Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 5 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 5 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 05.03.2013 11:08

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, μετά την συμφωνία των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για την διάσωση της Κύπρου και τους όρους της βοήθειας να μην έχουν διευκρινιστεί πλήρως. Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων αλλά και των δεικτών υπηρεσιών PMI για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% έναντι του USD σε επίπεδο USD 1.3043 και παρουσίαζε οριακή άνοδο έναντι του GBP σε επίπεδο GBP 0.8622. ΤοAUD επίσης ενισχύθηκε κατά 0.5% έναντι του USD, μετά από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο των επιτοκίων στο 3.0%.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 31 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη υπηρεσιών PMI, τον δείκτη τιμών ακινήτων Halifax καθώς και την μεταβολή των επίσημων διαθέσιμων, ενώ οι Standard Chartered (STAN), Xstrata (XTA), Glencore International (GLEN), Meggitt (MGGT), SercoGroup (SRP), John Wood Group (WG/), Ashtead Group (AHT), Jardine Lloyd Thompson Group (JLT), Michael Page International (MPI) και Regus (RGU) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Royal Dutch Shell (RDSA) επισήμανε ότι το διυλιστήριό της στην Αργεντινή θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, μετά από την αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η BP (BP/) δεν θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Rosneft για εξόρυξη των αποθεμάτων πετρελαίου στην Ρωσία. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Standard Chartered (STAN), αναμένεται να ανακοινώσει το 10ο συνεχόμενο έτος με κερδοφορία, στην σημερινή προγραμματισμένη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, με τις κερδοφόρες δραστηριότητες της εταιρίας στην Ασία να αντισταθμίζουν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραβιάσεις στο Ιράν.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Fast Retailing (9983) και Taiyo Yuden(6976) κινήθηκαν ανοδικά, με την δεύτερη να ευνοείται από την αλλαγή σύστασης από έναν broker για την μετοχή σε “buy”. Αντίθετα, οι Sony (6758) και HisamitsuPharmaceutical (4503) υποχώρησαν, με την δεύτερη να μην καταφέρνει να πάρει έγκριση από το οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ για ένα πειραματικό φάρμακό της. Στις 06:00GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.3% στις 11,687.8 μονάδες. Στην Κίνα η Chongqing Brewery (600132), όπως και στο Χονγκ Κόνγκ η Hang Seng Bank (11),ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα οι HSBC Holdings (5) και Korean Air Lines (003490) στην Νότια Κορέα υποχώρησαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν οριακή άνοδο
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του μη-μεταποιητικού δείκτη ISM, του δείκτη οικονομικών προσδοκιών IBD/TIPP καθώς και του δείκτη Redbook, ενώ οι VeriFone Systems (PAY), Infinity Pharmaceuticals (INFI), AG Mortgage Investment Trust (MITT), Delek LogisticsPartners LP (DKL) και H&E Equipment Services (HEES) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση, οι J. C.Penney (JCP), Impax Laboratories (IPXL) και SHFL Entertainment (SHFL), υποχώρησαν κατά 2.0%, 16.8% και 4.6% αντίστοιχα, ενώ οι Ascena Retail Group (ASNA), AmericanApparel (APP) και Santarus (SNTS) ενισχύθηκαν κατά 6.2%, 14.7% και 11.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P500 έκλεισε ενισχυμένος με κέρδη κατά 0.5%, λόγω εικασιών για συνέχιση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα, οι Yahoo! (YHOO), Best Buy (BBY), Target (TGT), Macy's (M) και Hess Corporation (HES) ενισχύθηκαν κατά 3.5%, 3.6%, 3.6%, 2.1% και 3.5% αντίστοιχα, ενώ στο αντίποδα οι Apple (APPL), CliffsNatural Resources (CLF), Allegheny Technologies (ATI) και United States Steel (X) υποχώρησαν κατά 2.4%, 5.8%, 1.5% και 1.4% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 55 και 25 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων Ευρωζώνης, καθώς και των δεικτών PMI για τον τριτογενή τομέα Ευρωζώνης, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, ενώ οι Deutsche Post AG (DPW), RWE AG (RWE), Beiersdorf AG (BEI), Elekta AB(EKTAB) και Topdanmark A/S (TOP) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Johnson & Johnson επισήμανε ότι το φάρμακο που ανέπτυσσε σε συνεργασία με την Bayer AG (BAYN) για την αποφυγή καρδιακών επεισοδίων σε ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση του οργανισμού φαρμάκων των ΗΠΑ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Ευρωζώνη συμφωνεί στην διάσωση της Κύπρου: Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στην διάσωση της Κύπρου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με τις λεπτομέρειες του πακέτου διάσωσης να μην έχουν καθοριστεί ακόμα.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αγγλία αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2.7% μέσα στον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 1.9% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο.

Η Κίνα στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 7.5% για αυτό το έτος, σύμφωνα με τον Wen Jiabao: Ο Wen Jiabao, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Κίνας, επισήμανε ότι θα αυξηθούν οι δημοσιές δαπάνες για το 2013, σε μια προσπάθεια να ανέλθει η ανάπτυξη στο 7.5%.

Ο τριτογενής τομέας της Κίνας επεκτείνεται με χαμηλότερο ρυθμό: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης HSBC PMI για τον τριτογενή τομέα, μειώθηκε σε 52.1 τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 54.0 του προηγούμενου μήνα.

Η RBA διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο: Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 3.0%, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας περιορίζεται: Σε τριμηνιαία βάση, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας μειώθηκε απρόσμενα σε AUD14.7 δις για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους AUD 15.0 δις που καταγράφηκε μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Η δραστηριότητα του τριτογενή τομέα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Για τον Φεβρουάριο, ο δείκτης απόδοσης του τριτογενή τομέα της Αυστραλίας ανήλθε σε επίπεδο 48.5, συγκρινόμενο με το επίπεδο 45.4 του προηγούμενου μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξάνονται περισσότερο από το αναμενόμενο: Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 0.9% μέσα στον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 0.4% που καταγράφηκε μέσα στον Δεκέμβριο.

Το ημερομίσθιο στην Ιαπωνία αυξάνεται: Το ημερομίσθιο στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0.7% μέσα στον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και συγκρινόμενο με μια πτώση κατά 1.7% που σημειώθηκε στον Δεκέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';