Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο

Saxo Bank  | 10.04.2013 11:11

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο
Το USD δεν παρουσίασε σημαντικές μεταβολές σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά της νομισματικής επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την περεταίρω πορεία της υφιστάμενης πολιτικής. Επίσης, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοπρασία Ιταλικών κρατικών ομολόγων που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Στις 5 am GMT, το EUR κατέγραφε οριακή άνοδο έναντι του USD, στο 1.3086, ενώ το GBP ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.5332. Το AUD επίσης ενισχύθηκε κατά 0.2%, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν αυξημένες εισαγωγές στην Κίνα μέσα στο Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 1.5 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι InternetQ (INTQ),Vernalis (VER) και Amiad Water Systems (AFS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η BHP Billiton (BLT) τερμάτισε πρόωρα τη συνεργασία της με την Leighton Holdings, δύο χρόνια πριν από την κανονική λήξη του συμβολαίου τους. Η Vodacom Group, θυγατρική στη Νότια Αφρική της VodafoneGroup (VOD), επισήμανε ότι θα διαμορφώσει τα καταστήματά της έτσι ώστε να μοιάζουν με τη μορφή των καταστημάτων της Apple.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Cosmo Oil (5007) και Hitachi Construction Machinery(6305), ήταν μεταξύ άλλων από τις μετοχές που έκλεισαν τα συνεδρίαση με κέρδη, επηρεαζόμενες κυρίως από τα καλά αποτελέσματά τους. Αντίθετα οι J. FrontRetailing (3086) και FamilyMart (8028) κατέγραψαν απώλειες. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.8% στις 13,292.3 μονάδες.

Στην Νότια Κορέα η Hyundai Mipo Dockyard (010620), στο Χόνγκ Κόνγκ οι China Overseas Land & Investment (688) και Henderson Land Development(12), όπως και στην Κίνα η Poly Real Estate Group (600048), μεταξύ άλλων κατέγραψαν κέρδη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Αντίθετα οι Shijiazhuang YilingPharmaceutical (002603) και Guangzhou Pharmaceutical (600332) έκλεισαν με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 0.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων MBA, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής, καθώς και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον Μάρτιο, ενώ οιFastenal (FAST), Bed Bath & Beyond (BBBY), Carmax (KMX), Constellation Brands (STZ), Family Dollar Stores (FDO), MSC Industrial Direct (MSM),ADTRAN (ADTN), Titan Machinery (TITN), Richardson Electronics (RELL) και API Technologies (ATNY) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Actions Semiconductor ADS (ACTS) και PriceSmart (PSMT) ενισχύθηκαν κατά 10.6% και 3.5%, αντίστοιχα, ενώ οι HealthManagement Associates (HMA), Synergy Pharmaceuticals (SGYP) και Realogy Holdings (RLGY), υποχώρησαν κατά 10.5%, 8.8% και 7.7%, κυρίως λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4%, με τις First Solar (FSLR), Cliffs Natural Resources (CLF), United States SteelCorporation (X), Newmont Mining Corporation (NEM), Microsoft (MSFT), Intel (INTC) και Seagate Technology (STX) να ενισχύονται κατά 45.5%, 8.8%, 4.4%, 2.6%, 3.6%, 3.1% και 2.7% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι J.C. Penney (JCP) και St. Jude Medical (STJ) υποχώρησαν κατά 12.2% και 1.7% αντίστοιχα, με την πρώτη να επηρεάζεται από την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Ron Johnson.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 33 και 14 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των βιομηχανικών παραγωγών Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς και τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Πορτογαλίας. Οι Gerresheimer AG (GXI), Iren SpA (IRE), Synergie SA (SDG), R StahlAG (RSL2) και Halloren Schokoladenfabrik AG (H2R) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με την Les Echos, η BNP Paribas SA(BNP) στοχεύει στην αύξηση του πελατολογίου της κατά 500,000 πελάτες, με την αναβάθμιση που θα πραγματοποιήσει στα διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα που παρέχει, μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Κίνα εμφανίζει ένα απρόσμενο εμπορικό έλλειμμα: Μέσα στον Μάρτιο, η Κίνα εμφάνισε ένα έλλειμμα ύψους USD 880 εκατ. στο εμπορικό της ισοζύγιο, συγκρινόμενο με ένα πλεόνασμα ύψους USD 15.2 δις του προηγούμενου μήνα. Παράλληλα, για τον Μάρτιο οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 10%, υπολειπόμενες των εισαγωγών που αυξήθηκαν κατά 14.1% μέσα στην ίδια περίοδο.

Το καταναλωτικό κλίμα της Αυστραλίας επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Westpac Bank και του ινστιτούτου της Μελβούρνης για την Αυστραλία, υποχώρησε σε επίπεδο 104.9 μέσα στον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 110.5 του Μαρτίου.

Η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία περιορίζεται: Για τον Μάρτιο, η συνολική κατανάλωση της Νέας Ζηλανδίας μέσω πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 1.2%, συγκρινόμενη με μια άνοδο κατά 0.9% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι τιμές των εξαγώγιμων προϊόντων της Νότιας Κορέας μειώνονται: Κατά τον Μάρτιο, οι τιμές των εξαγώγιμων προϊόντων της Νότιας Κορέας μειώθηκαν κατά 5.9%, τον όγδοο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται πτώση, και συγκρινόμενες με μια μείωση κατά 5.6% που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';