Πιθανή ολοκλήρωση της ανόδου του ΓΔ από το 1044

Πιθανή ολοκλήρωση της ανόδου του ΓΔ από το 1044

Αλέξανδρος Υφαντής  | 09.09.2014 15:22

Η ανοδική κίνηση από το 1044,23 του ΓΔ στο 1203,72 πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί. Στο ημερήσιο διάγραμμα μπορούμε να παρατηρήσουμε την ολοκλήρωση των 5 κυμάτων. Αν το 5ο κύμα δεν επεκταθεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε διορθωτική κίνηση προς το 1150-1100 του Γενικού Δείκτη και δημιουργία υψηλότερου χαμηλού σε σχέση με το 1044. Το 61.8% Fibonacci retracement της ανόδου βρίσκεται στο 1106 και είναι ο πιο πιθανός στόχος. Επιπλέον η δομή της πτώσης από το 1329 στο 1044 είναι ξεκάθαρα διορθωτικής μορφής και αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες στο αισιόδοξο σενάριο ότι η πτώση από το 1370 είναι 3κυματική άρα διόρθωση της μεγαλύτερης ανοδικής τάσης που έχει αλλάξει από τον Ιούνιο του 2012.

1

Ένας επιπλέον λόγος η αγορά να είναι πιο πιθανό να έχει ολοκληρώσει την άνοδο, είναι η σημαντική αντίσταση στην οποία φτάσαμε βάση των Ichimoku cloud. Σε πρώτη φάση η απόρριψη επιβεβαιώνει την ολοκλήρωση των 5 κυμάτων. Αλλά όσο η αγορά είναι πάνω από το 1145 δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το 5ο κύμα να επεκταθεί προς το 1250-1260.

2

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο ΓΔ δεν κατάφερε να βγει εκτός του Ichimoku cloud και με τους δείκτες Chikou span, tankan-sen και kijun-sen σε πτωτική κλίση, οι πιθανότητες για πτωτικό γύρισμα αυξάνονται. Παρόλα αυτά το πτωτικό γύρισμα θα είναι αγοραστική ευκαιρία αφού έχουμε 5 ανοδικά κύματα από το 1044. Η μόνη μας παρατήρηση για το αισιόδοξο αυτό σενάριο είναι η εσωτερική δομή του πρώτου κύματος η οποία είναι αρκετά μπλεγμένη και όχι ξεκάθαρα κινητήρια.

3

Όσο ο ΓΔ κινείται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα μέσα στο Ichimoku cloud τότε θα παραμένουμε σε ουδέτερη θέση. Κυματικά αν ολοκληρωθούν 3 πτωτικά κύματα από το υψηλό στις 1203 μονάδες,

θα δοκιμάσουμε συντηρητικές τοποθετήσεις στην αγορά με στοπ το 1044 του ΓΔ. Η μεγαλύτερη εικόνα πάντως του ΓΔ δεν έχει και τα καλύτερα χαρακτηριστικά για τις αρκούδες αφού η πτώση από το 1329 απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κινητήρια. Η μόνη περίπτωση η αγορά να δει χαμηλότερα επίπεδα είναι να βρισκόμαστε σε μια πιο πολύπλοκη κυματικά διορθωτική κίνηση η οποία ακολουθεί την αρνητική κλίση του Ichimoku cloud σε μηνιαίο επίπεδο.

4

Στο παραπάνω μηνιαίο διάγραμμα του ΓΔ βλέπουμε το αρνητικό μακροπρόθεσμα σενάριο που έχει χάσει αρκετές πιθανότητες αφού η πτώση από το 1329 δεν ήταν κινητήρια όπως θα έπρεπε αν είχαμε αρχίσει το 5ο κύμα. Αυτό δεν αποκλείει όμως και άλλα εναλλακτικά πιο πολύπλοκα σενάρια όσον αφορά την δομή των κυμάτων. Τεχνικά η τάση παραμένει μεσοπρόθεσμα πτωτική όσο βρίσκεται ο ΓΔ κάτω από το 1300-1250. Κυματικά έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να έχουμε σημαντική αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης και γι αυτό το λόγο δίνουμε μεγάλη σημασία στην δομή της ανόδου από το 1044 και στην δομή του πιθανού πτωτικού γυρίσματος. Η στρατηγική του συντηρητικού χαρτοφυλακίου υπό διαχείριση θα δοκιμάσει αγορές σε πιθανό γύρισμα προς τις 1100 μονάδες.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.