Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 8 Μαρτίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται - 8 Μαρτίου 2013

Saxo Bank  | 08.03.2013 11:06

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD ενισχύεται
Το USD ενισχύθηκε σήμερα το πρωί λόγω της αρνητικής εικόνας των εισαγωγών της Κίνας, αλλά και της βελτιωμένης αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας για τον Ιανουάριο, η οποία αναμένεται να καταγράψει οριακή πτώση. Στις 06:00 GMT, τα GBP και EUR είχαν απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι του USD, σε επίπεδα USD 1.4990 και USD 1.3094, αντίστοιχα. Το JPY επίσης υποχώρησε κατά 0.6% και 0.5% έναντι των USD και EUR, παρά το βελτιωμένο ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το τέταρτο τριμήνου του 2012.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 12 έως 6 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση του δείκτη προσδοκιών για τον πληθωρισμό, ενώ οι Headlam Group (HEAD), Marshalls (MSLH) και AGA Rangemaster Group (AGA) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Royal Dutch Shell (RDSA) θα επαναλειτουργήσει την μονάδα διύλισης πετρελαίου στο Scotford, με δυνατότητα παραγωγής 100.000 βαρέλια την ημέρα. Τέλος, οι Glencore International (GLEN) και Vitol SA χρηματοδοτήθηκαν με USD 7.5 δις, για να προχωρήσουν στην συμφωνία με την OAO Rosneft.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την βελτιωμένη εικόνα των εξαγωγών της Κίνας για τον Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οιSekisui House (1928), Yahoo! Japan (4689) και Softbank (9984) ενισχύθηκαν, ενώ η Japan Airlines (9201) έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.5% στις 12,268.3 μονάδες.

Στην Κίνα, η Ping An Bank (000001) υποχώρησε, μετά από την επισήμανση ότι τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Αντίθετα, η SAICMotor (600104) ενισχύθηκε, παρουσιάζοντας βελτιωμένες πωλήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Στο Χόνγκ Κόνγκ τέλος, η CNOOC (883) κινήθηκε ανοδικά, ενώ η Sinotrans Shipping (368), όπως και στη Νότια Κορέα η Samsung Electronics (005930) υποχώρησαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.7 μονάδες. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την μεταβολή στις μισθοδοσίες, τις ωριαίες αποδοχές καθώς και τα αποθέματα χονδρικής, ενώ οι Foot Locker (FL), Genesco (GCO), Ann Inc. (ANN), BPZ Resources (BPZ), Fuel Systems Solutions(FSYS) και KMG Chemicals (KMG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Citigroup (C), Pandora Media (P)και H&R Block (HRB) ενισχύθηκαν κατά 1.5%, 20.7% και 5.5%, αντίστοιχα, με την πρώτη να περνάει επιτυχώς τα stress tests της κεντρικής τράπεζας,. Στον αντίποδα οιMaxwell Technologies (MXWL), Medifast (MED), Quiksilver (ZQK) και AVG Technologies (AVG) υποχώρησαν κατά 12.5%, 10%, 9.5% και 6.4% αντίστοιχα, κυρίως λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.2%, ευνοούμενος από την βελτιωμένη εικόνας της αγοράς εργασίας. Οι Apple (AAPL),Chesapeake Energy (CHK), Time Warner (TWX), Apache (APA) και Kroger Company (KR) ενισχύθηκαν κατά 1.2%, 5.6%, 2.4%, 2.9% και 3.0% αντίστοιχα, ενώ οι Dell (DELL) και Ross Stores (ROST) υποχώρησαν κατά 0.7% και 7.5% αντίστοιχα, με την δεύτερη να εμφανίζει μειωμένες πωλήσεις μέσα στο Φεβρουάριο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 11 έως 18 και από 7 έως 10 μονάδες ενισχυμένοι στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής Γερμανίας και Ισπανίας, του δείκτη τιμών καταναλωτή Ελβετίας και Ελλάδας, καθώς και του προϋπολογισμού της Γαλλίας, ενώ οι Banca GeneraliSpA (BGN), ERG SpA (ERG), Vittoria Assicurazioni SpA (VAS) και Atenor Group (ATEB) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα διοικητικά συμβούλια των Atlantia SpA (ATL) και Gemina SpA (GEM) αναμένεται να εγκρίνουν την προτεινόμενη συγχώνευση των δύο εταιριών. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Vueling Airlines SA (VLG) πρότεινε στους μετόχους της να μην δεχτούν την πρόταση εξαγοράς της InternationalConsolidated Airlines Group SA (IAG), καθώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αποτίμηση της εταιρίας.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξάνεται: Για τον Ιανουάριο, η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά USD 16.2 δις, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά USD 15.1 δις που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Κίνα εμφανίζει πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ανήλθε σε USD 15.3 δις για τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, η οποίες έκαναν λόγο για έλλειμμα ύψους USD 7.0 δις. Παράλληλα, για τον ίδιο μήνα οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 15.2, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 21.8%.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αυξάνεται: Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο ανήλθε σε JPY 364.8 δις, συγκρινόμενο με τα JPY 264.1 δις του Δεκεμβρίου.

Η οικονομία της Ιαπωνίας δείχνει σημάδια ανάκαμψης: Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας παρέμεινε αμετάβλητο για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για συρρίκνωσή του κατά 0.1%.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αυξάνεται: Για τον Ιανουάριο, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας ανήλθε σε JPY 1,479.3 δις για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενο με το έλλειμμα JPY 567.6 δις. του Δεκεμβρίου.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας παραμένει αμετάβλητη: Σε τριμηνιαία βάση, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Ζηλανδία παρέμεινε αμετάβλητη για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, συγκρινόμενη με μια βελτίωση κατά 1.7% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';