Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο - 21.01.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο - 21.01.13

Saxo Bank  | 21.01.2013 10:46

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο
Το EUR παρέμεινε αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων και με τις σημαντικότερες ειδήσεις για σήμερα να είναι η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρώπης στις Βρυξέλες καθώς και η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας. Στις 6 am GMT, το EUR δεν παρουσίαζε μεταβολές έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3314 και GBP 0.8391, αντίστοιχα. Το JPY αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0.7% και 0.5% έναντι των EUR και USD, μετά από την σύσταση του σύμβουλου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Koichi Hamada, για περιορισμένη ποσοτική χαλάρωση σε περίπτωση που το JPY υποτιμηθεί αρκετά.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται θετικοί στο άνοιγμα από 10 έως 21 μονάδες και από 9 έως 13 μονάδες αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής, της προσφοράς χρήματος Μ3 και του δείκτη τιμών ακινήτων για την Ελβετία καθώς και του Δείκτη Τιμών Παραγωγού της Γερμανίας, ενώ η Wincor Nixdorf AG (WIN) αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την Automobilwoche, οMartin Winterkorn, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG (VOW3), επισήμανε ότι η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες προώθησης του λογότυπού της σε EUR 8.0 δις. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η Banco Santander SA (SAN) σκοπεύει να εξαγοράσει το δίκτυο της National Australia Bank στην Αγγλία, έναντι USD 3.2 δις. έτσι ώστε να ενισχύσει την παρουσία της στην Βρετανική αγορά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η BASF SE (BAS) αναμένεται να ανακοινώσει την επιτυχημένη εξαγορά της Pronova BioPharma ASA καθώς η πρώτη είχε την στήριξη του 90% των μετόχων της δεύτερης. Τέλος, σε μια συνέντευξη στην Welt am Sonntag, ο Dieter Zetsche, διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG (DAI), επισήμανε ότι αναμένει από το διοικητικό συμβούλιο να ανανεώσει την θητεία του για άλλα 5 χρόνια.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.9 μονάδες, με τις αγορές να παραμένουν κλειστές σήμερα, λόγω της εθνικής επετείου του θανάτου του Martin Luther King, Jr. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής οι Caterpillar (CAT), Corrections Corporation of America (CXW),Air Lease Corporation (AL) και Power-One (PWER) είχαν απώλειες κατά 1.5%, 3.5%, 2.9% και 1.8% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων, ενώ οιContainer Leasing (BOX), Rare Element Resources (REE), Xilinx Inc. (XLNX) και Krispy Kreme Doughnuts (KKD) ενισχύθηκαν κατά 11.9%, 2.7%, 2.1% και 2.1% αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 διόρθωσε από τις αρχικές απώλειες και έκλεισε ενισχυμένος κατά 0.3% καθώς διαφάνηκε πρόοδος στις συζητήσεις για το όριο του χρέους. Τα καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις State Street (STT), General Electric (GE),Morgan Stanley (MS), Schlumberger (SLB) και Life Technologies (LIFE) σε άνοδο κατά 5.9%, 3.5%, 7.9%, 4.3% και 10.6% αντίστοιχα. Αντίθετα, τα χειρότερα από ότι αναμένονταν αποτελέσματα οδήγησαν τις Intel (INTC), American Express (AXP), Capital One Financial (COF) και Johnson Controls(JCI) σε απώλειες κατά 6.3%, 1.6%, 7.5% και 3.0% αντίστοιχα.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Oι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Fanuc Corporation (6954), Sharp Corporation (6753), Mitsui Chemicals (4183) και Mitsubishi Chemical Holdings (4188) είχαν απώλειες, ενώ στον αντίποδα ενισχυμένη εμφανίστηκε η Mitsubishi Corporation (8058) λόγω της πρότασης εξαγοράς της Yonekyu Corporation (2290) έναντι JPY 17.7 δις. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 1.1% στις 10,793.3 μονάδες. Στην Κίνα, οι China Shipping Container Lines (601866) και China Vanke (000002) έκλεισαν ανοδικά όπως και οι CiticPacific (267) και Cosco Pacific (1199) στο Χόνγκ Κόνγκ. Αντίθετα, απώλειες εμφάνισε η ZTE Corporation (763) μετά την προειδοποίηση για πιθανή καταγραφή ζημιών για το οικονομικό έτος 2012. Στην Νότια Κορέα τέλος, η Tongyang (001520) κινήθηκε ανοδικά, ενώ οι Kia Motors (000270) και HyundaiMotor (005380) είχαν απώλειες.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός κατά 22 με 30 μονάδες στο άνοιγμα, με την City of London Investment Group (CLIG) να έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η HSBC Holdings (HSBA) επισήμανε ότι η θυγατρικής της στις ΗΠΑ συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους USD249.0 εκατ. με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή για καταγγελίες σχετικά με την πρακτική των κατασχέσεων. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η Anglo American(AAL) σχεδιάζει την καταγραφή ζημιών ύψους από USD 4.0 δις έως USD 5.0 δις, κυρίως λόγω αστοχιών στα εξορυκτικά έργα της εταιρίας στην Βραζιλία. Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Imperial Tobacco (IMT) μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίδραση των μετόχων για την προτεινόμενη αποζημίωση ανώτερων στελεχών.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι ρεπουμπλικάνοι αναζητούν παράταση τριών μηνών για αύξηση στο όριο του χρέους:
Ο Eric Cantor, επικεφαλής των ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την παράταση της αύξησης του ορίου του χρέους κατά 3 μήνες, με σκοπό να πιεστεί η γερουσία και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Οι τιμές ακινήτων στην Αγγλία αυξάνονται: Σύμφωνα με την Rightmove, ο δείκτης τιμών ακινήτων στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 2.4% στον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 1.4% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';