Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 28 Ιανουαρίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 28 Ιανουαρίου 2013

Saxo Bank  | 28.01.2013 11:11

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις των παραγγελιών διαρκών αγαθών και των πωλήσεων ακινήτων στις ΗΠΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η ανακοίνωση του ΑΕΠ, αλλά και η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ μέσα στην ημέρα. Στις 6 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.3463, ενώ το GBP είχε απώλειες κατά 0.4% έναντι του USD στο 1.5761. Το JPY επίσης εξασθένισε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, καθώς σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο τρέχον έτος.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται θετικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 8 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα, ενώ οι SThree (STHR), Porvair (PRV), Amino Technologies (AMO) και Filtronic (FTC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η BP (BP/) επισήμανε ότι επανεξετάζει τα σχέδιά της για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Λιβύη, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στην γειτονική Αλγερία. Η easyJet (EZJ) επισήμανε ότι ο πρόεδρος της εταιρίας, Michael Rake, θα παραιτηθεί από την θέση του μέσα στον χρόνο. Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Mail, η Admiral (ADM) μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά της Lyons Davidson. Τέλος σύμφωνα με τουςFinancial Times, οι δυο διαχειριστές της Bumi (BUMI), επισήμαναν ότι δεν στηρίζουν την πρόθεση του Nathaniel Rothschild να ανακτήσει τον έλεγχο της εταιρίας.

Ασία: Κυρίως ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οιFanuc Corporation (6954) και Advantest Corporation (6857) είχαν απώλειες, ενώ οι Sony Corporation (6758) και Takeda Pharmaceutical (4502)ενισχύθηκαν, με την δεύτερη να λαμβάνει έγκριση από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ για την διάθεση του φαρμάκου της για τους διαβητικούς. Στις 6 am GMT, ο δείκτηςNikkei 225 είχε απώλειες κατά 0.7% στις 10,853.1 μονάδες. Στην Κίνα, οι Citic Securities (600030) και Dongfeng Automobile (600006) ενισχύθηκαν, όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι China Resources Land (1109), HSBC Holdings (5) και Wharf Holdings (4). Στην Νότια Κορέα τέλος, η Korea Exchange Bank (004940) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της μητρικής εταιρίας ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 100% της πρώτης.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν ανοδικά κατά 1.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των παραγγελιών διαρκών αγαθών, των πωλήσεων ακινήτων και του κατασκευαστικού δείκτη Dallas Fed, ενώ οι Caterpillar (CAT), VMware (VMW), Biogen Idec (BIIB), Yahoo! Inc. (YHOO), RoperIndustries (ROP), PulteGroup (PHM), Plum Creek Timber (PCL), Celanese Corporation (CE), BMC Software (BMC) και Illumina (ILMN) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Salesforce.com (CRM) και Transocean (RIG) ενισχύθηκαν κατά 2.9% και 2.5% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα με απώλειες έκλεισαν οι Oshkosh Corporation (OSK), Liberty Interactive (LVNTA), KBR Inc.(KBR), MGICInvestment (MTG) και Skullcandy Inc. (SKUL) κατά 5.6%, 5.0%, 4.1%, 6.3% και 5.9% αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0.5% και πάνω από τις 1,500 μονάδες, επίπεδο που δεν είχε αγγίξει από το 2007, καθώς το κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές ήταν πολύ θετικό λόγω των εξαιρετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι Procter & Gamble (PG), KLA-Tencor(KLAC), Starbucks (SBUX), Halliburton (HAL) και Honeywell International (HON) κινήθηκαν ανοδικά κατά 4.0%, 8.4%, 4.1%, 5.1% και 0.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων, ενώ στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισε η Hasbro (HAS) κατά 3.0%, μετά από την ανακοίνωση για απόλυση περί του 10% του εργατικού της δυναμικού, ακολουθώντας τα δυσμενή αποτελέσματα για το 2012 και την ισχνή πρόβλεψη κερδοφορίας για το 2013.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται 25 και 10 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της προσφοράς χρήματος Μ3 και των ιδιωτικών δανείων της Ευρωζώνης, του δείκτη τιμών εισαγωγών Γερμανίας, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της αύξησης στα ημερομίσθια για την Ιταλία, ενώ ηTelefonica SA (TEF) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σε μια συνέντευξή του στην Sonntags Zeitung, ο Martin Senn, διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance Group AG (ZURN), επισήμανε ότι η πολιτική της εταιρίας σχετικά με την διανομή μερίσματος παραμένει αμετάβλητη παρά τις ζημιές USD700.0 εκατ. που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Credit Suisse Group AG (CSGN) μπορεί να πληρώσει γύρω στα USD 2.0 δις πρόστιμο, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο της περασμένης δεκαετίας σχετικά με την National Century Financial Enterprises. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό της Βραζιλίας, Veja, η Portugal Telecom SGPS SA (PTC) βρίσκεται σε συζητήσεις με την Βραζιλιάνικη Oi SA, για εξαγορά του μεριδίου της έναντι USD 985.0 εκατ. Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας ενέκρινε το αίτημα διάσωσης της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) και τέλος, σύμφωνα με το Reuters, η European AeronauticDefence and Space Company NV (EAD) διόρισε την Anne Lauvergeon, ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία παραμένουν αμετάβλητες:
Σύμφωνα με την έρευνα Hometrack, σε μηνιαία βάση οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία παρέμειναν αμετάβλητες για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 0.11% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο
Abe της Ιαπωνίας προτρέπει την BoJ για πιο τολμηρές κινήσεις: Ο Shinzo Abe, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, προέτρεψε την κεντρική τράπεζα (BoJ) να πιάσει τον στόχο πληθωρισμού όσο πιο γρήγορα γίνεται, ασκώντας πίεση με τον τρόπο αυτό στις τάσεις αποπληθωρισμού που έχουν εμφανιστεί.

Η Ιαπωνία αναμένει οικονομική ανάπτυξη στην περίοδο 2013-2014:
Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας, προέβλεψε ότι για την περίοδο 2013-14 η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 2.5% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 1.7%. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση μείωσε την πρόβλεψη για ανάπτυξη στο τρέχον έτος σε 1.0% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2.2%Τα κέρδη του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, τα κέρδη από τις εταιρίες του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17.3% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενα με μια αύξηση κατά 22.8% τον προηγούμενου μήνα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρακολουθεί την νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας, επισημαίνει ο
Yi Gang: Ο Yi Gang, υποδιευθυντής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί από κοντά την νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας και τόνισε ότι μια απότομη υποτίμηση μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στις χρηματαγορές.

Ο
Akira Amari υπεραμύνεται της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία: Στην ετήσια συνεδρίαση του παγκόσμιου οικονομικού Forum στοDavos, ο Akira Amari, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, επισήμανε ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας έχει ως σκοπό την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού και όχι την εξασθένισης του JPY.

Οι εταιρικές τιμές υπηρεσιών στην Κίνα μειώνονται
: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης εταιρικών τιμών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 0.4% τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.5% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η δραστηριότητα του τριτογενή τομέα υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας περιορίζεται:
Για τον Δεκέμβριο, η επίδοση του τριτογενή τομέα της Νέας Ζηλανδία μειώθηκε σε επίπεδο 51.5 και συγκρινόμενη με το 54.2 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Νότια Κορέα βελτιώνεται:
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Νότια Κορέα, ανήλθε σε επίπεδο 102.0 για τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο 8 μηνών και συγκρινόμενο με το επίπεδο 99.0 του Δεκεμβρίου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.