Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 25: Ιανουαρίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 25: Ιανουαρίου 2013

Saxo Bank  | 25.01.2013 12:14

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του ΑΕΠ της Αγγλίας, το οποίο αναμένεται συρρικνωμένο περεταίρω για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, καθώς και των δεικτών Ifo για την Γερμανία και των πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Στις 06:00 GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.3369 ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του GBP στο 0.8476. Το JPY επίσης εξασθένισε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και EUR, αντίστοιχα, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν ισχυρές αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία της Ιαπωνίας, ενισχύοντας τις εικασίες για περεταίρω ποσοτική χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 11 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ και του δείκτη υπηρεσιών, με την Ecofin Water &Power Opportunities (ECWO) να έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Barclays (BARC)πούλησε το 40% που κατείχε στην UPP Group Holdings, στην Gingko Tree Investment.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι αγορές ενισχύθηκαν, καθώς μια πτώση στον δείκτη τιμών καταναλωτή ενίσχυσε της εικασίες για περεταίρω ποσοτική χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα. Οι Hitachi (6501), Panasonic Corporation (6752), Trend Micro(4704), Fanuc Corporation (6954), Sony Corporation (6758), Nissan Motor (7201) και NEC Corporation (6701) ενισχύθηκαν, με τις πρώτες να ευνοούνται από ασθενέστερο JPY. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.2% σε επίπεδο 10,848.9.

Στην Νότια Κορέα, οι Samsung Electronics (005930), Kia Motors (000270) και Hyundai Motor (005380) είχαν απώλειες όπως και οι China Petroleum &Chemical (286), China Mobile (941) και China Unicom Hong Kong (762) στο Χόνγκ Κόνγκ. Στον αντίποδα, η Great Eagle Holdings (41) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων στο Χόνγκ Κόνγκ. Στην Κίνα τέλος, οι Kweichow Moutai (600519) και Yunnan Baiyao Group (000538) έκλεισαν με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται πτωτικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 3.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών, ενώ οι Procter &Gamble (PG), Honeywell International (HON), Halliburton (HAL), Kimberly-Clark (KMB), Covidien (COV), Weyerhaeuser (WY) και Oshkosh (OSK) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την χθεσινή κανονική συνεδρίαση οι Microsoft Corporation (MSFT), E*TRADE Financial(ETFC) και Select Comfort (SCSS) είχαν απώλειες κατά 1.5%, 4.3% και 19.5% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων, ενώ στον αντίποδα, οι Starbucks (SBUX), Synaptics (SYNA), Tempur-Pedic International (TPX), Informatica Corporation (INFA), ResMed Inc. (RMD), KLA-Tencor (KLAC) και QLogic Corporation(QLGC) ενισχυθήκαν κατά 2.2%, 15.1%, 14.2%, 8.5%, 2.5%, 2.4% και 1.2% αντίστοιχα, μετά από την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος, με τις Netflix (NFLX), Amazon.com (AMZN), Bristol-Myers Squibb (BMY), XeroxCorporation (XRX) και Bed Bath & Beyond (BBBY) να ενισχύονται κατά 42.2%, 2.1%, 2.6%, 2.4% και 4.4% αντίστοιχα, ενώ οι Apple (AAPL), McCormick &Company (MKC), Altera Corporation (ALTR) και Lockheed Martin (LMT) εμφάνισαν απώλειες κατά 12.4%, 6.3%, 4.6% και 2.9% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται πτωτικοί στο άνοιγμα κατά 8 και 10 μονάδες, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας, του δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας καθώς και του δείκτη τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας, με τις Zuger Kantonalbank AG (ZG), DerbyCycle AG (DCT), Datagroup AG (D6H) και Ceotronics AG (CEK) να έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Credit Agricole SA (ACA) εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του 5.2% ή περίπου 29.3 εκατ. μετοχές στην Bankinter SA (BKT). Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κρατική οικονομική βοήθεια ύψους EUR 3.9 δις προς την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’s (BMPS) μπορεί να καθυστερήσει, καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti, ζήτησε περεταίρω διερεύνηση των λογαριασμών της τράπεζας.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Επιφυλακτική η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, με την πορεία της οικονομίας: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) καταδεικνύουν ότι η λόγω αβεβαιότητας για την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας αποφασίστηκε η περεταίρω ποσοτική χαλάρωση, ενώ κάποια μέλη πρότειναν την μείωση του επιτοκίου αναφοράς με σκοπό να επηρεάσουν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Ιαπωνίας, μειώνεται: Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο, μειώθηκε κατά 0.1% συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.2% που καταγράφηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο Barnier θα προτείνει σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου της ΕΕ: Ο Michel Barnier, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΕ, επισήμανε ότι θα προτείνει σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη διασπορά του κινδύνου που ενέχει ο εν λόγω κλάδος.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα βελτιώνεται: Ο δείκτης MNI για το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα ανήλθε σε επίπεδο 55.2 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.2 του Δεκεμβρίου. .

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.