Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί - 28 Φεβρουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί - 28 Φεβρουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 28.02.2013 11:13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί
Το USD κατέγραψε απώλειες έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει επηρεαστεί από τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών Ευρώπης και ΗΠΑ, για συνέχιση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου των ΗΠΑ, αλλά και ένα πλήθος οικονομικών στοιχείων από την Ευρωζώνη. Στις 06:00 GMT, το EUR και το GBP ήταν ενισχυμένα κατά 0.2% και 0.1% έναντι του USD, σε επίπεδα 1.3156 και 1.5169 αντίστοιχα. ΤοJPY κατέγραψε απώλειες κατά 0.4% και 0.1% έναντι των EUR και USD, καθώς η Ιαπωνική κυβέρνηση πρότεινε τον Haruhiko Kuroda ως νέο πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, αυξάνοντας τις προοπτικές για περεταίρω ποσοτική χαλάρωση.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 37 έως 43 μονάδες θετικός στο άνοιγμα, ενώ οι British American Tobacco (BATS), Royal Bank of Scotland Group (RBS), Reed Elsevier(REL), Capita (CPI), International Consolidated Airlines Group SA (IAG), Direct Line Insurance Group (DLG), Derwent London (DLN), Capital & CountiesProperties (CAPC), Jupiter Fund Management (JUP), Hays (HAS) και Howden Joinery Group (HWDN) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Royal Dutch Shell (RDSA) επισήμανε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιήσει εξορύξεις πετρελαίου στην Αλάσκα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Royal Bankof Scotland (RBS) αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, επηρεαζόμενη από το αυξημένο κόστος αποζημιώσεων προς πελάτες για την πώληση σύνθετων παραγώγων προϊόντων.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί ακολουθώντας την χτεσινή τάση στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία υπήρξαν ανοδικές τάσεις, μετά από την πρόταση του πρωθυπουργού Shinzo Abe, να αναλάβει την προεδρία της κεντρικής τράπεζας ο Haruhiko Kuroda. Οι Toshiba (6502), Advantest Corporation (6857), Sony (6758),Nomura Holdings (8604), Sumitomo Mitsui Financial Group (8316) και Komatsu (6301) ενισχύθηκαν, με τις τρεις πρώτες να ευνοούνται από το ασθενέστερο Γιέν. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.5% στις 11,536.1 μονάδες. Στην Κίνα, η China Vanke (000002), στο Χόνγκ Κόνγκ η Sino Land (83), όπως και στη Νότια Κορέα η Hanwha Corporation (000880), ενισχύθηκαν λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα η SJM Holdings (880) έκλεισε με απώλειες μετά από την υποβάθμιση από έναν broker.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται ανοδικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.8 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ, της μεταβολής των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και του μεταποιητικού δείκτη της Kansas City Fed, ενώ οι Salesforce.com (CRM), Gap Inc. (GPS), Catamaran (CTRX), Kohl’s Corporation (KSS), ANSYS (ANSS), LKQCorporation (LKQ), Iron Mountain (IRM) και Universal Health Services (UHS) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Groupon (GRPN), J.C. Penney (JCP), Aegean Marine Petroleum (ANW) και Broadsoft (BSFT) υποχώρησαν κατά 26.0%, 13.4%, 12.0% και 22.6% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, η Mylan (MYL) ενισχύθηκε κατά 2.4% μετά από την ανακοίνωση για αγορά ιδίων μετοχών ύψους USD 500 εκατ. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.3%, επηρεαζόμενος από την ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας για συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, οι TJX Companies (TJX), Dollar Tree (DLTR), AES Corporation (AES), Joy Global (JOY) και Coach (COH) ενισχύθηκαν κατά 2.5%, 10.5%, 6.3%, 5.8% και 2.8% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Apple (APPL), First Solar (FSLR) και Target Corporation (TGT) υποχώρησαν κατά 1.0%, 13.8% και 1.5% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 48 έως 49 μονάδες και από 11 έως 13 μονάδες ενισχυμένοι στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης, Γερμανίας, Ελλάδας και Ελβετίας, τον δείκτη απασχόλησης της Γερμανίας, το ΑΕΠ Ελβετίας και Ισπανίας, τον δείκτη τιμών παραγωγού Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας, ενώ οι Bayer AG (BAYN), Telefonica SA (TEF), Deutsche Telekom AG (DTE), GDFSuez (GSZ), Repsol SA (REP), Luxottica Group SpA (LUX), Cie Generale d'Optique Essilor International SA (EI), Grifols SA (GRF), Aeroports de Paris (ADP) καιActividades de Construccion y Servicios SA (ACS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η UBS AG (UBSN) ανακοινώσε ότι θα κλείσει το παράρτημά της στο Λος Άντζελες και κάποιοι από τους εργαζόμενους θα μετακινηθούν στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, δύο πρώην υπάλληλοι της UBSAG (UBSN), κινήθηκαν νομικά έναντι της εταιρίας για λάθος χειρισμούς στην υπόθεση χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ηVivendi SA (VIV) θα αναστείλει την πώληση της θυγατρικής της, GVT SA, καθώς δεν παρουσιάστηκε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από τους αγοραστές.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία παραμένει αμετάβλητο:
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK της Αγγλίας, παρέμεινε αμετάβλητος σε επίπεδο -26 για τον Φεβρουάριο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την εφαρμοζόμενη πολιτική σύμφωνα με τον
Draghi: Ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι δεν θα μεταβληθεί η υφιστάμενη πολιτική και τόνισε ότι οι χρηματαγορές στην Ευρωζώνη δεν είναι πλήρως λειτουργικές, με τον τραπεζικό δανεισμό να είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Ο
Fisher της FED επαναλαμβάνει την πρότασή του για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων: Ο Richard Fisher, πρόεδρος της Dallas Fed, επανέλαβε την πρότασή του για μείωση εάν όχι τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος του πληθωρισμού, με την αγορά ακινήτων ήδη να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία βελτιώνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν:
Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 1.0%, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 2.4% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία βελτιώνεται:
Ο μεταποιητικός δείκτης Nomura/JMMA PMI της Ιαπωνίας, ανήλθε σε επίπεδο 48.5 τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 47.7 που καταγράφηκε τον Ιανουάριο.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα βελτιώνεται περεταίρω:
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος MNI για την Κίνα, ανήλθε σε επίπεδο 61.0 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 55.2 του Ιανουαρίου.

Οι πωλήσεις νεόδμητων ακινήτων στην Αυστραλία αυξάνονται με μειωμένο ρυθμό:
Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις νεόδμητων ακινήτων στην Αυστραλία αυξήθηκαν στον Ιανουάριο κατά 4.2%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 6.2% του Δεκεμβρίου.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξάνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν:
Για τον Ιανουάριο, ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.6%, σχεδόν αμετάβλητος από τον Δεκέμβριο.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Νέα Ζηλανδία μειώνονται:
Σε μηνιαία βάση, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Νέα Ζηλανδία μειώθηκαν κατά 0.4% στον Ιανουάριο, συγκριμένες με μια αύξηση κατά 9.4% του Δεκεμβρίου.

Η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας συρρικνώνεται: Η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώθηκε απρόσμενα κατά 1.5% στον Ιανουάριο, συγκρινόμενη με μια βελτίωση κατά 1.6% που καταγράφηκε στον Δεκέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';