Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 6 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 6 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 06.03.2013 11:03

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με το επενδυτικό κλίμα να είναι βελτιωμένο λόγω των, καλύτερων από ότι αναμένονταν, δεικτών PMI για τις ΗΠΑ. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην σημερινή ανακοίνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD σε επίπεδο USD 1.3063, ενώ κατέγραψε οριακή πτώση έναντι του GBP σε επίπεδοGBP 0.8627. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.1% έναντι του USD, εν αναμονή της αυριανής απόφασης για την πορεία των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 5 έως 10 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, καθώς και την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη, Mervyn King, ενώ οι Legal & General Group (LGEN), Admiral Group (ADM), Melrose Industries(MRO) και Ophir Energy (OPHR) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Steve Cornell, γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της BP (BP/) για το τμήμα διύλισης και μάρκετινγκ των ΗΠΑ, αναζητά τρόπους πρόσβασης σε φθηνότερο αργό πετρέλαιο από τον Καναδά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ίδια εταιρία, BP (BP/), θα βρεθεί αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη των ΗΠΑ στις 25 Αύγουστου του 2014, με την κατηγορία της παραπλάνησης των μετόχων σχετικά με το πραγματικό ύψος της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικό. Τέλος, σύμφωνα με τους FinancialTimes, η Tesco (TSCO) θα ξεκινήσει την Clubcard TV σήμερα, μια διαδικτυακή υπηρεσία που θα προβάλει δωρεάν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα για τους 16 εκατ. κατόχους της κάρτας.

Ασία: Καταγραφή ανοδικών τάσεων
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα βελτιωμένα δεδομένα του τριτογενή τομέα των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οιSharp (6753), Tadano Limited (6395), Nomura Holdings (8604), Tokio Marine Holdings (8766) και Sumitomo Realty & Development (8830) ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα η Mitsubishi Chemical Holdings (4188) κατέγραψε απώλειες, λόγω του μειωμένου στόχου πωλήσεων και κερδοφορίας που η εταιρία υιοθέτησε για το τρέχον έτος. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.8% στις 11,900.5 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι China Unicom Hong Kong (762) και China Telecom (728) ενισχύθηκαν, μετά από την έντονη φημολογία ότι το Πεκίνο θα αγοράσει δικαιώματα για χρήση τηλεπικοινωνιακών δικτύων 4ης γενιάς μέσα στο έτος. Οι Tencent Holdings (700) και Belle International Holdings (1880), επίσης ενισχύθηκαν, αντικαθιστώντας τις Yanzhou Coal Mining (1171) και Zijin Mining (2899) στον δείκτη China FTSE 25. Στην Κίνα τέλος, η ZTE Corporation (000063), όπως και στην Νότια Κορέα η SK Hynix (000660) έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.9 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις των βιομηχανικών παραγγελιών, της μεταβολής του δείκτη απασχόλησης ADP, του δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, καθώς και της έρευνας Beige Book της κεντρικής τράπεζας, ενώ οι VimpelCom (VIP), Brown-Forman (BF/A), PetSmart (PETM), Delek US Holdings (DK), Fresh Market (TFM) και Vail Resorts (MTN) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι VeriFone Systems (PAY), Newport Bancorp(NFSB) και Stereotaxis (STXS) ενισχύθηκαν κατά 4.4%, 6.7% και 12.1% αντίστοιχα, με την δεύτερη να εξαγοράζεται από την SI Financial Group (SIFI) έναντιUSD 61.3 εκατ. Αντίθετα, οι AeroVironment (AVAV), Jamba (JMBA), HealthSouth (HLS) και Smith & Wesson (SWHC) υποχώρησαν κατά 22.8%, 5.6%, 4.4% και 2.1% αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη κατά 1.0%, με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται από τις βελτιωμένες επιδόσεις του τριτογενή τομέα των ΗΠΑ, αλλά και την δέσμευση της Κίνας να επιτύχει τον στόχο της ανάπτυξης μέσα στο 2013. Οι Qualcomm (QCOM), Google (GOOG), Apple (APPL), Apollo Group (APOL) και Yahoo! (YHOO) ενισχύθηκαν κατά 2.0%, 2.1%, 2.6%, 3.1% και 1.1% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι J. C. Penney(JCP) και Walgreen (WAG) υποχώρησαν κατά 10.6% και 2.5%, με την δεύτερη να εμφανίζει μειωμένες πωλήσεις για τον Φεβρουάριο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 7 έως 13 μονάδες και από 7 έως 8 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, ενώ οι Swatch Group AG (UHR), Verbund AG (VER), Scor SE (SCR), Bourbon SA (GBB) και Kloeckner & Company SE(KCO) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Συμφώνα με την Ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η Nissan σκοπεύει να αναθέσει την κατασκευή ανταλλακτικών πολλών μοντέλων της στην Renault SA (RNO), σε μια προσπάθεια να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση των λειτουργικών μονάδων της δεύτερης. ΗIVG Immobilien AG (IVG) αναμένεται να καταγράψει ζημιές ύψους EUR 98.7 εκατ. για το οικονομικό έτος 2012 και επισήμανε ότι δεν θα αποδώσει μέρισμα στους μετόχους της.

Μακρό-οικονομική ενημέρωση
Η στρατηγική εξόδου αποτελεί μείζον ζήτημα σύμφωνα με τον Lacker της Fed: Ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος της Richmond Fed, επισήμανε ότι δεδομένου του μεγέθους πλέον του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας, θα είναι πολύ δύσκολο να τερματιστεί η παρούσα νομισματική πολιτική, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο πληθωρισμός στην Αγγλία αυξάνεται: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας, ο πληθωρισμός ανήλθε σε 1.1% για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 0.6% του Ιανουαρίου.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Αυστραλία βελτιώνεται με φθίνον ρυθμό: Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0.6% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές και συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.7% που καταγράφηκε στο προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.