούσε εθνικό ζήτημα και τώρα ούτε καν παρουσιάζεται ως πρόβλημα με την κυβέρνηση να θυσιάζει την λύση του χρέους για μια επιπόλαιη έξοδο.

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+