Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD καταγράφει κέρδη - 21.02.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD καταγράφει κέρδη - 21.02.13

Saxo Bank  | 21.02.2013 10:42

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD καταγράφει κέρδη
Το USD συνέχισε την ανοδική του πορεία έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με το κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές να έχει επιδεινωθεί με την ανακοίνωση των πρακτικών της επιτροπής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για χάραξη νομισματικής πολιτικής (FOMC), όπου διαφαίνεται ότι πολλά στελέχη τάσσονται υπέρ της διαφοροποίησης της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεταποιητικοί δείκτες PMI για ΗΠΑ και Ευρώπη που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα, αλλά και ένα πλήθος οικονομικών δεδομένων από τις ΗΠΑ. Στις 06:30 GMT, τα GBP και EUR είχαν απώλειες κατά 0.9% και 0.4% έναντι τουUSD σε επίπεδα USD 1.5147 και USD 1.3245, αντίστοιχα. Το JPY αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0.6% και 0.2% έναντι των EUR και USD, καθώς η μειωμένη διάθεση ανάληψης επενδυτικού κινδύνου οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλέστερα καταφύγια.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 44 με 48 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των χρηματικών απαιτήσεων και του καθαρού δανεισμού του δημόσιου τομέα, καθώς και του δείκτη CBI για την βιομηχανική τάση, ενώ οι BAE Systems (BA/), Informa (INF), Ashmore Group (ASHM), Ladbrokes (LAD),Lancashire Holdings (LRE), Filtrona (FLTR), New World Resources (NWR), CSR (CSR), Go-Ahead Group (GOG), Premier Foods (PFD), RM (RM/) καιAnimalcare Group (ANCR) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Αυστραλιανή Alumina Limited επισήμανε ότι δεν πρόκειται να υποβάλει προσφορά για την θυγατρική της Rio Tinto (RIO) που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αλουμινίου, δεν απέκλεισε όμως την πιθανότητα ένας από τους κύριους μετόχους της, η CITIC Group, να το κάνει. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Walt Disney σύναψε συμφωνία με την British Sky Broadcasting Group (BSY) για προβολή παλαιών και νέων ταινιών της πρώτης στο συνδρομητικό κανάλι.

Ασία: Καταγραφή πτωτικών τάσεων
Οι Ασιατικές αγορές κατέγραψαν απώλειες σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την τάση στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Taiyo Yuden (6976), Sony(6758), Hitachi Construction Machinery (6305) και Fanuc Corporation (6954) έκλεισαν πτωτικά, ενώ αντίθετα η GS Yuasa (6674) ενισχύθηκε λόγω της φημολογίας ότι η Boeing θα διορθώσει το πρόβλημα στην μπαταρία που καθήλωσε τα 787 Dreamliner στο έδαφος. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 1.2% στις 11,332.2 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, η MGM China Holdings (2282) ενισχύθηκε λόγω καλών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου, ενώ η Belle International Holdings (1880), όπως και οιAnhui Conch Cement (600585) και Huaxin Cement (600801) στην Κίνα, αλλά και η Hyundai Elevator (017800) στην Νότια Κορέα, μεταξύ άλλων, έκλεισαν με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 0.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή, την μεταβολή των επιδομάτων ανεργίας, τον μεταποιητικό δείκτη PMI, τον προπορευόμενο δείκτη CB, καθώς και τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, ενώ οιWal-Mart Stores (WMT), American International Group (AIG), Hewlett-Packard (HPQ), Public Storage (PSA), Newmont Mining (NEM), PG&E Corporation(PCG), Intuit (INTU), Public Service Enterprise Group (PEG) και Chesapeake Energy (CHK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Tesla Motors (TSLA), VeriFone Systems (PAY), Walter Energy (WLT) και Fluor Corporation (FLR) έκλεισαν με απώλειες κατά 6.1%, 32.6%, 5.9% και 1.3% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οι Pegasystems (PEGA) και Constellation Brands (STZ) ενισχύθηκαν κατά 20.4% και 4.6%, με την πρώτη να ανακοινώνει εξαιρετικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 μειώθηκε κατά 1.2%, με τα πρακτικά της επιτροπής FOMC να καταδεικνύουν ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να σταματήσει νωρίτερα από ότι αναμένονταν. Οι Apple (APPL), Garmin Limited (GRMN) και Caterpillar (CAT) κατέγραψαν απώλειες κατά 2.4%, 9.4% και 2.5% αντίστοιχα, ενώ η Joy Global (JOY) ενισχύθηκε κατά 2.7% μετά από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Michael Sutherlin, ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε εξαγορές όταν συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 43 έως 48 μονάδες και από 20 έως 21 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών PMI Ευρωζώνης, Γερμανίας και Γαλλίας, του εμπορικού ισοζυγίου και της προσφοράς χρήματος Μ3 της Ελβετίας, καθώς και των τρεχουσών συναλλαγών της Πορτογαλίας, ενώ οι Allianz SE (ALV), AXA SA (CS), Schneider Electric SA (SU), Swiss Re AG (SREN), Safran SA (SAF), Technip SA (TEC), DIASA (DIA) και Rhoen Klinikum AG (RHK) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Anheuser-Busch InBev (ABI) επισήμανε ότι η εταιρία μαζί με τις Constellation Brands, Grupo Modelo και Crown Imports LLC βρίσκονται σε συζητήσεις με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την επίλυση της καταγγελίας που έχει υποβληθεί για την προσπάθεια εξαγοράς της Grupo Modelo. Η LVMH SA (MC) επιβεβαίωσε την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου στην εταιρία ενός νέου Γάλλου σχεδιαστή, του Maxime Simoens. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς του Μεξικό ερευνά τις συναλλαγές της UBS AG(UBSN) ύψους USD 76.0 εκατ. στην Coca-Cola Femsa SAB, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της επικείμενης εξαγοράς. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εγκρίνει την διηπειρωτική συνεργασία της Deutsche Lufthansa AG (LHA), με τις United Airlines και AirCanada.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι διαφωνίες για την συνέχιση του προγράμματος νομισματικής πολιτικής εντείνονται, σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής FOMC: Τα πρακτικά της επιτροπής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για χάραξη νομισματικής πολιτικής, καταδεικνύουν ότι πολλά στελέχη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα βελτιώνεται περεταίρω: Ο δείκτης MNI flash για το επιχειρηματικό κλίμα της Κίνας, ανήλθε σε επίπεδο 61.8 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 55.2 του προηγούμενου μήνα.

Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Κίνας βελτιώνεται: Για τον Ιανουάριο, ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Κίνας ανήλθε σε επίπεδο 253.4, συγκρινόμενος με το προηγούμενο επίπεδο 251.0 του Δεκεμβρίου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';