Τεχνική ανάλυση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τεχνική ανάλυση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αλέξανδρος Υφαντής  | 26.08.2014 17:21

Στην τελευταία μας ανάλυση παρέμενα απαισιόδοξος για την πορεία του ΧΑ με στόχο ένα νέο χαμηλότερο χαμηλό από τις 1062 μονάδες με πιθανότερο σημείο τις 1010 με 1020 μονάδες. Το χαμηλό το είδαμε τελικά στις 1044 μονάδες και η ανοδική αντίδραση έχει δώσει μέχρι σήμερα σημαντικά βραχυχρόνια κέρδη αλλά η μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ παραμένει αρνητική. Κυματικά η δομή της ανοδικής αντίδρασης από το 1044 στο 1121 δεν έχει κινητήρια μορφή. Η συνολική δομή είναι τριών κυμάτων μέχρι στιγμής από το 1044 και συνδυασμό με την μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ, θεωρώ πιο πιθανό να δούμε το 1010-1020 παρά πάνω από το 1220. Τεχνικά είμαστε σε ανοδική βραχυπρόθεσμη τάση όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πάνω από το 1154. Αν διασπαστεί το 1154 θα έχει ολοκληρωθεί η κίνηση από το 1080. Όταν συμβεί αυτό, η πτώση δεν θα πρέπει να επικαλύψει το 1121 ώστε να υπάρχουν ελπίδες για κινητήρια άνοδο. Αν διασπαστεί πτωτικά το 1121 θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες να δούμε νέο χαμηλό. Κυματικά αν ξεκινήσουμε 4ο κύμα δεν θα πρέπει να επικαλυφθεί η κορυφή του 1ου κύματος, δηλαδή το 1121.

1

Η αγορά τεχνικά βρίσκει την γραμμή αντίστασης από το 1329. Διάσπαση του 1170 ανοδικά θα μας δώσει στόχο το 1190-1200 όπου και νομίζω ότι είναι το μέγιστο σημείο που μπορεί να φτάσει αυτή η ανοδική αντίδραση. Η πτώση από το 1329 παρόλα αυτά έχει πάρα πολλές επικαλύψεις, πράγμα που κάνει την κυματική μέτρηση δύσκολο να μετρηθεί ως κινητήρια. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Εκτίμησή μου είναι πως η πτωτική κίνηση της αγοράς χρωστάει ένα ακόμα νέο χαμηλό προς το 1000. Αν όμως κάνουμε λάθος περιμένοντας νέο χαμηλό στην αγορά, τότε τι πρέπει να προσέξουμε; Η δομή παίζει σημαντικό ρόλο όπως λέω πάντα. Αν στο ημερήσιο διάγραμμα δούμε 5 κύματα από το 1044 τότε θα πρέπει να μπούμε αγοραστές στο διορθωτικό γύρισμα. Για παράδειγμα αν είμαστε ήδη στο 3ο ανοδικό κύμα και ολοκληρώσουμε το 5ο πάνω από το 1220 (ιδανικά 1240-1250), τότε στο γύρισμα προς το 1150-1170 θα πρέπει να μπούμε αγοραστές. Αν κάποιος θέλει να μπει αγοραστής τώρα θα πρέπει να έχει το 1121 ως στοπ. Οπότε ανάλογα με το risk profile του καθενός, προσαρμόζεται και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει. Η στρατηγική που παρουσιάζω μέσω των αναλύσεών μου αφορούν το συντηρητικό προφίλ χωρίς παράγωγα και χωρίς σορτ θέσεις. Είμαστε εκτός αγοράς από το 1320 και η συχνότητα των συναλλαγών αφορά μακροπρόθεσμες θέσεις.

2

Μία νότα αισιοδοξίας αφήνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ αφού δεν διέσπασε πτωτικά το κάτω μέρος από το Ichimoku cloud. Θετικό επίσης το γεγονός ότι η αντίδραση ήρθε άμεσα. Σημαντικές εβδομαδιαίες αντιστάσεις βρίσκουμε στο 1180-1210. Η δομή της πτώσης από το 1379 αποτελείται από 3 κύματα και ανοδική διάσπαση του 1329 θα μου δώσει στόχο πάνω από το 1450-1500. Εστιάζουμε πλέον στην δομή της ανόδου από το 1044 για να διαπιστώσουμε αν το χαμηλό στις 1044 είναι το τέλος της διόρθωσης από το 1379.

Ολοκληρώνοντας, η αγορά έχοντας σημαντική βραχυχρόνια αντιστροφή τάσης, μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο σημαντικό είναι το χαμηλό στις 1044 μονάδες και αν η διόρθωση από το 1379 τελείωσε. Παραμένουμε εκτός αγοράς από τις 1320 μονάδες περιμένοντας το μεσοπρόθεσμο αγοραστικό σήμα με στόχο τις 1450-1500 μονάδες τουλάχιστον. Διάσπαση του 1220 θα μας δώσει το 1ο σήμα αγοράς. Γύρισμα προς το 1150-1180 θα ενεργοποιήσει τις αγορές μας με στοπ το 1044. Ανοδική διάσπαση του τελευταίου υψηλού θα μας δώσει σήμα αύξησης των θέσεων στο 60% του χαρτοφυλακίου και ενίσχυση στο 100% με διάσπαση του 1329. Διαγραμματικά με πράσινα βελάκια έχουμε τα σημεία εισόδου αν η αγορά ακολουθήσει το pattern που παρουσιάζουμε.

3

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+