Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 8 Απριλίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 8 Απριλίου 13

Saxo Bank  | 08.04.2013 11:54

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες
Το EUR δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, μετά από την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Πορτογαλία, ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία υιοθέτησης των συμφωνημένων δημοσιονομικών μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό την χώρας από μελλοντικά πακέτα βοήθειας. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix της Ευρωζώνης, στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, καθώς και στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Ben Bernanke. Στις 5 am GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.2% έναντι του USD στο 1.2989 ενώ παρουσίαζε οριακή πτώση έναντι τουGBP στο 0.8473. Το AUD επίσης υποχώρησε κατά 0.2% έναντι του USD, λόγω της μειωμένης κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αυστραλία μέσα στον Μάρτιο. Το JPYτέλος, εξασθένισε κατά 1.2% και 1.0% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 27 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη λιανικών πωλήσεωνBRC, καθώς και τον δείκτη τιμών ακινήτων RICS, ενώ οι Polymetal International (POLY), Globo (GBO), DDD Group (DDD) και Christie Group (CTG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η BP (BP/) έχει ξοδέψει περί τα USD 300.0 εκατ. για άντληση πετρελαίου στη βόρεια θάλασσα, όμως μπορεί να μην διατηρήσει την μονάδα της στην περιοχή, λόγω της αυξημένης απόστασης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Frank Chapman, διευθύνων σύμβουλος της BG Group (BG/), αναμένεται να λάβει αποζημίωση ύψους GBP 8.0 εκατ. κατά την αποχώρησή του τον ερχόμενο Ιούνιο. Σύμφωνα με την Telegraph, ηTesco (TSCO) αναμένεται να κάνει απομείωση ύψους GBP 1.0 δις. όταν πουλήσει την μονάδα της Fresh & Easy στις ΗΠΑ. Τέλος, η Sirius Minerals (SXX) επιδιώκει την άντληση USD 500.0 εκατ. από επενδυτές σε Κίνα, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη για την λειτουργία του ορυχείου της στην Αγγλία.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία η αγορές ευνοήθηκαν από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να τονώσει περεταίρω την οικονομία. Οι Tokyo Tatemono (8804) και Takashimaya (8233), ήταν μεταξύ άλλων από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, ενώ ηJapan Airlines (9201) υποχώρησε, μετά από ακυρώσεις πτήσεων στη δυτική Ιαπωνία. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.5%, στις 13,152.3 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Vanke (000002), Air China (601111) και China Southern Airlines (600029), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ η Prada (1913) υποχώρησαν κατά την συνεδρίαση, ενώ στη Νότια Κορέα οι LG Electronics (066570) και Samsung Electronics (005930) έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.4 μονάδες. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οιAlcoa (AA), AZZ Inc. (AZZ) και A Schulman (SHLM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οιConstellation Brands (STZ), Pacific Sunwear of California (PSUN), Global Geophysical Services (GGS), MeetMe (MEET) και Rigel Pharmaceuticals (RIGL),ενισχύθηκαν κατά 3.2%, 6.0%, 5.4%, 3.5% και 2.7% αντίστοιχα, ενώ οι Harvest Natural Resources (HNR), Synergy Resources (SYRG), EntravisionCommunications (EVC) και Superior Energy Services (SPN) υποχώρησαν κατά 7.6%, 6.0%, 4.5% και 4.3%.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, λόγω της δυσμενούς εικόνας της αγοράς εργασίας που κατέδειξε η μεταβολή στα επιδόματα ανεργίας. Μεταξύ άλλων, οι F5 Networks (FFIV), Juniper Networks (JNPR), Cisco Systems (CSCO), Tyson Foods (TSN) και Hewlett-Packard (HPQ),υποχώρησαν κατά 19%, 3.2%, 2.0%, 2.7% και 1.5% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Nabors Industries (NBR) και J.C. Penney (JCP) ενισχύθηκαν κατά 5.9% και 2.4%, αντίστοιχα, με την δεύτερη να ευνοείται από σχετική αναβάθμιση της μετοχής της από κάποιον broker.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 10 και 11 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη επενδυτικού κλίματοςSentix καθώς και την βιομηχανική παραγωγή για Γερμανία και Ελβετία, ενώ οι EMS Chemie Holding AG (EMSN) και Barry Callebaut AG (BARN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Anheuser-Busch InBev (ABI) κατέληξε σε συμφωνία με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Grupo Modelo SAB. Σε μια συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Joachim Müller, διευθύνων σύμβουλος της Bilfinger SE (GBF), επανέλαβε την πρόθεση της εταιρίας να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της σε EUR 12.0 δις. μέχρι το 2016, από τα τρέχοντα EUR 8.6 δις. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ηUnited Parcel Services ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να «παγώσει» την πρόταση για εξαγορά της TNT Express NV (TNTE), συνολικού ύψους EUR 5.2 δις.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η S&P επιβεβαιώνει την “AAA” πιστοληπτική διαβάθμιση της Αγγλίας: Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) επιβεβαίωσε την “AAA” πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας, διατηρώντας όμως την αρνητική προοπτική. Ο οίκος αξιολόγησης επισήμανε ότι εάν συνεχιστούν οι ισχνές επιδόσεις της οικονομίας μέσα στα επόμενα δύο χρονιά, δεν αποκλείεται μια πιθανή υποβάθμιση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί την Πορτογαλία σχετικά με τα μέτρα λιτότητας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Πορτογαλία ότι ενδεχόμενη αποτυχία υιοθέτησης των μέτρων λιτότητας, μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό της χώρας από μελλοντικά πακέτα βοήθειας.

Το κλίμα στην αγορά εργασίας της Αγγλίας επιδεινώνεται: Ο δείκτης απασχόλησης Lloyds για την Αγγλία μειώθηκε σε επίπεδο -45.0 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -44.0 του Φεβρουαρίου.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας εμφανίζει πλεόνασμα: Για τον Φεβρουάριο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας εμφάνισε πλεόνασμα ύψους JPY 637.4 δις, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς και συγκρινόμενο με ένα έλλειμμα ύψους JPY 364.8 δις. που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξάνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σε μηνιαία βάση, η καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά USD 18.1 δις. μέσα στον Φεβρουάριο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά USD 12.7 δις που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Αυστραλία συρρικνώνεται: Ο δείκτης κατασκευαστικής δραστηριότητας της Αυστραλίας υποχώρησε σε επίπεδο 39.0 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 45.6 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';