Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR σχεδόν αμετάβλητο - 3 Απριλίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR σχεδόν αμετάβλητο - 3 Απριλίου 2013

Saxo Bank  | 03.04.2013 11:29

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR σχεδόν αμετάβλητο
Το EUR δεν παρουσίασε σημαντικές μεταβολές έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, πριν από την ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την Ευρωζώνη, που αναμένεται πτωτικός για τον Μάρτιο. Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στον δείκτη PMI για τον πρωτογενή και τριτογενή κλάδο, στην έκθεση ADP για την απασχόληση των ΗΠΑ, αλλά και στις αυριανές συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών Ευρώπης και Αγγλίας. Στις 05:00 GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.2804, ενώ ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του GBP στο 0.8491. Το JPY υποχωρούσε επίσης κατά 0.1% έναντι του USD, πριν από την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για την χάραξη νομισματικής πολιτικής. Το AUD τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.1% έναντι του USD, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν μείωση του εμπορικού ελλείμματος της Αυστραλίας μέσα στο Φεβρουάριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 20 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών ακινήτωνHalifax καθώς και τον κατασκευαστικό δείκτη Markit, ενώ η Bond International Software (BDI) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η VerizonCommunications επισήμανε ότι δεν ενδιαφέρεται να συγχωνευτεί ή να εξαγοράσει την Vodafone (VOD). Τόνισε όμως, ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το 45% που κατέχει η Vodafone στην Verizon Wireless. Σύμφωνα με τους Financial Times, η BP (BP/) θα προχωρήσει στην πώληση των αιολικών της πάρκων στις ΗΠΑ, αξίας USD 1.5 δις. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Zynga θα ανακοινώσει την διάθεση νέων τυχερών παιχνιδιών στην αγορά της Αγγλίας, σε συνεργασία με την Bwin.partyDigital Entertainment (BPTY).

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται κυρίως πτωτικά σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, ξεχώρισαν οι Fast Retailing (9983), Credit Saison (8253), NissanMotor (7201) και Fuji Heavy Industries (7270), που μεταξύ άλλων έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.9% στις 12,233.9 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ οι Galaxy Entertainment (27) και Sands China (1928), όπως και στη Νότια Κορέα η STX Offshore & Shipbuilding (067250) κατέγραψαν απώλειες, με την τελευταία να εξετάζει τρόπους αναδιάρθρωσης του χρέους της. Αντίθετα, στην Κίνα οι Industrial & Commercial Bank of China (601398) και JiangxiCopper Company (600362), έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν οριακή πτώση
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν κατά 0.4 μονάδες πτωτικά. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του κατασκευαστικού δείκτη ISM, της έκθεσης ADP για την μεταβολή στην απασχόληση, καθώς και του δείκτη στεγαστικών αιτήσεων MBA, ενώ οι Monsanto (MON), ConAgra Foods (CAG), Acuity Brands(AYI), Conn’s (CONN) και Schnitzer Steel Industries (SCHN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οιMagicJack VocalTec (CALL), Novavax (NVAX) και Zynga (ZNGA) ενισχύθηκαν κατά 15.1%, 8.5% και 8.5% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι Vodafone Group ADS(VOD), Global Payments (GPN) και Spectra Energy Partners (SEP), υποχώρησαν κατά 2.9%, 6.5% και 3.6% αντίστοιχα, με την τελευταία να προχωράει σε δημόσια εγγραφή για την έκδοση νέων 4.5 εκατ. μετοχών.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.5%, ευνοούμενος από τα βελτιωμένα στοιχεία των βιομηχανικών παραγγελιών για τον Φεβρουάριο. Οι DaVita HealthCare Partners (DVA), Humana (HUM), UnitedHealth Group (UNH), Garmin Limited (GRMN) και Urban Outfitters (URBN)ενισχύθηκαν κατά 6.1%, 5.5%, 4.7%, 5.1% και 3.8% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Nasdaq OMX Group (NDAQ), Hewlett-Packard (HPQ) και United States Steel (X)υποχώρησαν κατά 12.8%, 5.2% και 5.7%, με την πρώτη να επηρεάζεται αρνητικά από την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody’s Investor Service για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρίας στο μέλλον.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 20 και 22 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την Ευρωζώνη, ενώ οι Vienna Insurance Group Wiener Versicherung Gruppe AG (VIG), Vaudoise Assurances Holding SA (VAHN),Grenkeleasing AG (GLJ), Repower AG (REPI) και KTM AG (KTM) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η European AeronauticDefence and Space Company NV (EAD), επιβεβαίωσε την ανάθεση καθηκόντων νέου προέδρου στον Denis Ranque. Επιπλέον το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ενέκρινε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ύψους EUR 3.8 δις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αμερικάνικη Financial Guaranty Insurance, υπέβαλε μήνυση στην Credit Suisse Group AG (CSGN) για παραποίηση των στοιχειών στεγαστικών δανείων. Με την σειρά της η δεύτερη, ζήτησε από δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει τις καταγγελίες του εισαγγελέα Eric Schneiderman, σχετικά με το ίδιο θέμα.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο πληθωρισμός στην Αγγλία αυξάνεται: Σύμφωνα με το Βρετανικό οργανισμό λιανικού εμπορίου (BRC), ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο ανήλθε σε 1.4%, το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2012, και συγκρινόμενος με το επίπεδο 1.1% του προηγούμενου μήνα.

Η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να περιμένει πριν μεταβάλει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τον Lockhart της Fed: Ο Dennis Lockhart, πρόεδρος της Atlanta Fed, επισήμανε ότι αν και η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει σημάδια βελτίωσης, η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να περιμένει ώστε να βεβαιωθεί ότι η οικονομία ανακάμπτει και ότι η αγορά εργασία βελτιώνεται, πριν μεταβάλλει το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Τόνισε επίσης ότι αυτή την απόφαση θα κληθεί η Τράπεζα να την πάρει στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ μειώνονται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Για τον Μάρτιο, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 15.2 εκατ. συγκρινόμενες με 15.3 εκατ. που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Η μη-μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας βελτιώνεται: Ο μη-μεταποιητικός δείκτης PMI για την Κίνα ανήλθε σε επίπεδο 55.6 μέσα στον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 54.5 του προηγούμενου μήνα. Επιπλέον, ο δείκτης υπηρεσιών της HSBC ανήλθε σε 54.3 για την ίδια περίοδο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.1 του Φεβρουαρίου.

Το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας συρρικνώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας περιορίστηκε σε AUD 178 εκατ. για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενο με έλλειμμα ύψους AUD 1,215 εκατ. του προηγούμενου μήνα.

Οι πωλήσεις νεόδμητων ακίνητων στην Αυστραλία μειώνονται: Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις νεόδμητων ακινήτων στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 5.3% μέσα στον Φεβρουάριο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 4.2% που είχε σημειωθεί στον Ιανουάριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';