Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 11 Ιανουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 11 Ιανουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 11.01.2013 12:08

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής για την περεταίρω χάραξη νομισματικής πολίτικης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα σε Αγγλία και ΗΠΑ, ενώ στις 6 am GMT, τα GBP και EUR είχαν απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι του USD στα USD 1.6149 και USD 1.3262, αντίστοιχα. Το JPY επίσης εξασθένισε κατά 0.3% έναντι των USD και EUR, μετά από την ανακοίνωση της Ιαπωνικής κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας με κεφάλαια ύψους JPY 10.3 τρις. Το AUD τέλος, είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς και αναθεώρησε της πρόβλεψη ανάπτυξης της οικονομίας μέσα στο 2013.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 12 έως 17 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της βιομηχανικής και μεταποιητικής παράγωγης καθώς και του ΑΕΠ, ενώ η Orosur Mining (OMI) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Ο Patrick Vallance, διευθυντής του τμήματος φαρμακευτικών ερευνών της GlaxoSmithKline (GSK), επισήμανε ο τι η εταιρία αναμένει την έγκριση πολλών φαρμάκων αυτή την χρονιά και θα μπορέσει να αντιστρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα που εμφάνισε. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Royal Bank of Scotland (RBS) εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει μέρος του προστίμου για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης των επιτοκίων από τα χρήματα που προορίζονταν για bonus στελεχών.

Ασία: Κυρίως πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν κυρίως πτωτικά σήμερα το πρωί, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν αυξημένο πληθωρισμό στην Κίνα για τον Δεκέμβριο, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας για περεταίρω νομισματική χαλάρωση. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Sony Corporation (6758), Mazda Motor(7261), Panasonic Corporation (6752), Honda Motor (7267), Toyota Motor (7203), Fast Retailing (9983) και Sharp Corporation (6753) ενισχύθηκαν, με τις 5 πρώτες να επηρεάζονται από το εξασθενημένο JPY. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.4% στις 10,797.9 μονάδες.
Στην Κίνα, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, Citic Securities (600030) και Soochow Securities (601555) είχαν απώλειες καθώς υπήρξαν έντονες παρατηρήσεις από την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για καθυστερημένη παρουσίαση των οικονομικών τους στοιχείων. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η HSBC Holdings (5)ενισχύθηκε εν αναμονή της πώλησης του μεριδίου της στην Ping An Insurance Group (2318), καθώς και στην Νότια Κορέα, η Halla Climate Control (018880) έκλεισε ανοδικά, μετά από την συμφωνία να δημοσιεύει πλέον ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις με την μητρική εταιρία, Visteon.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν κατά 0.1 μονάδες ανοδικά. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του εμπορικού ισοζυγίου, των δεικτών τιμών εισαγωγών και εξαγωγών, αλλά και τα αποτελέσματα των Wells Fargo & Company (WFC) και Northern Technologies International (NTIC) που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι American Express (AXP), KBR Inc. (KBR), Xyratex (XRTX), Colony Financial (CLNY) και SynnexCorporation (SNX) είχαν απώλειες κατά 0.5%, 7.2%, 6.6% 1.9% και 0.7% λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων, ενώ στον αντίποδα οι Chevron Corporation (CVX),Unwired Planet (UPIP), Raptor Pharmaceutical (RPTP), InterDigital (IDCC) και Veeco Instruments (VECO) ενισχύθηκαν κατά 0.8%, 21.4%, 5.6%, 4.5% και 4.0%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.8%, κλείνοντας σε νέο υψηλό από τον Δεκέμβριο του 2007, ακολουθώντας τα πολύ θετικά σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, αλλά και τις αυξημένες εξαγωγές της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, οι Urban Outfitters (URBN), Legg Mason (LM), Ford Motor (F),Altria Group (MO), News Corporation (NWSA) και BlackRock (BLK) ενισχύθηκαν κατά 4.6%, 3.2%, 2.7%, 2.5%, 2.2% και 1.8% αντίστοιχα, ακολουθώντας τα πολύ καλά αποτελέσματά τους ενώ αντίθετα η Tiffany & Company (TIF) είχε απώλειες κατά 4.5% καθώς μείωσε την πρόβλεψη κερδοφορίας για όλο το έτος και παρουσίασε μειωμένες πωλήσεις για την περίοδο των διακοπών.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί από 19 έως 22 και από 7 έως 8 μονάδες στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας, των Δεικτών Τιμών Καταναλωτή Ελβετίας και Πορτογαλίας καθώς και την βιομηχανική παράγωγης της Ισπανίας, ενώ η Sinnerschrader AG (SZZ)έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Ο Hasso Plattner, συνιδρυτής και πρόεδρος της SAP AG (SAP), επισήμανε την έναρξη κυκλοφορίας της νέας σουίτας SAP Hana. Σύμφωνα με το Reuters τέλος, η προσφορά της Atlantia SpA (ATL) για εξαγορά της Gemina SpA (GEM) θα ανέλθει συνολικά σε EUR 1.1 δις.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αυξάνεται περισσότερο από ότι αναμενόταν:
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας για τον Νοέμβριο αυξήθηκε σε JPY 847.5 δις, συγκρινόμενο με το επίπεδο JPY 450.3 δις του προηγούμενου μήνα.

Ένεση ρευστότητας στην Ιαπωνία για να τονωθεί η οικονομία: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ενέκρινε πακέτο ύψους JPY 10.3 τρις για τόνωση της οικονομίας και ενεργοποίηση των αναπτυξιακών δυνάμεων.

Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξάνεται περισσότερο από το αναμενόμενο: Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 2.5% για τον Δεκέμβριο και συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.0% που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δύσκολα θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον Bullard: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο St. Louis, James Bullard, επισήμανε ότι το πρόγραμμα α αγοράς ομολόγων δύσκολα θα τιθασεύσει την ανεργία και τον πληθωρισμό. Μπορεί όμως σε συνδυασμό με την μειωμένη αβεβαιότητα να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 3.2% για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η τρέχουσα νομισματική πολιτική δεν είναι αρκετά επιθετική, σύμφωνα με τον Kocherlakota: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην Minneapolis, Narayana Kocherlakota, η νομισματική πολιτική μηδενικών επιτοκίων και το τρέχον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δεν είναι επαρκή, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, και θα οδηγήσουν την οικονομία σε ισχνή ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Η τρέχουσα νομισματική πολιτική των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε χρηματοπιστωτική αστάθεια σύμφωνα με τον George: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Kansas City, Esther George , επισήμανε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική μηδενικών επιτοκίων αυξάνει τον κίνδυνο μελλοντικής αστάθειας στο χρηματοπιστωτικό κύκλωμα.

Ο δείκτης PPI της Κίνας μειώνεται: Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας για τον Δεκέμβριο, μειώθηκε κατά 1.9%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 2.2% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η κεντρική τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς: Όπως ανέμεναν οι αγορές, η κεντρική τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς σε 2.75%.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';