Η σπουδαιότητα της στήριξης των 1270 μονάδων στον Γενικό Δείκτη

Η σπουδαιότητα της στήριξης των 1270 μονάδων στον Γενικό Δείκτη

Αλέξανδρος Υφαντής  | 16.06.2014 15:33

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε αρνητικά με τον Γενικό Δείκτη στο χαμηλότερο σημείο της εβδομάδας το 1270. Η στρατηγική μας έχει δώσει σήμα εξόδου από την Τρίτη 10 Ιουνίου και τις 1320 μονάδες. Η αγορά από τότε ξεκίνησε μία καθοδική κίνηση η οποία διέσπασε καθοδικά το ανοδικό κανάλι της ανόδου από το 1060. Κυματικά η άνοδος από το 1060 δεν είναι κινητήρια. Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση η άνοδος από το 1060 είναι το κύμα Β και πρέπει να περιμένουμε νέα κινητήρια πτώση προς τις 1060 μονάδες.

1

Όσο η αγορά έμενε μέσα στο ανοδικό κανάλι είχα την ελπίδα ότι η κίνηση θα εξελισσόταν ακόμα πιο δυνατή και η κινητήρια δομή της ανόδου θα είχε αναπτυχθεί επαρκώς. Με την πτωτική όμως διάσπαση του ανοδικού καναλιού θεωρώ πως πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι η άνοδος από το 1060 να είναι διορθωτικής μορφής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολλές οι πιθανότητες να ξαναδούμε την αγορά προς το 1060 ή έστω 1140. Τεχνικά η πτωτική διάσπαση του καναλιού έφερε τον Γενικό δείκτη στο άνω όριο της στήριξης από το Ichimoku cloud. Πτωτική συνέχεια και κλείσιμο μέσα στο κόκκινο σύννεφο θα επιβεβαιώσει την νέα πτωτική βραχυπρόθεσμη τάση.

2

Η ζώνη 1270-1240 είναι η πλέον σημαντική στήριξη της αγοράς. Ακόμα και αν βρεθεί μέσα σε αυτή ο Γενικός, θα υπάρχουν ακόμη ελπίδες ανάκαμψης. Πτωτική διάσπαση και κλείσιμο τις επόμενες μέρες κάτω από το 1240 θα επιβεβαιώσει το απαισιόδοξο σενάριο μας που περιμένει πτώση ξανά προς το 1140-1060. Βραχυπρόθεσμη αντίσταση βρίσκουμε στις 1300 και 1312 μονάδες. Αν καταφέρει η αγορά και ξανακερδίσει τις 1300 μονάδες (όχι μέσω δημοπρασιών αλλά μέσω κανονικής διαπραγμάτευσης) τότε οι ταύροι θα έχουν ξαναπάρει κεφάλι. Διάσπαση του 1312 θα μου δώσει στόχο τουλάχιστον 1350.

3

Η στρατηγική μας αυτή την περίοδο είναι να παραμείνουμε εκτός αγορά αφού το σενάριο που θεωρούμε πιο πιθανό βλέπει πτώση προς το σημείο C. Το σημείο που περιμένουμε να τελειώσει η διόρθωση αυτή μπορεί να είναι μεταξύ 1060 και 900 μονάδων. Σε περίπτωση που η αγορά διασπάσει τις αντιστάσεις το 1300-1312, σε επιλεγμένες μετοχές θα εισέλθουμε αγοραστές μέχρι 40% του χαρτοφυλακίου και με στοπ τα πρόσφατα χαμηλά. Στόχος το επίπεδο τιμών 1350 του ΓΔ και με αυξημένες πιθανότητες τα νέα υψηλά. Σαφώς αποδυναμώνεται το απαισιόδοξό μας σενάριο αν διασπαστεί το 1312 ανοδικά.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+