Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 2 Απριλίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 2 Απριλίου 2013

Saxo Bank  | 02.04.2013 11:02

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύθηκε σήμερα το πρωί, καθώς ο μεταποιητικός δείκτης ISM για τις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από ότι αναμένονταν μέσα στο Μάρτιο, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για συνέχιση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής. Οι επενδυτές σήμερα αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών PMI καθώς και των δεικτών απασχόλησης στην Ευρώπη. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.2862 και GBP 0.8442, αντίστοιχα. Το AUDεπίσης ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του USD, με την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο στόχου στο 3%.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 13 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, τον μεταποιητικό δείκτη Markit, των δείκτη τιμών λιανικών πωλήσεων BRC, την καθαρή καταναλωτική δαπάνη, καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ η 21stCentury Technology (C21) αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, John Key, επισήμανε ότι η Rio Tinto (RIO)απέρριψε πρόταση κρατικής επιχορήγησης για να συνεχίσει την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αλουμινίου στο Smelters. Η Barclays (BARC) τόνισε ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ανοίξει υποκαταστήματα στην Αίγυπτο, καθώς επιδιώκει την επέκταση σε αυτή την περιοχή. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η InternationalConsolidated Airlines Group (IAG) θα παραγγέλλει μέσα στην εβδομάδα ένα νέο αεροσκάφος τύπου A350 από την Airbus, για να ενισχύσει τον στόλο της BritishAirways. Τέλος, σε μια συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο Stefan Magirius, πρόεδρος της θυγατρικής της GKN (GKN) στην Κίνα, GKN Aerospace, επισήμανε ότι η εταιρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάζει ανταλλακτικά αεροσκαφών στην Κίνα.

Ασία: Κυρίως πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τις απώλειες στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Nikon (7731), Canon (7751,Sony (6758), Toyota Motor (7203) και Honda Motor (7267), έκλεισαν την συνεδρίαση με απώλειες, με τις τρείς πρώτες να επηρεάζονται από το ενισχυμένο Γιέν. Αντίθετα, η JGC Corporation (1963) ενισχύθηκε καθώς θα κατασκευάσει από κοινού με την Technip μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου στην περιοχή Yamal της Ρωσίας. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.9%, στις 12,026.4 μονάδες. Στην Κίνα, οι Wuliangye Yibin (000858) και Baoshan Iron &Steel (600019) ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα στο Χόνγκ Κόνγκ οι Guangzhou Automobile (2238) και Tencent Holdings (700), όπως και στη Νότια Κορέα οι DoosanEngineering & Construction (011160) και Daewoo Engineering & Construction (047040) μεταξύ άλλων, έκλεισαν την συνεδρίαση με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.8 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των βιομηχανικών παραγγελιών, του δείκτη οικονομικών προσδοκιών IBD/TIPP, του μεταποιητικού δείκτη ISM της Νέας Υόρκης, καθώς και τον συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ οι McCormick & Company(MKC), Global Payments (GPN), Oxford Industries (OXM), Team Inc. (TISI) και G-III Apparel Group (GIII) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι BGC Partners (BGCP), Nuance Communications (NUAN), Humana (HUM), UnitedHealth Group (UNH) και MolinaHealthcare (MOH), ενισχύθηκαν κατά 42.1%, 8.2%, 9.5%, 4% και 2.4% αντίστοιχα, με την πρώτη να πουλάει την ηλεκτρονική της πλατφόρμα eSpeed στην NASDAQOMX Group (NDAQ) έναντι USD 1.2 δις. Αντίθετα, οι Shoe Carnival (SCVL) και Nordic American Tankers (NAT) υποχώρησαν κατά 2.8% και 9.2% αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, λόγω της αρνητικής εικόνας του μεταποιητικού κλάδου για τον Μάρτιο. Οι Apple (AAPL),Dell (DELL), Intel (INTC), General Mills (GIS) και Range Resources (RRC) υποχώρησαν κατά 3.1%, 0.2%, 1.9%, 1.3% και 0.9% αντίστοιχα, με την πρώτη να επηρεάζεται αρνητικά από την ενυπόγραφη απολογητική επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου, Tim Cook, προς τους καταναλωτές της Κίνας. Στον αντίποδα οι eBay(EBAY) και Hess (HES), ενισχύθηκαν κατά 2.8% και 2.7% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 4 και 10 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες PMI για Ευρωζώνη, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, τους δείκτες απασχόλησης Ευρωζώνης, Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς και το δείκτη τιμών καταναλωτή της Γερμανίας, ενώ οι Akka Technologies SA (AKA), Ellaktor SA (ELLAKTOR) και Groupe Crit (CEN) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την αίτηση της Novartis AG (NOVN) για πατέντα του φαρμάκου της Glivec. Ο BerndOsterloh, ανώτατο στέλεχος της Volkswagen AG (VOW3), επισήμανε ότι η εταιρία θα ενισχύσει το ανθρώπινό της δυναμικό κατά 50.000 εργαζόμενους μέχρι το 2018. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η MetroPCS Communications ζήτησε από τους μετόχους της να στηρίξουν την προτεινόμενη συγχώνευση με την θυγατρική τηςDeutsche Telekom AG (DTE) στις ΗΠΑ, T-Mobile USA. Τέλος, ο Luc Oursel, διευθύνων σύμβουλος της Areva SA (AREVA), επισήμανε ότι η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό της στη Βρετανική Urenco.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Βρετανία θα αποφύγει την τριπλή ύφεση, σύμφωνα με το BCC: Στην τριμηνιαία έκθεσή του το εμπορικό επιμελητήριο της Βρετανίας (BCC) επισήμανε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας λόγω αυξημένων εξαγωγών και βελτιωμένων επιδόσεων του τριτογενή τομέα. Το επιμελητήριο επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ήταν αυξημένη σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία θα αποφύγει μια περεταίρω ύφεση.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Lloyds για την Αγγλία, ανήλθε σε επίπεδο 20 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 13 του προηγούμενου μήνα.

Η RBA διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο: Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 3%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας επεκτείνεται: Για τον Μάρτιο, η νομισματική βάση της Ιαπωνίας βελτιώθηκε κατά 19.8%, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 15% του προηγούμενου μήνα.

Τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία μειώνονται: Για το Φεβρουάριο, τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 0.7%, συγκρινόμενα με μια αύξηση κατά 0.1% που σημειώθηκε μέσα στον Ιανουάριο.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ βελτιώνεται με φθίνοντα ρυθμό: Ο μεταποιητικός δείκτης ISM των ΗΠΑ ανήλθε σε επίπεδο 51.3 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 54.2 του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας συρρικνώνεται περεταίρω: Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Αυστραλίας υποχώρησε σε επίπεδο 44.4 για τον Μάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 45.6 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.