Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 21 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 21 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 21.03.2013 11:17

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR συνέχισε να ενισχύεται έναντι του USD σήμερα το πρωί, μετά από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει την υφιστάμενη νομισματική πολιτική. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους δείκτες PMI για τους δευτερογενείς και τριτογενείς τομείς παραγωγής. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD σε USD 1.2944, ενώ ήταν σχεδόν αμετάβλητο έναντι του GBP σε GBP0.8563. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι των USD και EUR με το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο να εμφανίζεται μειωμένο για τον Φεβρουάριο. ΤοAUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του USD παρά την βελτιωμένη εικόνα της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα για τον Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 5 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις, τον δημόσιο δανεισμό, καθώς και τον δείκτη τιμών και παραγγελιών CBI, ενώ οι Next (NXT), Premier Oil (PMO), Vesuvius (VSVS), PremierFarnell (PFL) και A.G.BARR (BAG) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η BP (BP/) αποφάσισε να μην υποβάλει προσφορά για νέα δικαιώματα εξόρυξης στον κόλπο του Μεξικό, μετά από την αντίστοιχη απαγόρευση των Αμερικάνικων αρχών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι το δοκιμαστικό φάρμακο της GlaxoSmithKline (GSK) για την Μαλάρια, δεν είναι αποτελεσματικό και καλύπτει μόνο το 16.8% των παιδιών άνω των τεσσάρων ετών. Δύο κοινότητες Αβοριγίνων στον Καναδά υπέβαλαν μήνυση ύψους USD 877 εκατ. εναντίον θυγατρικών τηςRio Tinto (RIO) για υποβάθμιση της ζωής τους λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της δεύτερης. Η Tesco (TSCO) τέλος, απέσυρε αλλαντικά από τα καταστήματά της στην Τσεχία, καθώς ανιχνευτήκαν ίχνη κρέατος αλόγου σε αυτά.

Ασία: Κυρίως ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί, επηρεαζόμενες από την συνέχιση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά και την βελτιωμένη εικόνα του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Fanuc Corporation (6954), Yahoo! Japan (4689) καιKansai Electric Power (9503) έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες, ενώ αντίθετα η Daikin Industries (6367) υποχώρησε ακολουθώντας αντίστοιχη υποβάθμιση από broker. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.3% στις 12,630.6 μονάδες.

Στην Κίνα, η China CITIC Bank (601998) ενισχύθηκε λόγω προσδοκιών για βελτιωμένα αποτελέσματα. Στο Χόνγκ Κόνγκ η υποβάθμιση από brokerοδήγησε σε πτώση την Tencent Holdings (700), ενώ αντίθετα Daphne International Holdings (210) και China Resources Enterprise (291)ενισχύθηκαν μετά από την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων. Στη Νότια Κορέα τέλος, η Hanwha Chemical (009830) ενισχύθηκε μετά από την αλλαγή σύστασης για την μετοχή της εταιρίας από έναν broker σε “Buy” από “Hold”.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν οριακή άνοδο
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο κατά 0.1 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την μεταβολή των επιδομάτων ανεργίας, τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, τον μεταποιητικό δείκτη PMI της Markit, τον δείκτη τιμών ακινήτων καθώς και τον προπορευόμενο δείκτη, ενώ οι NIKE (NKE), Ross Stores (ROST), Micron Technology (MU), IHS Inc. (IHS), TIBCO Software(TIBX) και Worthington Industries (WOR) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την χτεσινή κανονική διαπραγμάτευση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Oracle (ORCL), Jabil Circuit (JBL), General Moly (GMO) και Tumi Holdings (TUMI) σε πτώση κατά 7.2%, 4.5%, 14.4% και 9.4% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η Nicholas Financial (NICK) ενισχύθηκε κατά 14.1%. Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.7% μετά από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και περεταίρω τόνωση της οικονομίας. Οι Lennar Corporation (LEN), Adobe Systems (ADBE) και General Mills (GIS) έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 4.8%, 4.2% και 2.6% αντίστοιχα, λόγω καλών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα οι Apple (AAPL), Deere & Company (DE),Yahoo! (YHOO), FedEx (FDX) και Caterpillar (CAT) υποχώρησαν κατά 0.5%, 3.1%, 0.3%, 6.9% και 1.5% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμιγνύονται κατά 6 και 9 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτώνPMI Ευρωζώνης, Γερμανίας και Γαλλίας για την μεταποίηση και τις υπηρεσίες, το εμπορικό ισοζύγιο Ελβετίας και Ισπανίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Ελλάδας και Πορτογαλίας, ενώ οι Hennes & Mauritz AB (HMB), Hermes International SCA (RMS), Lanxess AG (LXS), UnitedInternet AG (UTDI) και Havas SA (HAV) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Δικαστήριο της ΗΠΑ απέρριψε τις κατηγορίες της BASF SE(BAS) για παραβίαση πατέντας από την Ισραηλινή Makhteshim-Agan Industries. Τέλος, σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Frankfurter AllgemeineZeitung, ο διευθυντής προσωπικού της Deutsche Lufthansa AG (LHA), Stefan Lauer, θα αποχωρήσει από την θέση του μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Fed διατηρεί την υφιστάμενη νομισματική πολιτική: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα το επιτόκιο αναφοράς από 0 έως 0.25% όπως και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους USD 85 δις ανά μήνα.

Η
Fed αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και την ανεργία: Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η ανεργία δεν αναμένεται να μειωθεί κάτω από 6.5% μέχρι το 2015. Παρόλα αυτά, η ανεργία θα μειωθεί σε 7.3% - 7.5% μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, μείωσε την πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ από 2.3% έως 2.8% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση από 2.3% έως 3%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προσαρμόζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας, σύμφωνα με τον
Bernanke: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, δήλωσε ότι η αγορά εργασίας εμφανίζεται βελτιωμένη, όμως η υφιστάμενη νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί μέχρι να διασφαλιστεί ότι η εικόνα αυτή είναι βιώσιμη. Τόνισε επίσης ότι ο ρυθμός επαναγοράς ομολόγων θα προσαρμόζεται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Η Γερουσία εγκρίνει νομοσχέδιο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης:
Η Γερουσία στις ΗΠΑ ενέκρινε νομοθέτημα για χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τέλος του 2013 και αναμένει την τελική έγκριση από τη βουλή των αντιπροσώπων.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώνεται:
Ο μεταποιητικός δείκτης HSBC flash PMI της Κίνας, ανήλθε σε επίπεδο 51.7 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.4 του προηγούμενου μήνα.

Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας περιορίζεται:
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας μειώθηκε σε JPY 777.5 δις. για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενο με JPY 1,630.9 δις. του Ιανουαρίου.

Η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας αναπτύσσεται περισσότερο από ότι αναμένονταν:
Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε κατά 1.5% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.2% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία αυξάνεται: Για τον Φεβρουάριο, η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε κατά 3.3%, συγκρινόμενη με μια πτώση κατά 2.5% που καταγράφηκε μέσα στον Ιανουάριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.