Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 4 Ιανουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 4 Ιανουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 04.01.2013 10:51

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD συνέχισε την ανοδική του πορεία έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για νομισματική πολιτική (FOMC), καταδεικνύουν παύση του προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο 2013. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του επιπέδου μισθοδοσιών των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο, που αναμένεται ενισχυμένο, καθώς και τους δείκτες υπηρεσιών PMI για Ευρώπη και ΗΠΑ. Στις 6 am GMT, τα EUR και GBP είχαν απώλειες κατά 0.1% και 0.3% έναντι του USD σε 1.3037 και 1.6075, αντίστοιχα. Το AUD εξασθένισε κατά 0.2% έναντι του USD, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν περεταίρω επιδείνωση του τριτογενή τομέα παράγωγης για τον Δεκέμβριο.

Μετοχές στο Η.Β: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός κατά 5 μονάς στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη υπηρεσιών PMI, του δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, των εγκρίσεων στεγαστικών δάνειων, της καθαρής κατανάλωσης ιδιωτών, της προσφοράς χρήματος Μ4 καθώς και του επιπέδου των επισήμων αποθεματικών, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Η Transocean Limited συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους USD 1.4 δις για την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η BP’s (BP/) το 2010 στον κόλπο του Μεξικό. Η Cliffs Natural Resources συμφώνησε με την Anglo American (AAL) στην δημιουργία θυγατρικής όπου και θα μεταβιβάσουν από κοινού το μερίδιό τους στην μονάδα σιδηρομεταλλεύματος Amapa.

Ασία: Πτωτική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται πτωτικά ακολουθώντας τις απώλειες στην Wall Street. Με την πρώτη μέρα συνεδρίασης στο 2013 για τις Ιαπωνία και Κίνα, παρατηρήθηκαν τα εξής. Στην Ιαπωνία, οι Fanuc Corporation (6954), Komatsu (6301), Toyota Motor (7203), Honda Motors (7267), Nikon (7731, Canon (7751), T&D Holdings(8795), Dai-ichi Life Insurance (8750) και NKSJ Holdings (8630) εμφανίστηκαν ενισχυμένες, ενώ αντίθετα οι Sharp Corporation (6753) είχε απώλειες μετά την ανακοίνωση για έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας USD 1.1 δις. Στις am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κινούνταν ανοδικά κατά 2.8%, στις 10,690.8 μονάδες.

Στην Νότια Κορέα, οι Hyundai Elevator (017800) και LG Display (034220) είχαν απώλειες, με τις ανησυχίες για την κερδοφορία της δεύτερης να κυριαρχούν. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Li & Fung (494) επίσης κατέγραψε απώλειες μετά την συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτο της Suhyang Networks έναντι USD 188.0 εκατ. Στην Κίνα τέλος, οιweichow Moutai (600519) και Citic Securities (600030) κινήθηκαν πτωτικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ εμφανίζουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 1 μονάδα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του επιπέδου μισθοδοσιών, του δείκτη ανεργίας, των μη κατασκευαστικών δεικτών ISM και PMI καθώς και των βιομηχανικών παραγγελιών, ενώ οι Mosaic (MOS) και Finish Line (FINL) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Rovi Corporation (ROVI) και A. Schulman (SHLM) κινήθηκαν ανοδικά κατά 4.1% και 3.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, η Accuray (ARAY) είχε απώλειες κατά 19.5% μετά τις ανακοινώσεις για απόλυση του 13% του εργατικού δυναμικού και την προειδοποίηση για ασθενή αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Τα χειρότερα από ότι αναμένονταν αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου οδήγησαν τηνProgress Software (PRGS) σε απώλειες κατά 3.5%. Αρνητική εικόνα παρουσίασε και η Coinstar (CSTR) με απώλειες κατά 3.3% που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση για παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Paul Davis, στα τέλη Μαρτίου του 2013. Ανάμεσα σε άλλες μετοχές που εμφάνισαν απώλειες, οι Susser Petroleum Partners(SUSP), Cedar Fair (FUN) και InterMune (ITMN) κινήθηκαν πτωτικά κατά 6.3%, 5.1% και 4.8% αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική διαπραγμάτευση, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.2% καθώς τα πρακτικά της αρμόδιους επιτροπής νομισματικής πολίτικης καταδεικνύουν ότι το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να τερματιστεί πριν το τέλος του 2013. Πτωτικά κινήθηκαν οι Family Dollar Stores (FDO), Limited Brands (LTD) καιUnitedHealth Group (UNH) με απώλειες κατά 13.0%, 5.7% και 4.7 αντίστοιχα, με έναν broker να υποβαθμίζει την σύσταση για την μετοχή της τελευταίας σε “Hold” από “Buy”. Αντίθετα, οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου, Ross Stores (ROST), TJX Companies (TJX) και Nordstrom (JWN) είχαν κέρδη κατά 8.0%, 3.3% και 3.1% λόγω αυξημένων πωλήσεων μέσα στον Δεκέμβριο. Η Hormel Foods (HRL) επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 3.7% μετά την συμφωνία για αγορά της Skippy από την Unileverέναντι USD 700.0 εκατ. Τέλος, η Gap (GPS) ενισχύθηκε κατά 2.3% μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους USD 1.0 δις.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται και οι δυο πτωτικοί κατά 9 μονάδες στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών PMI για Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και |Ιταλία, των λιανικών πωλήσεων της Γερμανίας, και των Δεικτών Τιμών Καταναλωτή για Ευρωζώνη και Ιταλία, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Η BMW (BMW) ανακοίνωσε πολύ καλά επίπεδα πωλήσεων για τον Δεκέμβριο με την σειρά οχημάτων 5 να ξεχωρίζει. Η Fiat SpA (F) επισήμανε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς επιπλέον 3.3% της Chrysler Group LLC έναντι USD 198.0 εκατ. ενώ η Alstom SA (ALO) επισήμανε ότι η τελευταία παραγγελία για κατασκευή τραμ στον Καναδά, μπορεί να οδηγήσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ της παραγγελίες για το τρέχον οικονομικό έτος.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η ποσοτική χαλάρωση πιθανόν να τερματιστεί μέσα στο 2013: Σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής νομισματικής πολίτικης για τις ΗΠΑ, αναμένεται η κεντρική τράπεζα να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέσα στο 2013.

Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις οχημάτων για τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 11.97 εκατ. οχήματα, περισσότερο από ότι αναμενόταν και συγκρινόμενα με 12.01 εκατ. οχήματα που καταγράφηκαν για τον προηγούμενο μήνα.

Ο τριτογενής τομέας της Κίνα επιδεινώνεται: Ο δείκτης HSBC PMI για τις υπηρεσίες στην Κίνα, μειώθηκε σε 51.7 για τον Δεκέμβριο και συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.1 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο τριτογενής τομέας της Αυστραλίας συρρικνώνεται περεταίρω: Ο δείκτης υπηρεσιών της Αυστραλίας μειώθηκε σε 43.2 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 47.1 που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.