Η έκθεση της Ευρωπαικής Ελεγκτικής επιτροπής και η αισιόδοξη ματία των επενδυτών.

Η έκθεση της Ευρωπαικής Ελεγκτικής επιτροπής και η αισιόδοξη ματία των επενδυτών.

Elias Kantzioris  | 18.11.2017 14:46


Σύμφωνα με την νέα έκθεση του ευρωπαικού ελεγκτικού συνεδρίου η οποία δημοσιοποιήθηκε τήν Παρασκευή 17 νοεμβρίου διενεργήθηκε έλεγχος σχετικά με την διαχείρηση των τριών προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής για την ελλάδα συνολικού ύψους 368.6 δις ευρώ , η επιτροπή αποφάνθηκε ότι παρόλη την προσπάθεια που έχει καταβληθεί απο την ελλάδα ,στα μέσα του 2017 εξακολουθεί να χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση και βάση των διαπιστώσεων της επιτροπής οι στόχοι των προγραμμάτων έχουν επιτευχθεί σε περιορισμένο μόνον βαθμό παρόλο που τα μέτρα διευκόλιναν την δημουργία μεταρρυθμίσεων και την αποπληρωμή του χρέους. Η δυνατότητα η χώρα να βγεί στις αγόρες και να αντλήσει χρήματα απο εκεί αποτελει μία πρόκληση σύμφωνα με δηλώσεις του Baudilio Tomé Muguruza μέλους της επιτροπής .


Η διμοσίευση της έκθεσης έρχεται σε μία περιόδο οπου η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές και έχει στον προγραμματισμό της να τελειώσει με επιτυγχία το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης τον ερχόμενο αυγουστο.Σε αυτή την βάση μόνον καλό δεν θα έκανε για την ελλάδα αλλα καί για τους ευρωπαικούς εταίρους της μία συζήτηση περί νέου πακέτου διάσωσης .


Με αισιοδοξία αναμένει η ελληνική κυβέρνηση την εξέλιξη της ανταλλαγης ομολόγων ύψους 29.7 δις ευρω η οποία έχει στόχο την αύξηση της ρευστότητας των ομολόγων καθώς και την διμιουργεία θετικών προσδοκιών με σκοπό να επανέλθει η ελλάδα στις αγορές με επιτυγχία έχοντας στο παρασκήνιο μετά απο επτά χρόνια λιτότητας το μεγαλύτερο πλεόνασμα προυπολογσιμού όλων των προηγούμενων ετων.


Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων είναι η θέτικη ματία των ξένων επενδυτών για την ελλάδα και τα ελληνικά αξιόγραφα βλέποντας τα μακροοικονομικα στοιχεία της χώρας να βελτίωνονται με το ισοζύγιο τουρισμού τον Απρίλιο του 2017 να εμφανίζει πλεόνασμα 247 εκατ. Ευρώ και την ιδιωτική κατανάλωση να αυξάνεται με την αγορα αυτοκινήτων να εμφανίζει έσοδα 10.5% υψηλότερα σε σχέση με το 2016 προβλέποντας έτσι θετικές εξελίξεις για την χώρα μας τα επόμενα δυο χρόνια που ακολουθούν.

Elias Kantzioris

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+