Σε υψηλά μήνα η ισοτιμία EUR/GBP λόγω αποδυνάμωσης της στερλίνας

Σε υψηλά μήνα η ισοτιμία EUR/GBP λόγω αποδυνάμωσης της στερλίνας

FXCM Hellas  | 17.04.2013 14:36

H αποδυνάμωση της στερλίνας κυριαρχεί στη σημερινή εικόνα της αγοράς συναλλάγματος και οδήγησε το ευρώ σε νέο μηνιαίο υψηλό σε σχέση με το βρετανικό νόμισμα.

Ελάχιστες ήταν οι οικονομικές ανακοινώσεις και οι εξελίξεις σήμερα στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα το ευρώ να διατηρήσει το εύρος 40 μονάδων σε σχέση με το δολάριο. Ωστόσο, η υποχώρηση της στερλίνας ήταν σημαντική λόγω των απογοητευτικών στοιχείων απασχόλησης (ποσοστό ανεργίας) για το τρίμηνο που έληξε το Φεβρουάριο.

Ο αξιωματούχος Praet της ΕΚΤ δήλωσε σήμερα να μην περιμένουμε πολλά από την ΕΚΤ ως προς την επίλυση της κρίσης. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Γεωργιάδης, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Κύπρος δεν θα αποχωρήσει από το Ευρώ αν και πρόσθεσε ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα παραταθούν χρονικά. Κανένα από τα παραπάνω δεν άσκησε σημαντική επίδραση στο ευρώ.

Στις ανακοινώσεις στη Βρετανία, η BoE ανακοίνωσε ότι με ψήφους 6 προς 3 αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση του Απριλίου να διατηρήσει αμετάβλητο τον στόχο του προγράμματος αγοράς assets για τρίτο μήνα. Αν και οι πρόσφατες ανακοινώσεις απασχόλησης του Μαρτίου ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων, το ποσοστό ανεργίας του 7,9% το διάστημα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου άσκησε πιέσεις στη στερλίνα.

Στην Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Abe μίλησε για τα επίπεδα ισοτιμιών παρά την προειδοποίηση της G20, τονίζοντας ότι το ισχυρό γεν έχει διορθώσει. Την ίδια στιγμή η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάρτη ανακοινώθηκε σε υψηλά 5ετίας αν και απογοήτευσε και πάλι τις προσδοκίες.

Τη στιγμή συγγραφής του κειμένου η ισοτιμία EUR/GBP διαπραγματευόταν γύρω από το 0,8620. Πιθανή αντίσταση στο 0,8630.

EUR/GBP: Ημερήσιο γράφημα1

FXCM Hellas

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';