Τελείωσε η πτωτική διόρθωση στο ΧΑ ή όχι;

Τελείωσε η πτωτική διόρθωση στο ΧΑ ή όχι;

Αλέξανδρος Υφαντής  | 20.06.2014 14:17

Ημέρα λήξης παραγώγων σήμερα και κατά πολλούς κρίσιμη για την συνέχεια του καλοκαιριού στο χρηματιστήριο. Η αγορά έχοντας από τα τέλη Μαΐου κινήθηκε ανοδικά 26% και μέχρι στιγμής έχει μόνο διορθώσει πτωτικά μέχρι το 23.6% της ανοδικής κίνησης. Εκτός πλέον από το ανοδικό κανάλι τιμών, θεωρώ πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην έχουμε ολοκληρώσει την πτωτική κίνηση που ξεκίνησε από το 1328. Όντας εκτός από την αγορά από τις 1320 έχουμε επιλέξει να τηρήσουμε μία στάση αναμονής λόγω της πολυπλοκότητας της δομής της ανοδικής κίνησης από το 1060. Θεωρούμε πολύ πιθανό η πτωτική κίνηση από το 1328 στο 1246 να ήταν μόνο το κύμα Α και η άνοδος προς το 1293 το κύμα Β. Αυτό σημαίνει ότι περιμένω νέο καθοδικό κύμα C προς το 1220-1210. Επιβεβαίωση του σεναρίου αυτού θα έρθει με πτωτική διάσπαση του 1246. Αρνητικά σημάδια για την πορεία του ΓΔ θα έρθουν αν δούμε απόρριψη της αγοράς και αδυναμίας των αγοραστών να βοηθήσουν τον ΓΔ να ξεπεράσει το 1300. Η ζώνη τιμών 1287-1295 είναι η αντίσταση από τα Fibonacci retracement 50% και 61.8%. Απόρριψη σε αυτή την ζώνη θα αυξήσει τις πιθανότητες πτωτικού γυρίσματος προς το 1250 για να τεστάρουμε τα πρόσφατα χαμηλά.

1

Η ίδια ανάλυση ισχύει και για τον 25άρη. Απόρριψη στο 61.8% retracement από τα υψηλά θα αυξήσει τις πιθανότητες για πτώση προς το 400 και δοκιμή των στηρίξεων. Διάσπαση του χαμηλού μας στέλνει προς το 390.

2

Κυματικά η πτώση από το 1328 δύσκολα μπορεί να την δούμε ως κινητήριο κύμα. Αυτό από μόνο του αυξάνει τις πιθανότητες να μην ξαναδούμε κάτω από το 1060 αλλά δεν τις ακυρώνει. Είμαστε εκτός τις αγοράς από το 1320 και παραμένουμε εκτός μέχρι να έχουμε τα σημάδια εκείνα που θέλουμε για να μπούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια αγοραστές. Προτιμώ να αγοράσω ψηλότερα και όχι στο απόλυτο χαμηλό, αρκεί να ξέρω πιο είναι το ρίσκο που παίρνω. Για παράδειγμα αγοράζοντας στα επίπεδα τιμών 1280 το ρίσκο μου είναι το 1060. Περιμένουμε λοιπόν ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για καλύτερο risk-reward. Το πτωτικό λοιπόν σενάριο είναι για εμένα το πιο πιθανό. Τι θα χρειαζόταν λοιπόν να κάνει η αγορά για να φύγει προς νέα υψηλά από τα τωρινά επίπεδα χωρίς να σπάσει πτωτικά το 1246; Η αγορά αφού έχει επιβεβαιώσει όπως θα θέλαμε την ζώνη 1250-70, θέλουμε να ξεκινήσει ανοδική κίνηση με κινητήρια μορφή και υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά. Θέλουμε επίσης η αγορά να διασπάσει ανοδικά το 1300 και να το κρατήσει. Διάσπαση ανοδική των αντιστάσεων 1312 και 1328 θα είναι τα σημεία αύξησης της long θέσης μας ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τα στοπ.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+