Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες - 20.12.12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες - 20.12.12

Saxo Bank  | 20.12.2012 11:09

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες
Το EUR κινείται πτωτικά σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων λόγω έντασης των ανησυχιών για το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται θετικά αναθεωρημένο για το τρίτο τρίμηνο. Στις 6 am GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι τωνUSD και GBP σε επίπεδα USD 1.3210 και GBP 0.8131, αντίστοιχα. Το JPY εμφάνισε κέρδη κατά 0.8% και 0.5% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς και αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 10.0 τρις. Το AUD κινήθηκε ανοδικά κατά 0.1% έναντι του USD. Ο υπουργός οικονομικών της Αυστραλίας, Wayne Swan, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να επιτευχτεί ο στόχος του πλεονάσματος που είχε τεθεί για αυτό το οικονομικό έτος.

Ασία: Κυρίως πτωτική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν κυρίως απώλειες λόγω των ανησυχιών για το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα ανακοινώσε την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η Capcom (9697) είχε απώλειες καθώς αναθεώρησε αρνητικά την κερδοφορία του έτους και ανακοινώσε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του νέου παιχνιδιού της “Monster Hunter 4”. Η Mitsubishi Motors (7211) είχε επίσης απώλειες μετά την ανάκληση περίπου 1.2 εκατ. οχημάτων στην Ιαπωνία, λόγω ελαττωματικών καλυμμάτων μηχανής. Η Nissan Motor (7201) ακολουθώντας την αλλαγή σύστασης για την μετοχή της εταιρίας από έναν broker σε “Neutral” από “Buy”, εμφάνισε απώλειες. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κινούνταν πτωτικά κατά 1.2% στις 10,041.5 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Huaxia Bank (600015) και China Citic Bank (601998) είχαν απώλειες λόγω της πρόβλεψης από την Bank of Communications (601328) για ισχνά αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου την ερχόμενη χρονιά. Η Kweichow Moutai (600519) είχε απώλειες λόγω εικασιών ότι τα καταστήματα λιανικής θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές ποτών. Στην Νότια Κορέα,, η KB Financial (105560) κινήθηκε οριακά υψηλότερα μετά από την απόρριψη της πρότασης για εξαγορά της ING Groep. Τέλος στο Χόνγκ Κόνγκ, οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών PetroChina (857) και Aluminum Corporation of China (2600) επίσης κινήθηκαν πτωτικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται πτωτικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 5.6 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ, του επίπεδου ατομικής κατανάλωσης, των επιδομάτων ανεργίας, των προπορευόμενων δεικτών, του δείκτη τιμών ακινήτων καθώς και της έρευνας για την δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου από την Philadelphia FED. Οι NIKE(NKE), Discover Financial Services (DFS), ConAgra Foods (CAG), Red Hat (RHT), CarMax (KMX), Micron Technology (MU), Darden Restaurants (DRI) καιCintas (CTAS) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χθεσινή διαπραγμάτευση, οι Accenture (ACN) και Bed Bath & Beyond(BBBY) είχαν απώλειες κατά 5.5% και 3,9% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η Amicus Therapeutics (FOLD) είχε απώλειες κατά 50.1% καθώς δήλωσε ότι το φάρμακο για την ασθένεια Fabry δεν πέρασε από το τελικό στάδιο αξιολόγησης. Η Allscripts Healthcare Solutions (MDRX) κινήθηκε πτωτικά κατά 18.7% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου Glen Tullman. Αντίθετα, οι NYSE Euronext (NYX), SandRidge Energy (SD) και Jabil Circuit (JBL) είχαν κέρδη κατά 21.4%, 7.7% και 5.6% αντίστοιχα.

Στην κανονική διαπραγμάτευση της Τετάρτης, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.8% λόγω των δυσμενών δεδομένων για την κατασκευαστική δραστηριότατα και των ανησυχιών για το πορεία των δημοσιονομικών θεμάτων. Η Alcoa (AA) είχε απώλειες κατά 3.0% μετά από την υποβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρίας από την Moody’s Investors Service σε “Baa3” με αρνητικό προφίλ. Η American Express (AXP) είχε απώλειες κατά 1.8% μετά την φημολογία ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Kenneth Chenault, μπορεί να αναλάβει την θέση του Timothy Geithner ως υπουργός οικονομικών. Η General Mills (GIS) είχε απώλειες κατά 1.2% παρά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, η Western Digital(WDC), Oracle (ORCL), First Solar (FSLR) και FedEx (FDX) κινήθηκαν ανοδικά κατά 3.8%, 3.7% 3.2% και 0.9% αντίστοιχα,

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 19 και 3 μονάδες πτωτικοί στο άνομα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, του δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού της Γερμανίας, του εμπορικού ισοζυγίου Ελβετίας και Ιταλίας, του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών Ελλάδας και Πορτογαλίας και του επιπέδου λιανικών πωλήσεων της Ιταλίας. Η Immofinanz AG (IIA) αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, το πρόστιμο ύψους USD 1.5 δις στην UBS AG (UBS) για την χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, άνοιξε τον δρόμο για παρόμοιες υποθέσεις τραπεζιτών και broker. Η ArevaSA (AREVA) μείωσε την πρόβλεψη για κερδοφορία μέσα στο 2013 λόγω καθυστέρησης στα προγράμματα χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιβεβαίωσε όμως την πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων από 3% έως 6% από την λειτουργιά των πυρηνικών μονάδων της.

Μετοχές στο Η.Β: Πιθανόν αρνητικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός στο άνοιγμα κατά 12 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοινώσεις του επιπέδου λιανικών πωλήσεων. Η Carnival (CCL) θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η GlaxoSmithKline (GSK) από κοινού με την Amicus Therapeutics επισήμαναν ότι το φάρμακο για την ασθένεια Fabry δεν κατάφερε να περάσει το τελευταίο στάδιο αξιολόγησης.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο και επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
: Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς από 0.0% έως 0.1% και αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά JPY 10.0 τρις, σε συνολικό επίπεδο JPY 101.0 τρις.

Είναι απίθανο η Αυστραλία να καταφέρει τον στόχο του πλεονάσματος, σύμφωνα με τον Swan: Ο Αυστραλός υπουργός οικονομικών Wayne Swan, δήλωσε ότι είναι απίθανο να υπάρξει πλεόνασμα για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Ιουνίου 2013, λόγω δυσμενών προβλέψεων για την πορεία των εσόδων.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας βελτιώνεται: Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Κίνας βελτιώθηκε σε 248.5 τον Νοέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 245.8 που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Νέας Ζηλανδίας είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο: Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε κατά 0.2% για το τρίτο τρίμηνο του 2012, ρυθμός μικρότερος από τον αναμενόμενο και συγκρινόμενος με μια αύξηση 0.3% που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Το επιχειρηματικό κλίμα εξασθενεί στην Νέα Ζηλανδία: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ANZ για την Νέα Ζηλανδία, μειώθηκε σε επίπεδο 22.7 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με 26.4 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.