Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 20 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 20 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 20.03.2013 10:13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται αρνητικά από την καταψήφιση της Κυπριακής βουλής του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των καταθέσεων. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FOMC), στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας καθώς και στην πορεία εκτέλεσης του ετήσιου προϋπολογισμού της Αγγλίας. Στις 06:00 GMT, τα EUR και GBP είχαν απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD σε επίπεδα USD 1.2877 και USD 1.5086, αντίστοιχα. Τέλος, το JPYενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.2% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, λόγω ισχυρής ζήτησης από τους επενδυτές για ασφαλή καταφύγια.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 5 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη απασχόλησης ILO, τις μέσες ωριαίες αποδοχές, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας καθώς και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ενώ οι Smiths Group (SMIN), EurasianNatural Resources Corporation (ENRC), Greggs (GRG), BowLeven (BLVN), Dolphin Capital Investors (DCI), IQE (IQE), FW Thorpe (TFW), SilenceTherapeutics (SLN), Aureus Mining (AUE) και Restore (RST) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η HSBC Holdings (HSBA) ανέθεσε στο πρώην στέλεχος της Citibank, Daniel Bailey, καθήκοντα υπεύθυνου του τμήματος ανάπτυξης του τεχνολογικού τομέα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Freddie Mac υπέβαλε μηνύσεις στην Ένωση Βρετανικών Τραπεζών και σε 12 περίπου τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Royal Bank of Scotland (RBS) και Barclays (BARC), για ζημιές που προκλήθηκαν από την χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κατέγραψαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί, με τις αγορές στην Ιαπωνία να παραμένουν κλειστές λόγω αργίας. Στην Κίνα, οι FAW Car (000800) καιChina Shipping Development (600026) έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες, όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι Zhejiang Expressway Company (576) και CountryGarden Holdings (2007). Στον αντίποδα η NVC Lighting Holding (2222) κατέγραψε απώλειες, καθώς για το 2012 προέβλεψε μειωμένη κερδοφορία λόγω αυξημένου κόστους. Στη Νότια Κορέα τέλος, η Samsung Heavy Industries (010140) κινήθηκε πτωτικά, ενώ οι Hyundai Engineering & Construction (000720) και DaewooInternational (047050) ενισχύθηκαν, καθώς υπέγραψαν συμφωνία για κατασκευή ηλεκτρικού σταθμού στο Ουζμπεκιστάν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 0.9 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη στεγαστικών δανείων MBA καθώς και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων, ενώ οι Oracle (ORCL), FedEx (FDX), General Mills (GIS), Lennar Corporation (LEN) καιJabil Circuit (JBL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Adobe Systems (ADBE), Williams-Sonoma(WSM), Erickson Air-Crane (EAC) και Francesca’s Holdings (FRAN), ενισχύθηκαν κατά 6.3%, 5.9%, 14.9% και 4.3% αντίστοιχα, κυρίως λόγω καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Cintas (CTAS) και Fuel Tech (FTEK) σε πτώση κατά 2.6% και 9% αντίστοιχα.

Στην κανονική χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0.2% μετά από την απόρριψη της Κυπριακής βουλής του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των καταθέσεων. Οι Electronic Arts (EA), Cardinal Health (CAH) και Chesapeake Energy (CHK) υποχώρησαν κατά 8.3%, 8.2% και 5.1%, με την τελευταία να επηρεάζεται αρνητικά από την αλλαγή σύστασης για την μετοχή της εταιρίας από έναν broker σε “Under-Perform” από “Neutral”. Αντίθετα, οι Boeing (BA), Walgreen(WAG) και AmerisourceBergen (ABC) ενισχύθηκαν κατά 0.4%, 5.4% και 3.6%, με την πρώτη να υπογράφει συμφωνία ύψους USD 15.6 δις με την Ryanair Holdings για προμήθεια 175 αεροσκαφών της σειράς 737-800.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 11 και 4 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης, το δείκτη τιμών παραγωγού Γερμανίας καθώς και το δείκτη προσδοκιών ZEW της Ελβετίας, ενώ οι Eurazeo (RF), Rheinmetall AG (RHM), Fondiaria-Sai SpA (FSA), Leoni AG (LEO) και Air Berlin (AB1) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Roche Holding AG (ROG) μαζί με τις KKR & Company και Hellman & Friedman LLC, σκοπεύουν να πλειοδοτήσουν για την εξαγορά της Life Technologies Corporation.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Κυπριακή βουλή απορρίπτει το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των καταθέσεων: Η Κυπριακή βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των καταθέσεων, το οποίο ήταν προαπαιτούμενο για να χορηγηθεί το πακέτο διάσωσης προς τη χώρα.

Η απόρριψη του νομοσχεδίου αποτελεί πρόβλημα για την Κύπρο, σύμφωνα με τον Nowotny της ΕΚΤ: Ο Ewald Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι ενώ οι απόρριψη του νομοσχεδίου από την Κυπριακή βουλή θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης, ο αντίκτυπος για την οικονομία της Κύπρου θα είναι μεγάλος.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο προπορευόμενος δείκτης του ινστιτούτου Westpac-Melbourne της Αυστραλίας, ενισχύθηκε κατά 0.3% στον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με μια παρόμοια βελτίωση του Δεκεμβρίου.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Νέας Ζηλανδίας μειώνεται: Για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σε NZD 3.3 δις. συγκρινόμενο με NZD 4.4 δις. που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.