Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 13 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 13 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 13.03.2013 12:19

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί
Το EUR εξασθένισε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής για την ΕΕ, των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ, καθώς και της δημοπρασίας των Ιταλικών ομολόγων. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.3041, ενώ υποχωρούσε κατά 0.2% έναντι του GBP στο 0.8729. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.4% έναντι των USD και EUR, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, να διορίσει πρόεδρο και αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του USD, με τα οικονομικά στοιχεία να καταδεικνύουν μείωση στις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων της Αυστραλίας για τον Ιανουάριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 27 μονάδες υψηλότερος στο άνοιγμα, ενώ οι Prudential (PRU), G4S (GFS), Hikma Pharmaceuticals (HIK), Ferrexpo (FXPO),Hochschild Mining (HOC), 888 Holdings (888) και PureCircle (PURE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η BHP Billiton (BLT) επισήμανε ότι διεξάγεται έρευνα από το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή εμπλοκή της εταιρίας σε χρηματισμό, ως χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. ΗGlaxoSmithKline (GSK) ανακοίνωσε το κλείσιμο της μονάδας της στο Cambridge και την απόλυση μερικών εργαζομένων σε αυτήν, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της εταιρίας στην Pennsylvania. Η Royal Bank of Scotland (RBS) επισήμανε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της στην Direct Line Insurance Group (DLG),αξίας GBP 530.0 εκατ. στα πλαίσια συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ανταγωνισμού της ΕΕ. Τέλος, η Tesco (TSCO) επισήμανε ότι αφαίρεσε από τα ράφια των καταστημάτων της κατεψυγμένο κρέας, καθώς σε αυτό βρέθηκαν ίχνη κρέατος αλόγου.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τις απώλειες στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Canon (7751), Nissan Motor(7201), Olympus (7733) και Alps Electric (6770) υποχώρησαν, με τις τρείς πρώτες να επηρεάζονται από το ανατιμημένο JPY. Αντίθετα οι Sharp (6753) και Nikon(7731) έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 0.5% στις 12,251.1 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Sany Heavy Industry (600031), Poly Real Estate (600048) και Gemdale Corporation (600383) υποχώρησαν, λόγω έντονης φημολογίας για αύξηση των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η China Minsheng Banking (1988) υποχώρησε, μετά την ανακοίνωση για έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών ύψους USD 3.2 δις, ενώ αντίθετα η Hanergy Solar Group (566) ενισχύθηκε, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς δυο φωτοβολταϊκών πάρκων στην Πορτογαλία. Στην Νότια Κορέα τέλος, η STX Pan Ocean (028670) ενισχύθηκε, μετά την έγκριση της πώλησης του μεριδίου που κατέχει η STX Corporation (011810) στην πρώτη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 0.7 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις, τους δείκτες τιμών εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων, τον δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων ΜΒΑ, καθώς και την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού για το Φεβρουάριο, ενώ οι Bright Horizons Family Solutions (BFAM), Express Inc. (EXPR), Men’s Wearhouse (MW), Summit Midstream Partners (SMLP) καιVera Bradley (VRA) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Boeing Company (BA) και PeregrinePharmaceuticals (PPHM) ενισχύθηκαν κατά 9.4% και 4.4%, με την πρώτη να παίρνει την έγκριση από τον αρμόδιο φορέα, για δοκιμές της ανακατασκευασμένης μπαταρίας της σειράς 787 Dreamliner. Στον αντίποδα, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Dole Food (DOLE), Spectrum Pharmaceuticals (SPPI), Velti (VELT) και KratosDefense & Security (KTOS) σε απώλειες κατά 6.2%, 40.1%, 24.1% και 16.3%, αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.2%, με τις Apple (AAPL), Google (GOOG), Citigroup (C), Bank of America (BAC),Goldman Sachs (GS), Red Hat (RHT) και CVS Caremark (CVS) να υποχωρούν κατά 2.2%, 0.9%, 1.4%, 1.2%, 1.0%, 4.8% και 4.1% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι J. C.Penney (JCP), Merck & Company (MRK) και Costco Wholesale (COST) έκλεισαν την χτεσινή συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 4.0%, 3.2% και 1.3%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται πτωτικός κατά 1 μονάδα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής της ΕΕ, των μισθοδοσιών της Γαλλίας, καθώς και των δεικτών τιμών καταναλωτή Γαλλίας και Ισπανίας, ενώ οι Inditex SA (ITX), E.ON SE (EOAN),Saipem SpA (SPM), Adecco SA (ADEN), Bilfinger SE (GBF) και BioMerieux (BIM) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ ενέκρινε την συγχώνευση της μονάδας της Deutsche Telekom AG (DTE) στις ΗΠΑ, με τις T-Mobile USA και MetroPCSCommunications. Η Credit Suisse Group AG (CSGN) επισήμανε την πρόθεσή της να απολύσει γύρω στους 94 εργαζόμενους στο κεντρικό γραφείο της στη Νέα Υόρκη. ΟJohn Elkann, πρόεδρος της Fiat SpA (F), τόνισε ότι η εταιρία αναζητά τρόπους για να προχωρήσει στη συγχώνευση με την Chrysler. Τέλος, η Duerr AG (DUE) ανακοινώσε ότι θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Απριλίου, η έκδοση νέων μετοχών σε αναλογία μια παλιά προς μία καινούργια.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το καταναλωτικό κλίμα στην Αυστραλία βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου της Μελβούρνης ανήλθε σε επίπεδο 110.5 για τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2010 και συγκρινόμενος με το επίπεδο 108.3 του Φεβρουαρίου.

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία μειώνονται: Για τον Ιανουάριο, οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 1.5%, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 2.1% που καταγράφηκε το Δεκέμβριο.

Οι τιμές τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία μειώνονται: Οι τιμές των τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία μειώθηκαν κατά 0.3% μέσα στον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και συγκρινόμενες με μια άνοδο κατά 1.9% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο.

Οι τιμές των εξαγώγιμων προϊόντων της νότιας Κορέας αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, οι τιμές των εξαγώγιμων προϊόντων της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 2.4% μέσα στον Φεβρουάριο, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 0.1% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';