Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 29.01.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 29.01.13

Saxo Bank  | 29.01.2013 11:41

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες
Το EUR κατέγραψε απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης Γερμανίας και ΗΠΑ, αλλά και την συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ μέσα στην ημέρα. Στις 06:00 GMT, το EUR εμφάνιζε απώλειες κατά 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3450 και GBP 0.8565, αντίστοιχα. Αντίθετα, το AUD ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του USD, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστραλία για τον Δεκέμβριο. Τέλος, το JPY επίσης ενισχύθηκε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά 13 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ οι PZ Cussons (PZC), NWF Group (NWF) και Mattioli Woods (MTW) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η HSBC Holdings (HSBA) συμφώνησε να πουλήσει ασφαλιστικά προϊόντα των American InternationalGroup και Allianz SE, στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Royal Bank of Scotland (RBS) αναμένεται να αποδώσει σε Bonus υπαλλήλων γύρω στα GBP250.0 εκατ. Οι Glencore International (GLEN) και Vitol ζήτησαν από τράπεζες συνεταιριστικό δάνειο ύψους USD 10 δις, για να χρηματοδοτήσουν την αγορά 67 εκατ. τόνων αργού πετρελαίου από την Rosneft. Τέλος, η Anglo American Platinum, θυγατρική της Anglo American (AAL), ανέβαλε για 60 ημέρες την απόλυση 14.000 εργαζομένων στην Νότια Αφρική.

Ασία: Κυρίως ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Sumitomo Mitsui Financial (8316), Mitsubishi UFJ Financial(8306) και KDDI Corporation (9433) ενισχύθηκαν λόγω καλών αποτελεσμάτων, ενώ αντίθετα η Maeda Corporation (1824) έκλεισε με απώλειες καθώς προέβλεψε ζημιές για το τρέχον οικονομικό έτος, λόγω μειωμένων περιθωρίων κέρδους. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.3% στις 10,861.4 μονάδες. Στην Κίνα, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate (600048) κατέγραψαν κέρδη, ενώ η BYD Company (002594) είχε απώλειες, μετά από την αλλαγή σύστασης για την μετοχή από έναν broker σε “equal-weight”. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι China Resources Power Holdings (836) και Hong Kong & China Gas (3) ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα η Industrial & Commercial Bank of China (1398) είχε απώλειες καθώς η Goldman Sachs πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην εταιρία, αξίας USD 1 δις. Στην Νότια Κορέα τέλος, οι Samsung Electronics (005930), Kia Motors (000270) και Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ σε θετικό έδαφος
Στις 6 am GMT,τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.1 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης, του δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller και του δείκτη Redbook , ενώ οι Pfizer (PFE), Amazon.com (AMZN), EMC Corporation (EMC), Ford Motor (F), DanaherCorporation (DHR), NextEra Energy (NEE), Illinois Tool Works (ITW), ACE Ltd. (ACE), Valero Energy (VLO), Broadcom Corporation (BRCM) καιInternational Paper (IP) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Δευτέρας, οι Plum CreekTimber (PCL), Yahoo! Inc. (YHOO) και Sierra Wireless (SWIR), ενισχύθηκαν κατά 3.4%, 3.2% και 8.1%, με την τελευταία να προχωρά στην πώληση της AirCardστην Netgear Inc. (NTGR) έναντι USD 138.0 εκατ. Στον αντίποδα, οι VMware (VMW), BMC Software (BMC), Seagate Technology (STX) και Sanmina (SANM)είχαν απώλειες κατά 14.6%, 7.2%, 4.8% και 8.1% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.2% καθώς μια απρόσμενη πτώση στις πωλήσεις ακινήτων επισκίασε τα καλά δεδομένα των παραγγελιών διαρκών αγαθών για τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, οιPetSmart (PETM), Netflix (NFLX), Southwestern Energy (SWN) και Lockheed Martin (LMT) είχαν απώλειες κατά 9.1%, 4.4%, 4.0% και 3.3%, ενώ στον αντίποδα, οι Caterpillar (CAT), Biogen Idec (BIIB), Hess Corporation (HES) και Xerox (XRX) ενισχύθηκαν κατά 2%, 2.6%, 6.1% και 3.8% αντίστοιχα, με την τελευταία να επηρεάζεται από την αλλαγή σύστασης από έναν broker σε “outperform” από “market-perform”.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ενισχυμένοι κατά 9 και 8 μονάδες στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώνεις των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τιμών εισαγωγών της Γερμανίας, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Γαλλίας, τις λιανικές πωλήσεις της Ισπανίας καθώς και του δείκτη τιμών παραγωγού Ελλάδας, ενώ οι Koninklijke Philips Electronics (PHIA), Credit Agricole SA (ACA), Software AG (SOW), Sartorius Stedim Biotech (DIM), SartoriusAG (SRT), Jenoptik AG (JEN), Banque Cantonale du Jura (BCJ), Stentys (STNT) και Memscap SA (MEMS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών της UBS AG (UBSN) για πελάτες της Wegelin & Company, υποπτευόμενος την απόκρυψη εισοδημάτων. Τέλος, σύμφωνα με την καθημερινή Ισπανική εφημερίδα Cinco Dias, η Repsol SA (REP) είναι πολύ πιθανό να συμφωνήσει στην πώληση των αποθεμάτων υγροποιημένου φυσικού αεριού στην Royal Dutch Shell Plc.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο Carney θα κληθεί στην επιτροπή οικονομικών της Βρετανικής βουλής: Η επιτροπή οικονομικών της Βρετανικής βουλής, επισήμανε ότι ο νέος πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Mark Carney, έχει κληθεί για να μιλήσει στην συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με το εάν πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη πολιτική και εάν πρέπει να μειωθεί ο στόχος του πληθωρισμού που έχει τεθεί.

Το επιχειρηματικό κλίμα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Σύμφωνα με τον δείκτη της National Australia Bank (NAB), το επιχειρηματικό κλίμα της Αυστραλίας βελτιώθηκε τον Δεκέμβριο, με τον δείκτη να ανέρχεται σε επίπεδο 3.0, συγκρινόμενος με το επίπεδο -9 του Νοεμβρίου.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας μειώνεται: Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο επίπεδο 121.9 για τον Νοέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 122.1 που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Η Νέα Ζηλανδία εμφανίζει απρόσμενο πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας, για τον Δεκέμβριο, ανήλθε σεNZD 486 εκατ. συγκρινόμενο με το έλλειμμα των NZD 590 εκατ. του Νοέμβριου.

Το μεταποιητικό κλίμα της Νότιας Κορέας βελτιώνεται: Ο δείκτης, ο οποίος μετράει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μεταποιητών της Νότιας Κορέας, ανήλθε σε επίπεδο 72 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 70 του Ιανουαρίου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';