Είδαμε τα χαμηλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Είδαμε τα χαμηλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Αλέξανδρος Υφαντής  | 14.07.2014 15:16

Ο Γενικός δείκτης τελικά έσπασε πτωτικά τις 1199 μονάδες όπως περιμέναμε βάση της ανάλυσής μας και σημείωσε χαμηλό στις 1138 μονάδες. Πρώτο στόχο της πτώσης είχαμε δώσει την ζώνη 1160-1180. Με διάσπαση της στήριξης αυτής, δώσαμε στόχο το 1120-1100 το οποίο το πλησιάσαμε αλλά δεν πετύχαμε. Η πτώση οδήγησε τον ΓΔ μέχρι το 1138 και από το σημείο εκείνο έχουμε το πρώτο βραχυπρόθεσμο αγοραστικό σήμα αφού έχουμε βγει από το πτωτικό κανάλι τιμών της κίνησης που ξεκίνησε από το 1258. Η τάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει πτωτική. Η βραχυπρόθεσμη αντίδραση από τις 1138 μονάδες μπορεί να δώσει κίνηση μέχρι και τις 1210 μονάδες. Κυματικά το βασικό μας πλάνο παραμένει απαισιόδοξο αφού τα περισσότερα σημάδια που έχουμε είναι αρνητικά για την μελλοντική πορεία του ΓΔ. Σε μηνιαίο επίπεδο διασπάσαμε την μπλε ανοδική γραμμή τάσης από το 471. Σε συνδυασμό με την απόρριψη του δείκτη από το Ichimoku cloud η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική.

1

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης στηρίζεται από το Ichimoku cloud παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχίσει πτωτικά αφού δεν έχουμε ακόμα κανένα εβδομαδιαίο σήμα αντιστροφής της τάσης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ζώνη 1080-1150 είναι σημείο στήριξης και πολύ πιθανό να δούμε το χαμηλό μέσα σε αυτή τη ζώνη.

3

Κυματικά το αρνητικό σενάριο παραμένει η πρώτη μας επιλογή με στόχο τουλάχιστον νέο χαμηλό κάτω από τις 1060 μονάδες. Στο ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει πλέον σπάσει πτωτικά το Ichimoku cloud και να παλεύει γύρω από το 61.8% Fibonacci retracement. Πολύ πιθανό να δούμε ανοδική αντίδραση που θα φέρει τον ΓΔ κοντά στο 1200-1210 που βρίσκεται το κάτω όριο του Ichimoku cloud.

3

Επίσης σε ημερήσιο επίπεδο ο ΓΔ έχει σπάσει πτωτικά το χαμηλό κανάλι (στήριξη) Keltner. Σε συνδυασμό με το βραχυχρόνιο αγοραστικό σημάδι, μπορεί στις επόμενες συνεδριάσεις να δούμε μία ανοδική κίνηση προς το μεσαίο επίπεδο Keltner όπου βρίσκεται σημαντική αντίσταση.

4

Στα παρακάτω βραχυπρόθεσμα διαγράμματα παρατηρούμε ότι η πρόσφατη άνοδος από τα χαμηλά της 10ης Ιουλίου έχει διασπάσει το πτωτικό κανάλι της κίνησης που ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου. Το βραχυπρόθεσμο σήμα αυτό πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο προς το 1210 και με ελπίδα για μεγαλύτερη αντιστροφή της τάσης. Για να συμβεί αυτή η αντιστροφή τάσης πρέπει να διασπαστεί ανοδικά το 1220 και το 1260. Από την άλλη μεριά, επειδή η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική με χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά, υπάρχει κίνδυνος η ανοδική αυτή αντίδραση να μην μπορεί να ξεπεράσει το 1185 (50%) ή και το 1198 (61.8%). Επειδή όμως βρισκόμαστε και σε σημαντικά σημεία πιθανής αντιστροφής μεσοπρόθεσμης τάσης (61.8% retracement της ανόδου 1062-1329) ξεκινάμε άνοιγμα λονγκ θέσεων για το 10% του υπο διαχείριση χαρτοφυλακίου.

5

Στα αρνητικά σημεία της βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης είναι ο χαμηλός τζίρος. Επιπλέον η μεγαλύτερη δομή της κίνησης υποδηλώνει ότι η πτώση δεν έχει τελειώσει και πιθανότατα να δούμε τελικά το 1120-1100 και γιατί όχι χαμηλότερα. Γι’ αυτούς τους λόγους αγοράζουμε μόνο το 10% του χαρτοφυλακίου με στόχο να ενισχύσουμε αν διασπαστεί ανοδικά το 1220 και κυρίως το 1260. Αν επιθυμείται και εσείς να μπείτε στην διαχειριστική ομάδα μέσω αξιόπιστης ΑΧΕΠΕΥ, επικοινωνήστε μαζί μου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την ανάλυσή μου.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+