Κυματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη

Κυματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη

Αλέξανδρος Υφαντής  | 07.07.2014 14:38

Αν και φύση αισιόδοξος και ταύρος από τον Αύγουστο του 2012(κοιτάξτε τι έγραφα στο blog μου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο), τα δεδομένα μέχρι στιγμής στο ΧΑ δεν είναι ενθαρρυντικά. Η πτώση από το 1379 του ΓΔ έχει μορφή κινητήριου πτωτικού κύματος. Σε συνδυασμό με την τρικυματική άνοδο από το 471 και την ισότητα του κύματος Α με το κύμα C, παίρνοντας υπ' όψιν και το οτι δεν διασπάσαμε ανοδικά το 1457 (χαμηλό κύματος 1), και βλέποντας την αδυναμία της αγοράς να διασπάσει ανοδικά ξανά το 1300 με κινητήρια δομή, οι ανησυχίες μου αυξάνονται για το μέλλον.

1

Βραχυπρόθεσμα θέλω να δω την αγορά να γυρνάει θετική και να κλείνει πάνω από το 1245. Κλείνοντας χαμηλότερα από αυτό το επίπεδο θα δούμε το 1220-1200 και πιθανότατα θα σπάσουμε το χαμηλό με στόχο τουλάχιστον 1150-1170. Αντιθέτως αν κρατήσουμε το 1245 έχουμε ελπίδες να τεστάρουμε το 1260 και αν το διασπάσουμε να δοκιμάσουμε το 1305. Αν η αγορά γυρίσει σύντομα πάνω από το 1260 έχουμε πολλές πιθανότητες να δούμε νέα ανοδική κίνηση προς την μεγάλη αντίσταση το 1300-1330.

2

3

Επειδή η δομή της ανόδου από το 1060 δεν είναι ξεκάθαρη, περιμένουμε περισσότερα στοιχεία που θα υποστηρίξουν το εναλλακτικό αισιόδοξο σενάριο και θα μειώσουν τις πιθανότητες για το απαισιόδοξο. Τέτοια στοιχεία θα είναι η ανοδική κινητήρια δομή των κινήσεων και πρωτίστως η ανοδική διάσπαση του 1305.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+