Εν αναμονή της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης

Εν αναμονή της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης

Saxo Bank  | 12.11.2012 12:03

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσίασε άνοδο
Το EUR παρουσίασε άνοδο έναντι στα βασικά νομίσματα σήμερα το πρωί, λόγω των καθησυχαστικών ειδήσεων για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και πιο συγκεκριμένα, την ψήφιση από την Ελληνική βουλή του προϋπολογισμού του 2013. Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει οι σημερινή συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του Γερμανικού δείκτη τιμών χονδρικής ο όποιος αναμένεται να παρουσιάζει πτώση τον Οκτώβριο. Στις 6 am GMT, το EUR παρουσίαζε άνοδο κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με τα USD και GBP σε επίπεδα USD 1.2730 και GBP 0.8001, αντίστοιχα. Το JPY παρουσίασε πτώση κατά 0.2% έναντι του EUR λόγω του γεγονότος ότι τα δεδομένα καταδεικνύουν συρρίκνωση της Ιαπωνικής οικονομίας για το τρίμηνο Ιουλίου –Σεπτεμβρίου. Το AUD παρουσίασε άνοδο κατά 0.3% έναντι του USD καθώς το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας αυξήθηκε απροσδόκητα τον Οκτώβριο.

Μετοχές Η.Π.Α.: Ενισχύονται τα συμβόλαια
Στις 6 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με κέρδη 1.7 μονάδων. Δεν έχει προγραμματισθεί η δημοσίευση στοιχείων κύριων οικονομικών δεικτών για σήμερα. Την Παρασκευή, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,2%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, του μήνα Νοεμβρίου, υπερκέρασαν τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για το «δημοσιονομικό γκρεμό» των Η.Π.Α.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη 3 έως 8 και 3 έως 5 μονάδων, αντιστοίχως. Ο γερμανικός Δείκτης Τιμών Χονδρικής είναι ο κύριος οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα. Οι Deutsche Wohnen AG, BayWa AG, Wincor Nixdorf AG, Gesco AG, zooplus AG και Adler Modemaerkte AG έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Ο Yves-Loius Darricarrère, ο Πρόεδρος των προς τα πάνω λειτουργιών της Total SA, δήλωσε ότι η επανεκκίνηση της παραγωγής αερίου στην πλατφόρμα Elgin Franklin, στη Βόρεια Θάλασσα, ίσως να μην είναι εφικτή μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Η Bild Zeitung δημοσίευσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος τηςVolkswagen AG, Martin Winterkorn, και ο Πρόεδρος, Ferdinand Piech, θα μπορούσαν να επεκτείνουν τη θητεία τους για ακόμη 5-7 έτη, επιπλέον αυτής που τους δόθηκε ένα χρόνο νωρίτερα. Η ING Groep NV ανακοίνωσε ότι μονάδα της των Η.Π.Α., ING US Inc., έκανε αίτηση για δημόσια εγγραφή, προσφέροντας μέχρι και USD 100.0 εκατομμύρια σε κοινές μετοχές. ΗWall Street Journal ανακοίνωσε ότι ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, Naguib Sawiris, προσφέρθηκε να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου της Telecom Italia SpA, αξίας περίπου EUR 5.0 δις. Η Banco Popular Espanol SA υπέδειξε ότι σχεδιάζει την πώληση μετοχών αξίας, περίπου EUR 2.5 δις, σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από την τρέχουσα, σε μία προσπάθεια να αποφύγει την αναζήτηση ευρωπαϊκής βοήθειας.

Μετοχές στην Μεγάλη Βρετανία: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικά 6 με 9 μονάδες στο άνοιγμα. Δεν αναμένονται ανακοινώσεις οικονομικών δεικτών σήμερα.

Ασία: Διαπραγμάτευση κυρίως πτωτική
Οι αγορές στην Ασία παρουσίασαν πτώση σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία επίσης υπήρχαν απώλειες καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν συρρίκνωση της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο.


Μακροοικονομική ενημέρωση

  • Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2013: Το ελληνικό κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό λιτότητας, ώστε να λάβει την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας.
  • Συρρίκνωση της οικονομίας της Ιαπωνίας: Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0.9%το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχε σημειώσει αύξηση 0.1%.
  • Η τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσει τη χαλάρωση της νομισματικής ης πολιτικής, δηλώνει ο Shirakawa: Ο Masaaki Shirakawa, ο διοικητής της τράπεζας της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να εξασκεί πολιτική νομισματικής χαλάρωσης, λόγω της διαρκούς ανόδου του γιεν.
  • Μη αναμενόμενη αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας: Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έχει αυξηθεί απροσδόκητα στα USD 32δις τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο το πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στα USD 27.7δις.
  • Πτώση στις τιμές των εγχώριων εταιρικών προϊόντων στην Ιαπωνία: Σε μηνιαία βάση, δείκτης τιμών των εγχώριων εταιρικών αγαθών στην Ιαπωνία σημείωσε, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση κατά 0.3% τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο είχε σημειώσει άνοδο 0.2%.
  • Αύξηση του τομέα υπηρεσιών της βιομηχανίας στην Ιαπωνία: Σε εποχιακή βάση, ο δείκτης του τομέα βιομηχανικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία σημείωσε απρόσμενη άνοδο κατά 0.3% το Σεπτέμβριο, ενώ άνοδο είχε καταγράψει και τον Αύγουστο.
  • Η αύξηση της προσφοράς χρήματος στην Κίνα συνεχίζει να επεκτείνεται: Σε ετήσια βάση, η προσφορά χρήματος M2 στην Κίνα σημείωσε αλματώδη άνοδο κατά 14.5% τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε καταγράψει άνοδο 14.8%.
  • Συνεχόμενη αύξηση των στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία: Σε εποχιακή βάση, οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία σημείωσαν μικρότερη από την αναμενόμενη άνοδο κατά 0.9%, το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο είχαν σημειώσει πτώση 2.1%.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.