Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 25 Φεβρουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 25 Φεβρουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 25.02.2013 12:00

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investor μείωσε την πιστοληπτική διαβάθμισης της Αγγλίας κατά μια μονάδα, οδηγώντας το EUR σε κέρδη έναντι του GBP. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.3% και 0.1% έναντι των GBP και USD σε GBP 0.8723 και USD 1.3201, αντίστοιχα. Το JPY αντίθετα, υποχώρησε κατά 1.2% και 0.8% έναντι των EUR και USD, λόγω έντονης φημολογίας ότι ο Haruhiko Kuroda, υποστηρικτής της ισχυρής ποσοτικής χαλάρωσης, μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 9 έως 14 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη εγκρίσεων στεγαστικών δανείων BBA, ενώ οι Pearson (PSON), Bunzl (BNZL), Persimmon (PSN), Hiscox (HSX), Bovis Homes Group (BVS), Domino's Pizza Group (DOM), Dialight (DIA) καιMicrogen (MCGN) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα λιμάνια της επαρχίαςPilbara στην Αυστραλία, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις BHP Billiton (BLT) και Rio Tinto (RIO), μπορεί να πληγούν από τον τροπικό τυφώνα Rusty μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Vodafone (VOD) σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Ισπανικής Yoigo. Η Royal Bank ofScotland (RBS), στα ετησία αποτελέσματα που θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να κοινοποιεί την πρόθεσή της για πώληση του 15% με 25% της θυγατρικής της, Citizens Financial Group. Τέλος, σύμφωνα με το Sky News, η ITV (ITV) αναμένεται να αποδώσει μέρισμα στους μετόχους της συνολικού ύψους GBP 200 εκατ.

Ασία: Κυρίως ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη της Παρασκευής στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι KawasakiKisen Kaisha (9107), Sony (6758), Olympus (7733), Mizuho Financial Group (8411) και Daiwa Securities Group (8601), μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα η Sharp Corporation (6753) έκλεισε με απώλειες, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Foxconn Technology Group δεν θα επενδύσει στην πρώτη. Στις 06:00GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2% στις 11,625.1 μονάδες. Στην Κίνα, η China Petroleum & Chemical (600028), στην Νότια Κορέα η SamsungElectronics (005930) και στο Χόνγκ Κόνγκ οι Bank of Communications (3328) και HSBC Holdings (5) ενισχύθηκαν, ενώ οι Sun Hung Kai Properties (16) και CheungKong Holdings (1) υποχώρησαν καθώς η κυβέρνηση αύξησε την φορολογία στα ακίνητα.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν οριακές απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 0.1 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, περιλαμβάνουν τον δείκτη οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed καθώς και τον μεταποιητικό δείκτη της Dallas Fed, ενώ οι Lowe's Company (LOW), FirstEnergy (FE), HealthCare REIT (HCN), ONEOK (OKE), Autodesk (ADSK), Hertz Global Holdings (HTZ), Donaldson (DCI), Aqua America (WTR), Ariad Pharmaceuticals (ARIA) και OasisPetroleum (OAS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι SciClonePharmaceuticals (SCLN), Amicus Therapeutics (FOLD), Merit Medical Systems (MMSI) και Limited Brands (LTD) υποχώρησαν κατά 2.5%, 4.3%, 2.0% και 1.9% αντίστοιχα, με την πρώτη να επηρεάζεται από την επανέκδοση των αποτελεσμάτων για τα οικονομικά έτη 2011 και 2102 λόγω λογιστικού λάθους. Αντίθετα, οιGeneral Cable (BGC), Zynga (ZNGA), MGIC Investment (MTG) και Radian Group (RDN) ενισχύθηκαν κατά 8.7%, 5.0%, 2.9% και 2.5% αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.9% καθώς τα στοιχεία των Γερμανικών δεικτών Ifo βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα. Τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις American International Group (AIG), Hewlett-Packard (HPQ), Cabot Oil & Gas (COG), Interpublic Group of Companies (IPG),Pinnacle West Capital (PNW) και Home Depot (HD) σε άνοδο κατά 3.1%, 12.3%, 11.1%, 2.7%, 1.5% και 1.9% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Abercrombie & Fitch(ANF) και Washington Post (WPO) κατέγραψαν απώλειες κατά 4.5% και 1.3%, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 22 έως 30 μονάδες και από 16 έως 20 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ισπανίας καθώς και του εμπορικού ισοζυγίου της Ιταλίας, ενώ οι Brisa Auto Estradas de Portugal SA (BRI),PostNL NV (PNL) και Bellevue Group AG (BBN) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Ιταλίας, οι έλεγχοι οι οποίοι διεξήχθησαν σε κατεψυγμένο βοδινό κρέας της Nestle SA (NESN), έδειξαν ότι δεν περιείχε ίχνη κρέατος αλόγου. Η Eni SpA(ENI) επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την Ρωσική Rosneft. Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Βραζιλίας, Folha deS.Paulo, η Vivendi SA (VIV) θα πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην Βραζιλιάνικη GVT, στις DirecTV και KKR & Company, μετά από έγκριση της κυβέρνησης. Τέλος, η Ferrovial SA (FER) επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε περεταίρω εξαγορές, στα πλαίσια διαφοροποίησης της εταιρίας από την κύρια κατασκευαστική της δραστηριότητα.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Αγγλία χάνει την κορυφαία πιστοληπτική διαβάθμιση “
Aaa” από την Moody's: Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Αγγλίας κατά μια βαθμίδα σε “Aa1” με σταθερή προοπτική για το μέλλον, επικαλούμενη την ισχνή ανάπτυξη, τα δημοσιονομικά προβλήματα καθώς και το υψηλό χρέος.

Ο
Osborne επιμένει στα μέτρα λιτότητας, παρά την απώλεια της διαβάθμισης “Aaa”: Ο George Osborne, υπουργός οικονομικών της Αγγλίας, επισήμανε ότι δεν θα μεταβάλλει την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας, παρά τις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης και την υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας βελτιώνεται με χαμηλότερο ρυθμό:
Ο μεταποιητικός δείκτης HSBC flash PMI για την Κίνα, μειώθηκε σε επίπεδο 50.4 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.3 του προηγούμενου μήνα.

Ο
Tarullo της FED, τονίζει την ανάγκη για πιο προσεκτικές κινήσεις από τους κεντρικούς τραπεζίτες: Ο Daniel Tarullo, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), επισήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να εξετάσουν τον αντίκτυπο που έχει η παρατεταμένη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης στην σταθερότητα των χρηματαγορών και στην αγορά εργασίας.

Οι τιμές των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία μειώνονται με χαμηλότερο ρυθμό: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών των εταιρικών υπηρεσιών μειώθηκε κατά 0.2% για τον Ιανουάριο, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές και συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.4% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';