Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες - 10.12.12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες - 10.12.12

Saxo Bank  | 10.12.2012 11:12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρουσιάζει απώλειες
Το EUR εμφανίζει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, μετά την αβεβαιότητα στο πολίτικο σύστημα της Ιταλίας και την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργούMario Monti, να αποχωρήσει. Εντωμεταξύ, οι αγορές αναμένουν τις ανακοινώσεις του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας, καθώς και του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης. Στις 6 am GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.2903 και GBP 0.8053, αντίστοιχα.

Το JPY εμφάνισε κέρδη κατά 0.3% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα. Τα γεγονότα καταδεικνύουν ύφεση της Ιαπωνικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο, όπως είχε προβλεφτεί από τους αναλυτές. Το AUD είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD. Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας μειώθηκε περισσότερο από ότι αναμένονταν για τον Νοέμβριο.

Μετοχές στο Η.Β.: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός κατά 8 μονάδες στο άνοιγμα. Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις. Οι Polar Capital Technology Trust, AndorTechnology, Alternative Networks, Treatt και Interbulk Group θα ανακοινώσουν αποτελέσματα, αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την SundayTelegraph, η Diageo βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνική Suntory, για κοινή πρόταση εξαγοράς της Beam, για περισσότερα από USD 10.0 εκατ. Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανέθεσε στην BAE Systems, την κατασκευή υποβρυχίου για το βασιλικό ναυτικό, έργο ύψους GBP 1.2 δις.

Ασία: Ανοδική διαπραγμάτευση
Οι αγορές στην Ασία εμφάνισαν άνοδο, ακολουθώντας τα κέρδη της παρασκευής στην Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Advantest Corporation κινήθηκε ανοδικά, μετά την δήλωση του προέδρου της εταιρίας Haruo Matsuno, ότι αναμένεται άνοδος κατά 20% στις νέες παραγγελίες, το τρέχον τρίμηνο. Η Fast Retailing Company εμφάνισε κέρδη, μετά την αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή από έναν broker. Οι Komatsu και Hitachi Construction Machinery, που έχουν σημαντική έκθεση στην αγορά της Κίνας, κινήθηκαν ανοδικά, ακολουθώντας την άνοδο στην βιομηχανική παράγωγη της Κίνας τον Νοέμβριο. Αντίθετα, η Hino Motors είχε απώλειες, λόγω της ανάκλησης ορισμένων οχημάτων στις ΗΠΑ για επισκευή της προβληματικής μπαταρίας. Οι εταιρίες του εξαγωγικού κλάδου Canon, TDK Corporation και Honda Motor είχαν απώλειες. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε κέρδη κατά 1.1 μονάδες σε επίπεδα 9,528.5. Στην Κίνα, η Bank of Nanjing Company είχε οριακή άνοδο, μετά την αύξηση του μεριδίου της BNP Paribas SA στην εταιρία. Οι AnhuiConch Cement και Guangxi Liugong Machinery επίσης εμφάνισαν κέρδη. Στο Χονγκ Κόνγκ, η CNOOC είχε κέρδη, λόγω της έγκρισης από την κυβέρνηση του Καναδά, της εξαγοράς της Nexen. Στην Νότια Κορέα, οι Samsung Electronics και Hyundai Motor εμφάνισαν κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται υψηλότερα
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο κατά 0.6%. Δεν αναμένονται οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα. Οι Ferrellgas Partners LP, ABM Industries,Teavana Holdings, Landauer και IDT Corporation θα ανακοινώσουν αποτελέσματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η Nexen κινήθηκε ανοδικά κατά 14.8% μετά από την κανονική διαπραγμάτευση της Παρασκευής, και την έγκριση από την Κυβέρνηση του Καναδά της πρότασης εξαγοράς της εταιρίας από την CNOOC. Η Vringo έκανε διόρθωση από τις απώλειες της κανονικής διαπραγμάτευσης και εμφάνισε άνοδο κατά 3.9%. Αντίθετα, η Diamond Foods είχε απώλειες κατά 3.9% λόγω των ζημιών που κατεγράφησαν στο τέταρτο τρίμηνο και των καταγγελιών για τις λογιστικές μεθόδους και το κλείσιμο ενός εργοστασίου. Η American International Group είχε απώλειες κατά 1.9%, μετά την επισήμανση ότι οι ζημιές λόγω του τυφώνα Sandy θα ανέλθουν σε USD 1.3 δις, το υψηλότερο ποσό που έχει δηλωθεί από αντασφαλιστή των ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Οι International Tower Hill Mines,Teck Resources και Gap εμφάνισαν μεταξύ άλλων απώλειες κατά 3.3%, 2.9% και 2.6% αντίστοιχα.

Στην κανονική διαπραγμάτευση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 είχε κέρδη κατά 0.3%, λόγω των καλύτερων από ότι αναμένονταν δεδομένων για το επίπεδο μισθοδοσιών Νοεμβρίου, που επισκίασε την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Η McGraw-Hill Companies είχε κέρδη κατά 4.2% λόγω της έγκρισης του ειδικού μερίσματος USD 2.5 ανά μετοχή. Οι Freeport-McMoRan Copper & Gold είχαν άνοδο κατά 2.9% μετά την αλλαγή σύστασης ενός broker για την μετοχή σε “Strong Buy” από “Buy”. Η AmericanInternational Group είχε κέρδη κατά 2.6% μετά την επισήμανση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 90.0% που κατέχει στην ILFC σε ομάδα επενδυτών της Κίνας έναντιUSD 5.3 δις. Η έγκριση για αύξηση της επαναγοράς ιδίων μετοχών κατά USD 1.5 δις, οδήγησε την Macy σε άνοδο κατά 1.3%. Αντίθετα, η Big Lots είχε απώλειες κατά 5.7% λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση η πώληση μετοχών αξίας USD 10.0 εκατ. Από τον διευθύνοντα σύμβουλο Steve Fishman στα τέλη Μάρτιου του 2012. Η Apple επίσης είχε απώλειες κατά 2.6%. Η Alexion Pharmaceuticals επίσης είχε απώλειες κατά 2.2% ακολουθώντας τα αρνητικά σχόλια ενός broker για την εταιρία.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί στο άνοιγμα κατά 9 και 4 μονάδες αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, του εμπορικού ισοζυγίου, των τρεχουσών συναλλαγών και του δείκτη τιμών χονδρικής για την Γερμανία, την βιομηχανική παράγωγη Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας, του ΑΕΠ της Ιταλίας και του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελλάδας. Δεν αναμένονται εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων σήμερα. Σύμφωνα με το Der Spiege, ο Martin Winterkorn, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, θα αντικαταστήσει τον Wolfgang Porsche, από τη θέση του στο συμβούλιο της Porsche AG. Σύμφωνα με τους Financial Times, η YPFSA βρίσκεται σε συζητήσεις με την Statoil ASA για πιθανή συνεργασία στην διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων της Αργεντινής. Η Bank of Nanjing δήλωσε ότι η BNP ParibasSA αύξησε την συμμετοχή της στην εταιρία από 2.0% σε 14.7%. Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Heinrich Hiesinger, διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp AG, αναζητά αγοραστή για την μονάδα επεξεργασίας ατσαλιού στην Γερμανία.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

 • Ο δείκτης απασχόλησης στην Βρετανία μειώθηκε: Ο δείκτης απασχόλησης Lloyds για την Βρετανία, μειώθηκε σε επίπεδο -42.0 για τον Νοέμβριο, από -35.0 του Οκτωβρίου.
 • Η Ιαπωνική οικονομία συνεχίζει σε ύφεση: Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, μειώθηκε κατά 0.9% το τρίτο τρίμηνο του 2012, όπως ανέμενε η αγορά, ακολουθώντας ίδιο ρυθμό ύφεσης με το προηγούμενο τρίμηνο.
 • Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, μειώνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, μειώθηκε σε USD 19.6 δις τον Νοέμβριο συγκρινόμενο με επίπεδα 32.0 δις του Οκτωβρίου.
 • Ο πληθωρισμός στην Κίνα, αυξάνεται λιγότερο από ότι αναμένονταν: Ο πληθωρισμός στην Κίνα για τον Νοέμβριο, ανήλθε σε 2.0%, λιγότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, και συγκρινόμενος με 1.7% του προηγούμενου μήνα.
 • Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Κίνα μειώνεται: Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε, περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 2.2% τον Νοέμβριο, συγκρινόμενος με πτώση κατά 2.8% τον Οκτώβριο.
 • Η βιομηχανική παράγωγη στην Κίνα αυξάνεται: Η ετήσια βιομηχανική παράγωγη στην Κίνα, εμφάνισε αύξηση κατά 10.1% για τον Νοέμβριο, συγκρινόμενη με αύξηση 9.6% του Οκτωβρίου.
 • Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα εμφανίζουν απροσδόκητη αύξηση: Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 14.9% τον Νοέμβριο, ακολουθώντας μια άνοδο κατά 14.5% τον προηγούμενο μήνα.
 • Η επικεφαλής του ΔΝΤ συνιστά πιο προσεκτική αντιμετώπιση για το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ: Η Christine Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ (IMF), επισήμανε ότι η ΗΠΑ χρειάζονται ένα συνολικό σχέδιο μείωσης δαπανών και αύξησης φορολογίας για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.
 • Αύξηση στην καταναλωτική πιστή των ΗΠΑ: Η καταναλωτική πίστη για τον Οκτώβριο αυξήθηκε σε USD 14.2 δις, συγκρινόμενη με το επίπεδο USD 12.2 δις που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
 • Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας μειώνεται: Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας μειώθηκε σε JPY 376.9 δις για τον Οκτώβριο και συγκρινόμενο με JPY 503.6 δις πλεόνασμα του προηγούμενου μήνα.
 • Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας μειώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας μειώθηκε σε JPY 450.3 δις τον Οκτώβριο, ακολουθώντας το επίπεδο JPY 471.3 δις που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.