Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 17 Απριλίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 17 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 17.04.2013 11:06

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR εμφανίζει ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, παρά την πρόβλεψη για ισχνή ανάπτυξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη σύνοδο των G20, στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και στην έκθεση Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν αμετάβλητο έναντι του USD στο 1.3174, ενώ ενισχύονταν κατά 0.1% έναντι τουGBP στο 0.8582. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.9% και 0.7% έναντι των EUR και USD, καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι δεν θα ασκηθεί κριτική στην Ιαπωνία από τουςG20 για την υποτίμηση του νομίσματος.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 7 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη απασχόλησης ILO, τις μέσες ωριαίες αποδοχές, καθώς και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας. Οι Tesco (TSCO), Amerisur Resources (AMER), JDSports Fashion (JD/) και Smiths News (SNWS) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η BHPBilliton (BLT) αύξησε αισθητά την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος. Η εταιρία επιβεβαίωσε επίσης τις προβλέψεις της για την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος όλου του έτους.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι ασιατικές αγορές εμφάνισαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι Olympus (7733), Sony (6758), Panasonic (6752), IHI Corporation(7013) και Astellas Pharma (4503), έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, ενώ η Nomura Holdings (8604) υποχώρησε, καθώς περιουσιακά στοιχεία ύψους USD 2.4 δις έχουν δεσμευτεί από τις Ιταλικές αρχές, στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται για την συνεργαζόμενη τράπεζα, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA. Στις 5 amGMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.9%, στις 13,341.8 μονάδες.

Στην Κίνα, οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου China Minsheng Banking (600016) και Industrial Bank (601166) υποχώρησαν, λόγω ανησυχιών για μείωση στα χορηγούμενα δάνεια. Αντίθετα, η Kweichow Moutai (600519) ενισχύθηκε, καθώς ένας broker έθεσε τη μετοχή της εταιρίας στη λίστα με τις «κορυφαίες» επιλογές. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Chow Tai Fook Jewellery Group (1929) κινήθηκε ανοδικά, ενώ στη Νότια Κορέα, η Samsung Engineering (028050) υποχώρησε, καθώς εμφάνισε ζημιές στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 5.1 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, καθώς και την έκθεση Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Οι Bank of America (BAC), eBay (EBAY), American Express (AXP), Abbott Laboratories (ABT), PNCFinancial Services (PNC), Bank of New York Mellon (BK), Kinder Morgan Energy Partners LP (KMP), Mattel (MAT) και SanDisk Corporation (SNDK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Yahoo! (YHOO), Badger Meter (BMI) και InnerWorkings (INWK)υποχώρησαν κατά 4.2%, 8.1%, και 29.2%, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα, οι Intel (INTC) και Boston Private Financial Holdings (BPFH), ενισχύθηκαν κατά 0.7% και 13.7%, με την δεύτερη να προχωρά στην επαναγορά των προνομιούχων ιδίων μετοχών που έχει η Carlyle Group (CG) στην κατοχή της.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.4%, επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, οι Coca-Cola(KO), Johnson & Johnson (JNJ), BlackRock (BLK), Google (GOOG), W.W. Grainger (GWW), Whirlpool (WHR) και J.C. Penney (JCP) ενισχύθηκαν κατά 5.7%, 2.1%, 1.3%, 1.5%, 7.2%, 3.2% και 5.6%, αντίστοιχα, ενώ η Goldman Sachs (GS) υποχώρησε κατά 1.6%, καθώς εμφάνισε μειωμένα έσοδα πρώτου τριμήνου από τις επενδύσεις στις αγορές νομισμάτων, ομολόγων και εμπορευμάτων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 7 έως 8 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται κατά 6 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν την κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης, τις καταχωρήσεις νέων οχημάτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW για την Ελβετία. Οι ASML Holding NV (ASML), Ziggo NV (ZIGGO), Wirecard AG (WDI), Castellum AB (CAST), Huegli Holding AG (HUE) καιCuranum AG (BHS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η αίτηση για κατοχύρωση πατέντας σχετικά με το αντισυλληπτικό Yaz τηςBayer AG (BAYN) απορρίφτηκε από το αρμόδιο δικαστήριο των ΗΠΑ. Η Daimler AG (DAI) επισήμανε ότι προτίθεται να πουλήσει το εναπομείναν 7.5% στην EuropeanAeronautic Defence and Space Company NV (EAD), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Η θυγατρική της Electricite de France SA (EDF), EDF Renewable Energy, αγόρασε το 49% ενός αιολικού πάρκου ισχύος 161-megawatt στο Τέξας, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο. Τέλος, η θυγατρική τηςING Groep NV (INGA), ING US, τόνισε ότι σκοπεύει να πουλήσει 64.2 εκατ. μετοχές μέσω δημόσιας εγγραφής, με τις τιμές να κυμαίνονται από USD 21 μέχρι USD 24 ανά μετοχή.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Yellen της Fed υποστηρίζει την παρατεταμένη πολιτική χαμηλών επιτοκίων: Η Janet Yellen, ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στήριξε πλήρως την επιλογή της Τράπεζας να διατηρήσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια, λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών. Επισήμανε επίσης, ότι εάν συνεχιστεί η αδυναμία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η Τράπεζα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

O Kocherlakota της Fed ζητάει περισσότερη ποσοτική χαλάρωση: Ο Narayana Kocherlakota, πρόεδρος της Minneapolis Fed, επισήμανε ότι η Τράπεζα θα πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για να τονώσει την οικονομία, καθώς πιστεύει ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι αρκετό. Τόνισε επίσης ότι μια πτώση της ανεργίας κάτω από το όριο του 5.5% θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Ο προπορευόμενος δέικτης της Αυστραλίας αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, ο προπορευόμενος δείκτης του ινστιτούτου Westpac-Melbourne για την Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 0.6% μέσα στον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με μια άνοδο κατά 0.4% που σημειώθηκε κατά τον Ιανουάριο.

Οι τιμές των παραγωγών στη Νότια Κορέα μειώνονται: Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας μειώθηκε κατά 0.4% μέσα στον Μάρτιο, ακολουθώντας μια άνοδο κατά 0.7% που καταγράφηκε το Φεβρουάριο.

Ο ΔΤΚ της Νέας Ζηλανδίας ανακάμπτει: Για το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε κατά 0.4%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.2% που σημειώθηκε στο προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.