Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD εμφανίζει απώλειες - 31.01.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD εμφανίζει απώλειες - 31.01.13

Saxo Bank  | 31.01.2013 12:02

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD εμφανίζει απώλειες
Το USD εμφανίζει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην χθεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Επιπλέον, τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 συρρικνώθηκε αναπάντεχα, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Γερμανίας και των επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ. Στις 6 am GMT, τα EUR και GBP ήταν ενισχυμένα κατά 0.2% έναντι του USD, σε επίπεδα USD 1.3582 και USD 1.5818, αντίστοιχα. Το JPY επίσης ενισχύθηκε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και EUR, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν μικρότερη από ότι αναμένονταν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο. Το AUD τέλος εξασθένισε κατά 0.1% έναντι του USD, παρά την βελτίωση στις πωλήσεις ακινήτων της Αυστραλίας για τον Δεκέμβριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός κατά 18 μονάδες στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών ακινήτων, ενώ οι Royal Dutch Shell(RDSA), Diageo (DGE), AstraZeneca (AZN), Hiwave Technologies (HIW), British Sky Broadcasting Group (BSY), Rank Group (RNK), Haynes PublishingGroup (HYNS) και Angle (AGL) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η HSBC Holdings(HSBA) αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο ύψους USD 1.9 δις σχετικά με κατηφοριές για ξέπλυμα χρήματος. Η Rio Tinto (RIO) επισήμανε ότι η μονάδα της στην Μογγολία,Oyu Tolgoi, θα ξεκινήσει την παραγωγή στο πρώτο μισό του 2013. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Barclays (BARC), Morgan Stanley και JPMorgan Chase &Co έχουν επιλεγεί από την Quintiles Transnational ως ανάδοχοι για την προγραμματιζόμενη δημόσια εγγραφή.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν απώλειες σήμερα το πρωί, καθώς παρουσιάστηκε αναπάντεχη συρρίκνωση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Nintendo (7974), Canon (7751) και Toyota Motor (7203), μεταξύ άλλων παρουσίασαν απώλειες, ενώ η Sumitomo Mitsui Financial(8316) έκλεισε με κέρδη, μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε υποχωρήσει κατά 0.6%, στις 11,049.0 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Cnooc (883) είχε απώλειες καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μειωμένη παραγωγή μέσα στο 2013, ενώ η China Unicom Hong Kong (762)ενισχύθηκε λόγω καλών αποτελεσμάτων. Στην Κίνα, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate (600048) κινήθηκαν πτωτικά, όπως και οι LG Electronics (066570)και S-Oil (010950) στην Νότια Κορέα.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 1.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των επιδομάτων ανεργίας, των επιπέδων κατανάλωσης καθώς και του δείκτη Chicago PMI, ενώ οι United Parcel Service (UPS), Occidental Petroleum (OXY), Altria Group (MO), Mastercard (MA),Colgate-Palmolive (CL), Enterprise Products Partners (EPD), Dow Chemical (DOW), Dominion Resources (D), Viacom (VIAB) και Time Warner Cable(TWC) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση. Οι Qualcomm (QCOM), JDS Uniphase (JDSU), LasVegas Sands (LVS), Fortinet (FTNT) και Citrix Systems (CTXS) ενισχύθηκαν κατά 6.2%, 14.8%, 5.2%, 15.6% και 11.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων Στον αντίποδα οι Concur Technologies (CNQR), Facebook (FB), Fusion-io (FIO) και Electronic Arts (EA) υποχώρησαν κατά 6.3%, 3.4%, 18% και 1.5%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, μετά την απρόσμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο του 2012., αλλά και την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για συνέχιση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής. Οι Peabody Energy (BTU), Fossil (FOSL) και MeadWestvaco (MWV)υποχώρησαν κατά 6.4%, 2.4% και 4.0% αντίστοιχα, ενώ οι Amazon.com (AMZN), Boeing (BA) και Phillips 66 (PSX) ενισχύθηκαν κατά 4.8%, 1.3% και 1.5%,με την τελευταία να ανακοινώνει επέκταση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών κατά USD 1.0 δις.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται πτωτικοί στο άνοιγμα κατά 24 και 10 μονάδες, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης και Γερμανίας, της απασχόλησης της Γερμανίας, των λιανικών πωλήσεων Ελλάδας και Γερμανίας, των δεικτών τιμών παραγωγών Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας καθώς και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας, ενώ οι Banco Santander SA (SAM), LVMH SA (MC), Deutsche Bank AG (DBK), InfineonTechnologies AG (IFX), Klepierre (LI) και Banco Espanol de Credito SA (BTO) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Daimler AG (DAI) έχει προγραμματίσει την απόλυση 2,100 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων οι 1,300 από μονάδες της στην Βόρεια Αμερική, στα πλαίσια βελτίωσης της κερδοφορίας της εταιρίας. Τέλος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η UniCredit SpA (UCG) ολοκλήρωσε την πώληση του 9.1% στην Pekao SAέναντι EUR 890.0 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Fed διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο και συνεχίζει την υφιστάμενη νομισματική πολιτική: Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς από 0.0% έως 0.25% και επισήμανε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων ύψουςUSD 85.0 δις για κάθε μήνα, μέχρι να παρατηρηθεί μια “σημαντική” βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται:
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK της Αγγλίας για τον Ιανουάριο, ανήλθε σε επίπεδο -26.0, συγκρινόμενος με το επίπεδο -29.0 του Δεκεμβρίου.

Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την περεταίρω νομισματική χαλάρωση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τον
Yamaguchi της BoJ: Ο Hirohide Yamaguchi, δεύτερος στην ιεραρχία της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, επισήμανε ότι οι ποσοτική χαλάρωση θα συνεχιστεί εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξάνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν:
Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά 2.5%, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς, και συγκρινόμενη με μια μείωση κατά 1.4% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία μειώνονται:
Σε μηνιαία βάση, τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1.4% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενα με μια πτώση κατά 0.8% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Η
RBNZ διατηρεί το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο: Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο στο 2.50%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία αυξάνονται
: Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία, αυξήθηκαν κατά 6.2% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 3.0% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξάνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν
: Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.6% για τον Δεκέμβριο και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 3.5% που καταγράφηκε στον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';