Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο - 06.02.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο - 06.02.13

Saxo Bank  | 06.02.2013 10:51

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παραμένει αμετάβλητο
Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νοτισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία. Εν τω μεταξύ το γραφείο προϋπολογισμού του κογκρέσου (CBO), επισήμανε ότι εάν ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτόματης δημοσιονομικής εξυγίανσης, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ισχνή οικονομική ανάπτυξη για τις ΗΠΑ μέσα στο 2013. Στις 06:00 GMT, το EUR παρουσίαζε οριακές απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD σε USD 1.3578 και κατέγραψε οριακή υποχώρηση έναντι του GBP σε επίπεδο GBP 0.8671. ΤοJPY επίσης εξασθένισε κατά 0.4% και 0.3% έναντι των EUR και USD αντίστοιχα, μετά από την δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη της Ιαπωνίας, Masaaki Shirakawa, ότι θα αποχωρήσει από την θέση του στις 19 Μαρτίου 2013, σχεδόν 3 εβδομάδες πριν από την κανονική λήξη της θητείας του. Το AUD τέλος, κατέγραψε απώλειες κατά 0.5% έναντι του USD, καθώς τα δεδομένα κατέδειξαν μια πτώση στις λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας μέσα στον Δεκέμβριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 4 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των καταχωρήσεων νέων οχημάτων καθώς και του δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, ενώ οι GlaxoSmithKline (GSK), Hargreaves Lansdown (HL/), New Europe Property Investments (NEPI) και Wolfson Microelectronics(WLF) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η BP (BP/) αμφισβήτησε πρόστιμο ύψους USD 34.0 δις που επιβλήθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές από την πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή Macondo, καθώς η εταιρία θεώρει το πρόστιμο «εξαιρετικά» υπερτιμημένο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Royal Bank of Scotland (RBS) αναμένεται να καταβάλλει γύρω στα USD 783.0 εκατ. στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και της Αγγλίας, ως πρόστιμο για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου. Τέλος, η Liberty Global επισήμανε ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της Virgin Media (VMED) έναντι USD 15.8 δις.

Ασία: Καταγραφή κερδών
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Sony Corporation (6758),Olympus Corporation (7733), Mazda Motor (7261, Nissan Motor (7201), Toyota Motor (7203) και Panasonic (6752) κατέγραψαν κέρδη, με τις 4 πρώτες να επωφελούνται από το ασθενέστερο JPY. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 3.9%, στις 11,474.9 μονάδες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι HSBC Holdings(5), Bank of China (3988) και Bank of Communications (3328) κατέγραψαν κέρδη, ενώ αντίθετα οι Sands China (1928), MGM China Holdings (2282) και WynnMacau (1128) έκλεισαν με απώλειες, όπως και στην Κίνα, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate (600048). Στην Νότια Κορέα τέλος, οι Dohwa Engineering(002150) και Korea Engineering Consultants (023350) ενισχύθηκαν μετά από την έντονη φημολογία για συμμετοχή τους στην ανακατασκευή του δικτύου υδροδότησης της Ταϊλάνδης.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη στεγαστικής πίστης MBA, ενώ οι Visa (V), News Corporation (NWSA), CVS Caremark (CVS), Time Warner (TWX), Prudential Financial (PRU), Marathon Oil(MRO), Cummins (CMI), Allstate Corporation (ALL) και Prologis (PLD)έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την χτεσινή κανονική συνεδρίαση, οι Walt Disney (DIS), 3M Company (MMM), Hewlett-Packard (HPQ), Expedia (EXPE) και Shutterfly (SFLY) ενισχύθηκαν κατά 2.7%, 1.5%, 2.6%, 5.0% και 14.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα οι Hain Celestial Group (HAIN) και C.H. Robinson Worldwide (CHRW)κατέγραψαν απώλειες κατά 4.6% και 1.8% αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.0%, ακολουθώντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα πολλών εταιριών, και πιο συγκεκριμένα οι Dell (DELL), MasterCard (MA), Computer Sciences (CSC), Kellogg (K), Estee Lauder (EL) καιArcher-Daniels-Midland (ADM) ενισχύθηκαν κατά 1.1%, 1.3%, 9.2%, 0.7%, 6.0% και 3.3% αντίστοιχα, με την δεύτερη να ανακοινώνει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους USD 2 δις. Στον αντίποδα, οι McGraw-Hill (MHP) και Yum! Brands (YUM) κατέγραψαν απώλειες κατά 10.7% και 2.9% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται αμετάβλητος στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται ανοδικός κατά 1 μονάδα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας, ενώ οι Syngenta AG (SYNN), Volvo AB (VOLVA), ArcelorMittal (MT), Svenska Handelsbanken AB (SHBA), Mapfre SA (MAP),Terna Rete Elettrica Nazionale SpA (TRN), Lundin Petroleum AB (LUPE), Industrivarden AB (INDUA), GEA Group AG (G1A) και Elan Corporation Plc (ELN)έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Το διοικητικό συμβούλιο της Kommunaler Energiezweckverband Thüringen (KET), ενέκρινε την εξαγορά του 43.0% της θυγατρικής της E.ON SE (EOAN), E.ON Thüringer Energie, έναντι EUR 546.0 εκατ. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές ύψους EUR 720.0 εκατ. από τρείς συναλλαγές παραγώγων προϊόντων που πραγματοποιήθηκαν στην περίοδο 2006-09.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο πληθωρισμός στην Αγγλία μειώνεται:
Σύμφωνα με το Βρετανικό εμπορικό επιμελητήριο, ο πληθωρισμός στην Αγγλία μειώθηκε σε 0.6% για τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2009, και συγκρινόμενος με το επίπεδο 1.5% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει μέτρα για την αποφυγή της αυτόματης δημοσιονομικής εξυγίανσης: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, πρότεινε στο Κογκρέσο να προχωρήσει σε μειώσεις δαπανών και αναμόρφωση των φόρων, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των αυτομάτων μηχανισμών δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου 2013.

Η δημοσιονομική εξυγίανση θα έχει επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνει το CBO: Το γραφείο προϋπολογισμού του κογκρέσου (CBO), επισήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ, σε περίπτωση ενεργοποίησης των αυτόματων μηχανισμών μείωσης δαπανών, θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 1.4% Η ίδια πηγή επίσης επισήμανε ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό για το 2013 θα ανέλθει σε USD 845.0 δις, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία εμφανίζουν απρόσμενη πτώση: Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 0.2% για τον Δεκέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και συγκρινόμενες με μια παρόμοια πτώση του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.