Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 14.02.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες - 14.02.13

Saxo Bank  | 14.02.2013 11:02

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει απώλειες
Το EUR δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί πριν την ανακοίνωση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου για τις χώρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και η μεταβολή των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Στις 6 am GMT, το EURεμφάνιζε απώλειες κατά 0.2% έναντι του USD, σε 1.3432, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του GBP σε 0.8657. Το JPY επίσης εξασθένισε κατά 0.2% και 0.1% έναντι τωνUSD και EUR αντίστοιχα, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν συρρίκνωση της οικονομίας της Ιαπωνίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.2% έναντι του USD, μετά τις αυξημένες προσδοκίες για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας μέσα στον Φεβρουάριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Rio Tinto (RIO), Rolls-RoyceHoldings (RR/), Shire (SHP), Amec (AMEC), SVG Capital (SVI), Morgan Crucible (MGCR) και Electric Word (ELE) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το Sky News, ο Ian Davis, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BP (BP), θα είναι ο νέος πρόεδρος της Rolls-Royce Holdings (RR/). Η Googleκαι η θυγατρική της, Motorola Mobility, προχώρησαν σε μηνύσεις εναντίον της BT Group (BT/A) για παραβίαση πατεντών. Τέλος, η A.G. Barr (BAG) ακύρωσε την συγχώνευσή της με την Britvic (BVIC), καθώς υπήρξαν ενστάσεις από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές καταγράφουν κέρδη σήμερα το πρωί, με την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο και το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων. Πιο συγκριμένα οι Asahi Group Holdings (2502), Taiyo Yuden (6976), Tokio Marine Holdings (8766) και Yokohama Rubber (5101), μεταξύ άλλων ενισχύθηκαν, ενώ η Oki Electric Industry (6703) μείωσε την καθοδήγηση για την κερδοφορία του έτους και έκλεισε με απώλειες. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.4% στις 11,301.5 μονάδες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι CNOOC (883) και Citic Resources (1205), όπως και στην Νότια Κορέα η LG Electronics (066570), ενισχύθηκαν ενώ οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.4 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της μεταβολής των επιδομάτων ανεργίας, ενώ οιPepsiCo (PEP), General Motors (GM), EOG Resources (EOG), Apache Corporation (APA), DIRECTV (DTV), CBS Corporation (CBS), Discovery Communications (DISCA), PPLCorporation (PPL), Alexion Pharmaceuticals (ALXN) και Waste Management (WM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χθεσινή συνεδρίαση, οι TripAdvisor (TRIP), Cisco Systems (CSCO), Mondelez International (MDLZ), CenturyLink (CTL) και Whole Foods Market (WFM) κατέγραψαν απώλειες κατά 10.5%, 1.9%, 3.6%, 13.5% και 6.2% αντίστοιχα, ενώ οι Angie's List (ANGI) και Skechers USA (SKX) ενισχύθηκαν κατά 25.5% και 11.4% λόγω καλών αποτελεσμάτων. Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.1%, με τις General Electric (GE), FMC Technologies (FTI), Lorillard (LO) και Amazon.com (AMZN)να καταγράφουν κέρδη κατά 3.6%, 5%, 4.9% και 4.2% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι Dell (DELL) και Deere & Company (DE) υποχώρησαν κατά 0.2% και 3.5% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά μια μονάδα πτωτικός στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται αμετάβλητος. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των ΑΕΠ Ευρωζώνης, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, του επιπέδου μισθοδοσιών της Γαλλίας, του δείκτη απασχόλησης της Ελλάδας, καθώς και της μηνιαίας έκθεσης της ΕΚΤ, ενώ οι Nestle SA (NESN), BNP Paribas SA (BNP), ABB Limited (ABBN), Air Liquide SA (AI), Electricite de France SA (EDF), Pernod Ricard SA (RI), Iberdrola SA (IBE),Renault SA (RNO), KBC Groep NV (KBC) και Publicis Groupe SA (PUB) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Ο Yves-Louis Darricarrere, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και παραγωγής της Total SA (FP), επισήμανε ότι η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κίνα για εξερεύνηση πιθανών κοιτασμάτων στην περιοχή. Η Credit Agricole SA (ACA) κέρδισε σε δικαστική διαμάχη την Intesa Sanpaolo SpA (ISP), η οποία κατηγόρησε την πρώτη για ζημιές ύψους USD180 εκατ. από στεγαστικά δάνεια. Τέλος, η Qiagen NV (QIA), ανακοινώσε την συνεργασία της με την Eli Lilly, στο πλαίσιο ανάπτυξης και διαφήμισης προϊόντων.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η
Merkel ζητάει από τους G8 να πάρουν μέτρα για τους φορολογικούς παράδεισους: Η Angela Merkel,η Γερμανίδα καγκελάριος, άσκησε κριτική στις πολυεθνικές εταιρίες που κάνουν χρήση νόμων για φοροαποφυγή σε Ευρώπη και ΗΠΑ, και ζήτησε από τους G8 να πάρουν μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου των φορολογικών παραδείσων.

Η
BoJ διατηρεί αμετάβλητη την νομισματική πολιτική: Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε αμετάβλητο το επίπεδο των επιτοκίων από 0.0% έως 0.1%, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας μειώνεται:
Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε κατά 0.1%, το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που παρατηρείται συρρίκνωση του ΑΕΠ, και συγκρινόμενο με μια πτώση κατά 1% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας αυξάνονται:
Ο προσδοκώμενος πληθωρισμός της Αυστραλίας ανήλθε σε 2.2% τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2% του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας επεκτείνετε περεταίρω
: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Νέας Ζηλανδίας ανήλθε σε 55.2 για τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2012 και συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.4 του Δεκεμβρίου.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται:
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ANZ της Νέας Ζηλανδίας, ανήλθε σε επίπεδο 121 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 118.3 του Ιανουαρίου.

Η κεντρική τράπεζα της Κορέας διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς
: Στο 2.75% διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς η κεντρική τράπεζα της Κορέας, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';