Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολέ

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολέ

Saxo Bank  | 05.04.2013 12:24

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές
Το USD κινείται σε περιορισμένο εύρος τιμών σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα επίπεδα μισθοδοσιών των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, αλλά και το λιανεμπόριο της Ευρωζώνης. Στις 05:00 GMT, το EUR και το GBP κατέγραφαν οριακές απώλειες έναντι του USD σε επίπεδα 1.2935 και 1.5231, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.1% έναντι των USD και EUR, ακολουθώντας τη χθεσινή ανακοίνωση των ισχυρών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ).

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 2 μονάδες υψηλότερος στο άνοιγμα. Οι επενδύτες αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, ενώ η PunchTaverns (PUB) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, η WPP (WPP) επισήμανε ότι η θυγατρική της, Mindshare, ανανέωσε την συνεργασία της με τηνHSBC Holdings (HSBA), για την προβολή και προώθηση του μάρκετινγκ της δεύτερης.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν κυρίως πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί. Εξαίρεση αποτέλεσαν στην Ιαπωνία οι Mazda Motor (7261), Nissan Motor (7201), Sony(6758), Toshiba (6502), Sumitomo Mitsui Financial Group (8316), Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), Dai-ichi Life Insurance (8750), Honda Motor(7267) και Seven & I Holdings (3382), οι οποίες έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες, με τις 4 πρώτες να ευνοούνται από το υποτιμημένο Γιέν. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.2%, στις 12,914.7 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ οι Cathay Pacific Airways (293), Enviro Energy International Holdings (1102) και CNOOC (883), όπως και στη Νότια Κορέα οι SamsungElectronics (005930), Hyuνndai Motor (005380) και Kia Motors (000270), μεταξύ άλλων κινήθηκαν πτωτικά. Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 3.6 μονάδες. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές στις μισθοδοσίες, τον δείκτη απασχόλησης, το εμπορικό ισοζύγιο καθώς και την καταναλωτική πίστη, ενώ η Penford Corporation (PENX) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι F5 Networks (FFIV) και Energy Transfer Partners (ETP), υποχώρησαν κατά 15.8% και 4% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι NII Holdings (NIHD), WD-40 (WDFC) και MAKO Surgical (MAKO), ενισχύθηκαν κατά 7.9%, 7.5% και 4.8% αντίστοιχα, με την τελευταία να κερδίζει δικαστική διαμάχη με τον κύριο ανταγωνιστή της, Blue Belt Technologies.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4%, επηρεαζόμενος από τα ισχυρά μέτρα που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά, τα κέρδη περιορίστηκαν λόγω της απογοητευτικής εικόνας που εμφάνισαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι Best Buy (BBY), J.C.Penney (JCP), Hewlett-Packard (HPQ) και AvalonBay Communities (AVB) έκλεισαν την κανονική συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 16.1%, 4.5%, 1.8% και 3.3% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι Teradata (TDC), Pioneer Natural Resources (PXD) και EOG Resources (EOG), υποχώρησαν κατά 7.2%, 2.6% και 2.6% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 2 και 1 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας ,τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ελβετίας καθώς και την αναλογία δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ της Ιταλίας, ενώ οι Bang & Olufsen A/S (BO) και Radiall SA (RLL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η Roche Holding AG (ROG) συμφώνησε να διαθέσει τα κλινικά αποτελέσματα των δοκιμών που έκανε στο φάρμακό της Tamiflu, σε ανεξάρτητους ερευνητές, μέσα στους επόμενους μήνες. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Deutsche Telekom AG (DTE) θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους εξαγοράς της T-Mobile USA, με τους μετόχους της MetroPCS Communications, σε μια έκτακτη συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Αναπροσαρμογή του ρυθμού αγοράς ομολόγων σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας, προτείνει ο Yellen της FED: Ο Janet Yellen, νούμερο 2 στην ιεραρχία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), επισήμανε ότι μια μεταβολή στο υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, θα βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει το πραγματικό στόχο της Τράπεζας, αλλά και να γίνει η μετάβαση ομαλά προς την επερχόμενη λήξη του προγράμματος.

Η παρατεταμένη ποσοτική ενίσχυση μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική αστάθεια, σύμφωνα με τον George της FED: Ο Esther George, πρόεδρος της KansasCity Fed, προειδοποίησε ότι η παρατεταμένη πολιτική χαλάρωσης που εφαρμόζεται από την Κεντρική τράπεζα, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική αστάθεια και εκτροχιασμό του πληθωρισμού.

Το επίπεδο των επίσημων συναλλαγματικών διαθέσιμων της Ιαπωνίας μειώνεται: Τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα και λοιπά στοιχεία ενεργητικού της Ιαπωνίας μειώθηκαν σε USD 1,254.4 δις. στις 31 Μαρτίου 2013, συγκρινόμενα με USD 1,258.8 δις. που είχαν καταγράφει στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.