Σε κρίσιμο σημείο ο Γενικός Δείκτης

Σε κρίσιμο σημείο ο Γενικός Δείκτης

Αλέξανδρος Υφαντής  | 03.07.2014 14:39

Ο Γενικός Δείκτης έχει αντιδράσει ανοδικά από τις 1199 στις 1254 περίπου όπου βρίσκεται η πρώτη σημαντική αντίσταση. Η στρατηγική μας παραμένει η ίδια. Παραμένουμε εκτός αγοράς (για τους συντηρητικούς) ή σορτάρουμε (για τους επιθετικούς) αφού θεωρούμε ότι η πτωτική κίνηση από το 1329 δεν έχει ολοκληρωθεί. Η αγορά βρίσκεται σε πτωτική τάση όσο δεν κλείνει πάνω από το 1305. Ο στόχος μας είναι η σημαντική στήριξη των 1175-1180 μονάδων. Πτωτική διάσπαση του 1160-1150 θα θέσει σε κίνδυνο και το χαμηλό των 1060 μονάδων.

Σήμερα η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι από το 1199 και δοκιμάζει τις αντοχές του. Πτωτική διάσπαση του 1235 θα ενισχύσει τις πιέσεις και θα αυξήσει τις πιθανότητες να τεστάρουμε τα χαμηλά στις 1200 μονάδες. Όσο κρατάει η αγορά μέσα στο ανοδικό κανάλι όπως φαίνεται και στο διάγραμμα παρακάτω οι ταύροι δεν έχουν λόγο να φοβούνται. Αν διασπαστεί το ανοδικό κανάλι μπορούμε να περιμένουμε κίνηση προς τις 1220 μονάδες. Αν διασπαστούν πτωτικά και οι 1220 μονάδες τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γράψουμε νέα χαμηλά προς τις 1175 μονάδες τουλάχιστον.

1

Σε γενικές γραμμές είμαστε ακόμα απαισιόδοξοι. Αυτό θα αλλάξει αν διασπάσουμε ανοδικά το 1305 και θα μας δώσει ελάχιστο στόχο το 1470. Σκοπός μας είναι να ακολουθήσουμε την τάση η οποία είναι ακόμα πτωτική. Συνοψίζοντας, οι ταύροι θέλουν την αγορά να κρατήσει το 1220 και να διασπάσει ανοδικά το 1280 σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και το 1305 σε μεσοπρόθεσμο. Οι αρκούδες από την άλλη θέλουν να δουν κορύφωση της αγοράς μεταξύ του 50% και 61.8% Fibonacci retracement και διάσπαση του 1200 με στόχο την περαιτέρω αδυναμία προς τις 1060 μονάδες. Εμείς επιλέγουμε είτε την αποχή είτε το σορτ (ανάλογα το προφίλ των πελατών) όσο βρισκόμαστε κάτω από το 1280 με στόχο νέο χαμηλότερο χαμηλό από τις 1199 μονάδες, κοντά στο 1150-1175.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+