Ψάχνοντας το σημείο αντιστροφής στο ΧΑ

Ψάχνοντας το σημείο αντιστροφής στο ΧΑ

Αλέξανδρος Υφαντής  | 16.09.2014 14:37

Στην τελευταία μας ενημέρωση είχα αναλύσει τους λόγους που έδινα περισσότερες πιθανότητες στο σενάριο που η άνοδος από το 1044 στο 1230 είχε τελειώσει. Με την πτωτική διάσπαση του 1145 αυτό το σενάριο επιβεβαιώθηκε. Σύμφωνα με το αρχικό μας πλάνο η αγορά διορθώνει την άνοδο από το 1044. Το θετικό για την αγορά είναι το γεγονός ότι η δομή της πτώσης από το 1203 δεν είναι κινητήρια όπως και η πτώση από το 1329 δεν είναι κινητήρια, δηλαδή δεν αποτελείται από 5 κύματα προωθητικά. Η αγορά βρίσκεται σε ένα πτωτικό κανάλι όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα και έχει πολύ πιθανό στόχο ολοκλήρωσης της διόρθωσης το 1123. Το 1123 είναι επίσης και το 50% Fibonacci retracement της ανόδου. Επόμενος στόχος που είχα αναφέρει από την αρχή της πτώσης από το 1203 είναι το 1100(61.8% Fibonacci retracement).

1

Θεωρώ πλέον πιο πιθανό ένα τουλάχιστον ακόμα ανοδικό κύμα προς το 1250-1300 παρά να διασπαστεί πτωτικά το 1044. Το οποίο σημείο είναι πλέον το στοπ μας εφόσον επιλέξουμε να μπούμε αγοραστές στην αγορά στα σημεία που ανέφερα. Τεχνικό σήμα αγοράς θα έχουμε επίσης με την διάσπαση του μαύρου πτωτικού καναλιού που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 1160. Πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας για την πιθανή αντιστροφή τάσης είναι η δομή της επικείμενης ανόδου. Αν για παράδειγμα αντιστραφεί η τάση στο 1123 και ξεκινήσει άνοδος προς το 1180, θα πρέπει η άνοδος να έχει κινητήρια δομή. Αν δεν έχει κινητήρια-προωθητική δομή τότε πολύ πιθανό η πτώση από το 1203 να ήταν μόνο το κύμα Α. Προς το παρών επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στο 1123. Δεν είναι αναγκαίο να δει το 1123 η αγορά για να θεωρήσουμε το 2ο κύμα τελειωμένο, αλλά συνήθως τα 2α κύματα είναι βαθειά και πλησιάζουν σχεδόν πάντα το 61.8%. Περισσότερα σε λίγες μέρες αφού εξελιχθεί η κίνηση στην αγορά.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+