Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εξασθενεί - 13 Φεβρουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εξασθενεί - 13 Φεβρουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 13.02.2013 12:31

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εξασθενεί
Το EUR κατέγραψε απώλειες έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά από το κογκρέσο στήριξη στο σχέδιό του για ώθηση των επενδύσεων και τόνωση της οικονομίας. Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας για τον πληθωρισμό καθώς και οι ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής της ΕΕ. Στις 6am GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι των USDκαι GBP, σε επίπεδα 1.3443 και 0.8575 αντίστοιχα, ενώ αντίθετα, το JPY ενισχύθηκε κατά 0.8% και 0.5% έναντι των EUR και USD, πριν από την αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 23 έως 25 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, καθώς και η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Mervyn King, ενώ οι Reckitt Benckiser Group (RB), Tullow Oil (TLW), Telecity Group (TCY), African Barrick Gold(ABG), Pan African Resources (PAF), Anglo Pacific Group (APF) και Town Centre Securities (TCSC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Shell Oil, θυγατρική της Royal Dutch Shell (RDSA), επισήμανε ότι η πυρκαγιά στο διυλιστήριο Deer Park του Τέξας, γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο πριν προκαλέσει καταστροφές. Κάποιος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ζήτησε από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ, να μην βιαστούν να κλείσουν την υπόθεση της BP (BP/) για την πετρελαιοκηλίδα Deepwater Horizon του 2010. Η Rio Tinto (RIO) συμφώνησε με την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτή την μονάδα επεξεργασίας αλουμίνιου στο Gove της Αυστραλίας. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Bumi (BUMI) προχώρησε σε συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στην Bakrie Group να ανταλλάξει το 23.8% που κατέχει στην πρώτη, με το 10.3% της Bumi Resources.

Ασία: Καταγραφή απωλειών
Οι Ασιατικές αγορές έκλεισαν με απώλειες σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Pioneer Corporation (6773), Olympus Corporation (7733), Tokyo ElectricPower (9501), Daikin Industries (6367), Gree (3632) και Mitsubishi Materials (5711), μεταξύ άλλων, υποχώρησαν. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κινούνταν πτωτικά κατά 1.4%, στις 11,215.0 μονάδες. Στην Νότια Κορέα, οι Samsung Electronics (005930), Kia Motors (000270) και Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκαν, επωφελούμενες από το ασθενέστερο Won, ενώ αντίθετα οι Meritz Finance Group (138040) και Woongjin Holdings (016880) κατέγραψαν απώλειες. Οι αγορές σε Κίνα και Χόνγκ Κόνγκ παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.5%. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων, των δεικτών τιμών εισαγωγών και εξαγωγών, καθώς και του δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι Cisco Systems (CSCO), Mondelez International (MDLZ), Duke Energy (DUK), MetLife (MET),Deere & Company (DE), CenturyLink (CTL), Thomson Reuters (TRI), Whole Foods Market (WFM) και Liberty Global (LBTYA) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Comcast Corporation (CMCSA), General Electric (GE) και Moody's Corporation (MCO)ενισχύθηκαν κατά 7.1% 3.6% και 2.1% αντίστοιχα, ενώ τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Bankrate (RATE), Rackspace Hosting (RAX) και Cliffs Natural Resources(CLF) σε απώλειες κατά 18.5%, 9.6% και 10.1% αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.2%, πριν από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου. Οι Avon Products (AVP), Masco Corporation (MAS), Fossil (FOSL) και Assurant (AIZ), ενισχύθηκαν κατά 20.3%, 12.5%, 6.7%, ενώ αντίθετα οι Coca-Cola (KO),Apple (APPL), Dun & Bradstreet (DNB), Qualcomm (QCOM) και McGraw-Hill (MHP) έκλεισαν με απώλειες, με την δεύτερη να επηρεάζεται αρνητικά από τα απαξιωτικά σχόλια που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook, σχετικά με κάποια μήνυση που υπέβαλαν οι μέτοχοι.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται ανοδικός κατά 2 με 7 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ αντίστοιχα, ο δείκτης CAC αναμένεται πτωτικός κατά 1 με 4 μονάδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις της βιομηχανικής παραγωγής Ευρωζώνης, των λιανικών πωλήσεων της Γερμανίας, των δεικτών τιμών παραγωγού και εισαγωγών της Ελβετίας, καθώς και του δείκτη ανεργίας της Πορτογαλίας, ενώ οι Total SA (FP), Heineken NV (HEIA), ING Groep NV (INGA), Telenor ASA (TEL), Societe Generale SA (GLE), SaipemSpA (SPM), Euler Hermes SA (ELE), Peugeot SA (UG) και TUI AG (TUI1) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων απέρριψε την χρήση του φαρμάκου Jakavi της Novartis AG (NOVN), λόγω υψηλού κόστους.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο
Obama προτείνει σχέδιο τόνωσης της οικονομίας: Στην ετήσια ομιλία του προς τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Obama ζήτησε από το κογκρέσο να στηρίξει το σχέδιό του για αύξηση της απασχόλησης και ώθηση της ανάπτυξης. Επίσης τόνισε ότι θα ξεκινήσει συζητήσεις για την άρση των όποιων περιορισμών στο ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας πυροδοτεί τον κίνδυνο πληθωρισμού, σύμφωνα με τον
Plosser της FED: Ο Charles Plosser, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στην Φιλαδέλφεια, επισήμανε ότι η ακολουθούμενη πολιτική ενέχει τον κίνδυνο αύξησης του πληθωρισμού και τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει αν είναι πιο προσεκτική όταν κάνει προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων.

Ο
Lockhart της FED, βλέπει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων να συνεχίζεται και στο δεύτερο εξάμηνο του 2013: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στην Ατλάντα, Dennis Lockhart, τόνισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα πρέπει να συνεχιστεί σε όλο το 2013, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Η εκτενής παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας επιδείνωσε την κρίση του 2007-08, σύμφωνα με τον
Lacker της FED: Ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στο Ρίτσμοντ, επισήμανε ότι τα πρόωρα μέτρα τα οποία πήρε η κεντρική τράπεζα την περίοδο 2007 και 2008, είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κρίσης καθώς κατέστησαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άμεσα εξαρτημένα από την κρατική επιχορήγηση.

Οι ΗΠΑ εμφανίζουν πλεονασματικό προϋπολογισμό:
Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ανακοινώσε πλεονασματικό προϋπολογισμό κατά USD 2.9 δις για τον Ιανουάριο, τον πρώτο μετά από 5 χρόνια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς και συγκρινόμενος με ένα έλλειμμα κατά USD 27.4 δις που είχε σημειωθεί την προηγούμενη χρονιά.

Ο εγχώριος δείκτης
CGPI της Ιαπωνίας βελτιώνεται: Ο εγχώριος δείκτης τιμών εταιρικών προϊόντων (CGPI) της Ιαπωνίας βελτιώθηκε κατά 0.4% τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.2% του προηγούμενου μήνα.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ιαπωνία ξεπερνά τις προσδοκίες:
Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο, αυξήθηκε κατά 1.4%, συγκρινόμενη με μια πτώση κατά 0.4% στον Νοέμβριο.

Το καταναλωτικό κλίμα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Westpac Bank και του ινστιτούτου της Μελβούρνης ανήλθε σε 108.3 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενο με το επίπεδο 100.6 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.