Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 4 Φεβρουαρίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 4 Φεβρουαρίου 2013

Saxo Bank  | 04.02.2013 12:09

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί
Το EUR εξασθένισε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση των δεικτών τιμών παραγωγού και επενδυτικής εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού Mariano Rajoy, και της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel, μέσα στην ημέρα. Στις 6 am GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP, σε επίπεδα USD 1.3625 και GBP 0.8678, αντίστοιχα. Το AUD αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του USD καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο των επιτοκίων στην αυριανή συνεδρίαση. Τέλος το JPYενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 8 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των κατασκευαστικών δεικτών PMI καθώς και των δεικτών τιμών ακινήτωνHalifax, ενώ η Randgold Resources (RRS) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Mint, η Shell India, θυγατρική τηςRoyal Dutch Shell (RDSA), βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές της Ινδίας για την αποφυγή προστίμου σχετικά με φορολογικές παραβάσεις. Η Marathon Petroleum επισήμανε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά διυλιστηρίου στο Τέξας από την BP (BP/) έναντι USD 2.4 δις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός οικονομικών της Αγγλίας, George Osborne, επισήμανε ότι η Royal Bank of Scotland Group (RBS) πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο για τις κατηγορίες χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, από τα χρήματα που διατίθενται για bonus στελεχών. Τέλος, σύμφωνα με την Dow Jones Sunday, ο Chris Lucas, οικονομικός διευθυντής της Barclays (BARC), μπορεί να παραιτηθεί μέσα στην χρονιά, μετά από σειρά καταγγελιών και προστίμων από την αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ασία: Κυρίως ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κατέγραψαν κέρδη σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την μέτρια αύξηση στις μισθοδοσίες των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Sony Corporation (6758),Panasonic Corporation (6752), JFE Holdings (5411) και Sharp Corporation (6753) ενισχύθηκαν, ενώ στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη κατά 0.7% στις 11,270.9 μονάδες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, n HSBC Holdings (5) έκλεισε με κέρδη, καθώς ολοκλήρωσε την πώληση του μεριδίου της στην Ping An Insurance (2318) έναντι USD 7.4 δις. Στην Κίνα, οι Sany Heavy Industry (600031), Zoomlion Heavy Industry Science and Technology (000157), China Coal Energy (601898) και Datong CoalIndustry (601001) ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα με απώλειες έκλεισε η STX Pan Ocean (028670) στην Νότια Κορέα, μετά την αποχώρηση ενός από τους πλειοδότες για την εξαγορά της εταιρίας, της SK Shipping.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 0.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών, ενώ οι Gilead Sciences(GILD), Simon Property Group (SPG), Anadarko Petroleum (APC), Yum! Brands (YUM), Sysco Corporation (SYY), Humana (HUM), Life Technologies(LIFE), Hartford Financial Services (HIG), Edwards Lifesciences (EW) και Clorox (CLX) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Brown & Brown (BRO), Concurrent Computer (CCUR), PDF Solutions (PDFS), Lin TV (TVL) και Regis Corporation(RGS) κινήθηκαν ανοδικά κατά 1.9%, 6.0%, 3.7%, 3.2% και 2.3% αντίστοιχα, λόγω καλών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα οι Sensata Technologies Holding (ST), magicJackVocalTec (CALL), Cynosure (CYNO) και Primoris Services (PRIM) κατέγραψαν απώλειες κατά 8.6%, 2.9%, 2.7% και 2.6% αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 1.0% λόγω των βελτιωμένων οικονομικών δεδομένων του μεταποιητικού δείκτη ISM και των μισθοδοσιών. Οι GameStopCorporation (GME), Verizon (VZ), Google (GOOG), Dell (DELL), Chevron (CVX) και Exxon Mobil (XOM), κατέγραψαν κέρδη κατά 6.4%, 2.2%, 2.6%, 2.9%, 1.2% και0.1% αντίστοιχα. Αντίθετα, η Merck & Company (MRK) έκλεισε με απώλειες κατά 3.3% λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί στο άνοιγμα κατά 3 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών παραγωγών και τον δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix για την Ευρωζώνη, τον δείκτη απασχόλησης της Ισπανίας, καθώς και τον δείκτη τιμών ακινήτων της Ελβετίας, ενώ οι Julius Baer Group(BAER), Dyckerhoff AG (DYK), Fabege AB (FABG), Aperam (APAM), BinckBank NV (BINCK), Micronic Mydata AB (MICR) και IAR Systems Group AB (IARB)έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η Heineken NV (HEIA) εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την θυγατρική της, Hartwall, έναντι USD 785.0 εκατ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κοινοπραξία των Deutsche Telekom AG (DTE) και France Telecom SA (FTE), με την επωνυμία EverythingEverywhere, θα προχωρήσει μέσα στην χρονιά σε δημόσια εγγραφή ύψους USD 15.7 δις. στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σύμφωνα με την Γαλλική Le Figaro, οι Electricite deFrance SA (EDF) και Veolia Environnement (VIE) βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για χρηματοδότηση της κοινοπραξίας τους στον τομέα διαχείρισης ενέργειας. Η CreditAgricole SA (ACA) ανακοινώσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση της Εμπορικής τράπεζας στην Alpha Bank και αναμένει αυτή η πώληση να έχει θετική επίπτωση στην κερδοφορίατριμήνου. Τέλος, ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA (F), δήλωσε ότι αναμένει η εξαγορά της Chrysler Group να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αγγλία επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Lloyds για την Αγγλία, μειώθηκε στο επίπεδο 15.0 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 20.0 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η μη-μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται οριακά: Ο μη-μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας ανήλθε σε 56.2 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 56.1 του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει την δημιουργία εσόδων για την μείωση του ελλείμματος: Σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, τόνισε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει σε νέους τρόπους δημιουργίας εσόδων και περικοπής δαπανών για να μειωθεί το έλλειμμα.

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ μειώνονται: Σε μηνιαία βάση, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 15.2 εκατ. για τον Ιανουάριο, από 15.3 εκατ. που ανήλθαν τον Δεκέμβριο.

Ο Aso της Ιαπωνίας, υπεραμύνεται της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας: Ο Taro Aso, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και τόνισε ότι αυτή αποβλέπει στην μείωση του αποπληθωρισμού και όχι στην υποτίμηση του Yen.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας βελτιώνεται: Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας βελτιώθηκε κατά 10.9% για τον Ιανουάριο, λιγότερο από ότι αναμένονταν, και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 11.8% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Αυστραλία μειώνονται απρόσμενα: Σε μηνιαία βάση, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 4.4% τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενες με μια άνοδο κατά 3.4% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξάνεται: Σύμφωνα με την TD Securities και το ινστιτούτο της Μελβούρνης, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας ανήλθε σε 2.5% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.4% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.