Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR κινείται ανοδικά - 18 Δεκεμβρίου 12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR κινείται ανοδικά - 18 Δεκεμβρίου 12

Saxo Bank  | 18.12.2012 12:09

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR κινείται ανοδικά
Το EUR κινείται οριακά ανοδικά σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω της αισιοδοξίας ότι στις ΗΠΑ θα ληφθούν μετρά για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, υπέβαλε νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό με συνολικούς φόρους ύψους USD 1.20 τρις και μείωση στις δαπάνες κατά USD 1.22 τρις. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Βρετανίας, μέσα στην ημέρα, ο όποιος αναμένεται αμετάβλητος για τον Νοέμβριο. Στις 6am GMT, το EUR είχε κέρδη κατά 0.1% έναντι του USD στα USD 1.3172 ενώ δεν παρουσίαζε μεταβολή έναντι του GBP σε επίπεδο GBP 0.8125. Το AUD αντίθετα, είχε οριακές απώλειες έναντι του USD. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, κατέδειξαν ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε αδύναμη.

Μετοχές στο Η.Β: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός κατά 18 με 19 μονάδες στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις των δεικτών τιμών καταναλωτή και παραγωγού, του δείκτη τιμών λιανικής και του δείκτη τιμών ακίνητων DCLG. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το δελτίου τύπου της κεντρικής τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο. Οι Park Group(PKG), Hiwave Technologies (HIW) και Armour Group (AMR) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αργότερα σήμερα. Το φάρμακο της GlaxoSmithKline’s (GSK),Revolade, κέρδισε την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας μετά από την συμφωνία της εταιρίας να το παρέχει με έκπτωση. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Tesco (TSCO)βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την ανάθεση καθηκόντων διευθύνοντος σύμβουλου, με την ανακοίνωση να αναμένεται στις αρχές του 2013.

Ασία: Ανοδική διαπραγμάτευση
Οι αγορές στην Ασία κινούνται κυρίως ανοδικά, ακολουθώντας τα κέρδη στην Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Sharp Corporation (6753) κινήθηκε ανοδικά, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την δυνατότητα της εταιρίας να αποπληρώσει το χρέος της. Η Softbank (9984) είχε κέρδη, μετά από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, δανείου ύψους JPY 1.7 τρις για εξαγορά του 70.0% της Sprint Nextel. Η Tokyo Electric Power (9501) συνέχισε την χθεσινή ανοδική πορεία, λόγω της φημολογίας ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων της εταιρίας. Οι μετοχές των εταιριών του εξαγωγικού κλάδου, Toyota Motor (7203), Honda Motor (7267), Canon (7751) καιHitachi (6501) εμφάνισαν επίσης κέρδη. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε άνοδο κατά 1.2% στις 9,948.5 μονάδες.

Στο Χονγκ Κόνγκ, η AIA Group (1299) είχε απώλειες, μετά την ανακοίνωση της AIG για πώληση του εναπομείναντος μεριδίου στην πρώτη. Αντίθετα, οι Hong Kong Exchanges & Clearing Limited (388) και Belle International Holdings (1880) κινήθηκαν ανοδικά. Στην Νότια Κορέα, η Korean Air Lines (003490) εμφάνισε κέρδη, μετά την απόσυρση της πρότασης εξαγοράς για την Korea Aerospace Industries (047810) ύψους USD 1.1 δις. Η LG Household & Health Care (051900) είχε άνοδο, μετά από την εξαγορά τηςEverlife Company για περίπου JPY 25.8 δις. Στην Κίνα οι αγορές εμφανίζουν κέρδη, οδηγούμενες κυρίως από τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται ανοδικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν ανοδικά κατά 3.8 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και του δείκτη τιμών ακίνητων NAHB. Οι Oracle (ORCL), FactSet Research Systems (FDS), Jefferies Group (JEF), HEICO (HEI), Sanderson Farms (SAFM) και AAR Corporation (AIR)αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική διαπραγμάτευση, οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού τομέα, Bank of America (BAC) καιDiscover Financial Services (DFS) κινήθηκαν ανοδικά κατά 2.2%, με την Citigroup (C) να καταγράφει άνοδο κατά 0.5%, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της MeredithWhitney, για τις μετοχές των εν λόγω εταιριών. Η. Two Harbors Investment (TWO) σημείωσε κέρδη κατά 2.4% λόγω της ανακοίνωσης μερίσματος τετάρτου τρίμηνου USD 0.6 ανά μετοχή. Αντίθετα, η Diamond Foods (DMND) είχε απώλειες κατά 2.6% μετά την ανακοίνωση ζημιών κυρίως σχετιζόμενων με ένα οικονομικό σκάνδαλο. Η ανακοίνωση για έκδοση 9 εκατ. νέων μετοχών οδήγησε τις RAIT Financial Trust (RAS) και Gulfport Energy (GPOR) σε πτώση κατά 5.5% και 3.9% αντίστοιχα.

Στην χθεσινή κανονική διαπραγμάτευση, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο κατά 1.2% λόγω εικασιών ότι θα βρεθεί λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα. Η American InternationalGroup (AIG) κατέγραψε κέρδη κατά 3.0% μετά την είδηση ότι σκοπεύει να πουλήσει μετοχές αξίας USD 6.5 δις, της AIA Group. Η Hartford Financial Services (HIG) επίσης κατέγραψε κέρδη κατά 3.6%. Η Tenet Healthcare (THC) κατέληξε κατά 1.8% ανοδικά, μετά την αλλαγή σύστασης από έναν broker για την μετοχή της εταιρίας σε “Buy” από “Hold”. Επίσης οι PulteGroup (PHM), D.R. Horton (DHI) και Lennar (LEN) κινήθηκαν ανοδικά κατά 5.3%, 5.1% και 4.0% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Peabody Energy (BTU),Hewlett-Packard (HPQ) και J.C. Penney (JCP) είχαν απώλειες κατά 3.8%, 3.7% και 1.6% αντίστοιχα, ακολουθώντας αρνητικές αξιολογήσεις από brokers.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται 20 με 24 και 16 με 19 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι
MVV Energie AG (MVV1), All for One Steeb AG (A1OS), Analytik Jena AG (AJA), Plastivaloire (PVL) και Aragon AG (A8A) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο εθνικός οργανισμός υγείας της Βρετανίας, δήλωσε ότι μπορεί να μην εγκρίνει την χρήση του φάρμακου Avastin, της Roche Holding AG (RO) σε συνδυασμό με άλλα δυο φάρμακα χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, λόγω πολύ υψηλού κόστους. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), δήλωσε ότι η AllianzSE (ALV) θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους USD 12.3 εκατ. για την παράτυπη πληρωμή προμηθειών σε ασφαλιστικούς φορείς της Ινδονήσιας για την περίοδο 2001 έως 2008.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η ώθηση των μετοχών ήταν ο σκοπός της μείωσης των επιτοκίων από την RBA: Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, η απόφαση για περεταίρω μείωση των επιτοκίων πάρθηκε για να δοθεί ώθηση σε κλάδους όπως ο κατασκευαστικός και των λιανικών πωλήσεων.

Ο Obama κάνει νέα πρόταση για το δημοσιονομικό πρόβλημα: Συμφώνα με το Reuters, ο πρόεδρος Barack Obama υπέβαλε νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, η όποια περιλαμβάνει USD 1.20 τρις σε έσοδα και USD 1.22 τρις σε μείωση δαπανών.

Η πολιτική της Fed δεν θα βελτιώσει την απασχόληση σύμφωνα με τον Lacker: Ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας (Fed) στο Richmond, δήλωσε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν θα μειώσει την ανεργία κάτω από 6.5% και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό. Επιπλέον προέβλεψε έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2% για την οικονομία των ΗΠΑ στο 2013.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας αυξήθηκε: Ο κυριότερος προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας έφτασε τις 122.7 μονάδες τον Οκτώβριο, σε σχέση με την ένδειξη 122.5 που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης FDI στην Κίνα μειώνεται: Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ξένων άμεσων επενδύσεων (FDI) για την Κίνα, μειώθηκε κατά 3.6% στους 11 πρώτους μήνες του 2012, σε επίπεδα USD100.0 δις.

Η τιμές ακίνητων στην Κίνα αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών νέων ακινήτων στην Κίνα, εμφάνισε άνοδο στις 53 από τις 70 μεσαίες και μεγάλες πόλεις,

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.