Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται

Saxo Bank  | 31.12.2012 11:16

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD κινείται ανοδικά έναντι των EUR και GBP σήμερα το πρωί, καθώς το κογκρέσο στις ΗΠΑ δεν μπορεί να καταλήξει σε μια συμφωνία αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος. Καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη σήμερα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση του κατασκευαστικού δείκτη της Dallas Fed. Στις 6 am GMT, τα EUR και GBP είχαν απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι του USD σε επίπεδα 1.3200 και 1.6157, αντίστοιχα. Το AUD ενισχύθηκε κατά 0.1% έναντι τουUSD καθώς τα δεδομένα για τον Δεκέμβριο καταδεικνύουν βελτίωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Κίνα. Το JPY εξασθένισε κατά 0.3% και 0.2% έναντι των USD και EUR, αντίστοιχα.

Μετοχές στο Η.Β: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 28 με 30 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Ο Rovnaq Abdullayev, πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν (Socar), επισήμανε ότι το σχέδιο φυσικού αερίου με την ονομασία Shah Deniz που αναπτύσσεται από κοινού με την BP (BP/) θα κοστίσει περίπου USD 30.0 δις, αντί των USD 25.0 δις που ήταν οι αρχικές προβλέψεις. Σύμφωνα με το Reuters, η PKN Orlen προχώρησε στην πώληση ορισμένων αποθεμάτων πετρελαίου στην Royal Bank of Scotland (RBS) έναντι USD 383.0 εκατ.

Ασία: Ανάμικτη διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται με ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις στις συζητήσεις για το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Στην Κίνα, οι SAIC Motor Corporation (600104) και BYD Company (002594) εμφάνισαν κέρδη ακολουθώντας την βελτίωση του κατασκευαστικού δείκτη. Οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, Citic Securities (600030) και China Life Insurance (601628) επίσης εμφάνισαν κέρδη μετά από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής κεφαλαιαγοράς ότι οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται αμοιβαία κεφάλαια. Τέλος, η Poly Real Estate Group (600048) κινήθηκε ανοδικά λόγω των αυξημένων αγοραπωλησιών ακινήτων στην Σαγκάη μέσα στον Δεκέμβριο.

Στο Χόνγκ Κόνγκ τα χρηματιστήρια έκλεισαν νωρίτερα λόγω της γιορτής για την παραμονή πρωτοχρονιάς με τον δείκτη Hang Seng να έχει απώλειες κατά 9.7 μονάδες και να κλείνει στις 22,656.9 μονάδες. Οι PetroChina (857), Cnooc (883), Angang Steel (347) και Jiangxi Copper (358) είχαν απώλειες, ακολουθώντας τις τιμές των πρώτων υλών. Αντίθετα, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα, China Everbright (165), Haitong Securities (6837) και Ping an Insurance Group (2318) εμφάνισαν κέρδη κατά 3.5%, 2.2% και 1.9% αντίστοιχα. Οι αγορές στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται ανοδικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν ενισχυθεί κατά 3.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των κατασκευαστικών δεικτών Dallas Fed καιNAPM-Milwaukee, με την Cal-Maine Foods (CALM) να έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Bristol-Myers Squibb (BMY), Chico's Fas (CHS), MannKind (MNKD) και Vista Gold (VGZ) ενισχύθηκαν κατά 1.9%, 3.2%, 3.0% και 2.7% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι JacobsEngineering (JEC), Jack Henry & Associates (JKHY), Veolia Environnement (VE), Tetra Technologies (TTI) και Knightsbridge Tankers (VLCCF) κατέγραψαν απώλειες κατά 8.6%, 8.5%, 6.6%, 3.0% και 2.9% αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 1.1% λόγω ανησυχιών για το αδιέξοδο στις συζητήσεις για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η Hewlett-Packard (HPQ) είχε απώλειες κατά 2.6% μετά από τις κατηγορίες για απάτη έναντι της διοίκησης της Autonomy Corporation, εταιρίας που εξαγοράστηκε από την Hewlett-Packard. Οι μετοχές των εταιριών ενεργειακού κλάδου, Peabody Energy (BTU), Valero Energy (VLO) και Exxon Mobil (XOM) είχαν απώλειες κατά 2.4%, 2.2% και 2.0% αντίστοιχα, λόγω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ θα επηρεάσει την παγκόσμια κατανάλωση. Επίσης οι μετοχές των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου είχαν απώλειες με τις Advanced Micro Devices (AMD), Agilent Technologies (A) και Apple (AAPL) να υποχωρούν κατά 4.6%, 2.0% και 1.1% αντίστοιχα. Αντίθετα, οιMacy’s (M) και Nordstrom (JWN) κινήθηκαν οριακά ανοδικά κατά 0.8% και 0.7% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης CAC αναμένεται πτωτικός κατά 16 με 20 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ οι αγορές στην Γερμανία θα παραμείνουν κλειστές. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων της Ελλάδας με την LS Telcom AG (LSX) να έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA(BMPS) πούλησε το 60% της Biverbanca, στην Cassa di Risparmio di Asti για περίπου EUR 209.0 εκατ. σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Lloyds για την Αγγλία, ανήλθε σε επίπεδο 20.0 για τον Δεκέμβριο, έναντι 17.0 που είχε καταγράφει τον προηγούμενο μήνα.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται περεταίρω:
Ο κατασκευαστικός δείκτης HSBC PMI για την Κίνα, ανήλθε σε επίπεδο 51.5 για τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και συγκρινόμενος με την ένδειξη 50.5 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας επιδεινώνεται:
Σε μηνιαία βάση, ο ιδιωτικός δανεισμός της Αυστραλίας για τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά 3.5%, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς, και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 3.8% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Ο πληθωρισμός στην Νότια Κορέα μειώνεται:
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Νότιας Κορέας, μειώθηκε σε 1.4% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 1.6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Το Investing.com είναι καλύτερο στην εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερες τιμές και διαγράμματα και μια ομαλότερη εμπειρία είναι διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή .