Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 11 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 11 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 11.03.2013 11:19

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας μέσα στην ημέρα, ενώ ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings (Fitch) υποβάθμισε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Ιταλίας σε “BBB+” από “A-”, με αρνητική προοπτική. Στις 06:00GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.3002, ενώ υποχωρούσε κατά 0.1% έναντι του GBP στο 0.8712. Το JPY εξασθένισε κατά 0.1% έναντι τουEUR, με τις βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο να εμφανίζουν πτώση.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι Soco International (SIA), Hansteen Holdings (HSTN), Archipelago Resources (AR/),Escher Group Holdings (ESCH), HaloSource (HALO), Hydrogen Group (HYDG), Pure Wafer (PUR), Croma Security Solutions Group (CSSG) και CapconHoldings (BRDY) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Το διυλιστήριο Deer Park της Royal Dutch Shell (RDSA) αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα το Σάββατο. Ο Mitch Cox, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης επενδύσεων στις ΗΠΑ για την Barclays (BARC), παραιτήθηκε από την θέση του. Σύμφωνα με τους Financial Times, το υπουργείο οικονομικών προγραμματίζει την επανιδιωτικοποίηση των Royal Bank of Scotland Group (RBS) και Lloyds BankingGroup (LLOY) μέσω δημόσιας εγγραφής προς το κοινό. Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η Prudential (PRU) μπορεί να αυξήσει το διανεμόμενο μέρισμα προς τους μετόχους της, όταν ανακοινώσει αποτελέσματα την Τετάρτη.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Sumitomo Mitsui Trust Holdings (8309), Sumco Corporation (3436), HondaMotor (7267), Nissan Motor (7201) και Yamaha Motor (7272) ενισχύθηκαν, με τις τρείς τελευταίες να επηρεάζονται από αντίστοιχες αναβαθμίσεις των μετοχών τους από brokers. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.4% στις 12,338.6 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Industrial Bank (601166), Ping An Bank (000001) και China Minsheng Banking (600016) υποχώρησαν, ενώ οι Guangshen Railway (601333) καιDaqin Railway (601006) ενισχύθηκαν ευνοούμενες από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο συγκοινωνιών. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι Li & Fung (494) και Prada SpA (1913) ενισχύθηκαν, ενώ η China Yurun Food Group (1068) υποχώρησε μετά από την φημολογία για καταγραφή ζημιών για το οικονομικό έτος 2012. Τέλος, στην Νότια Κορέα, οι Hyundai Motor (005380) και Kia Motors (000270) κατέγραψαν απώλειες, λόγω του ανατιμημένου Won.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κατέγραψαν οριακή άνοδο
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.3 μονάδες. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Dick’sSporting Goods (DKS), Urban Outfitters (URBN), CVR Energy (CVI), Casey’s General Stores (CASY), Synageva BioPharma (GEVA), Heckmann (HEK),Stewart Enterprises (STEI) και Scientific Games (SGMS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση, οι CYS Investments (CYS), Rambus (RMBS), LKQ Corporation (LKQ) και Ezcorp (EZPW) υποχώρησαν κατά 2.2%, 4.3%, 3.8% και 3.7% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Quicksilver Resources (KWK), Rubicon Minerals (RBY), Consumer Portfolio Services (CPSS) και Chart Industries (GTLS) ενισχύθηκαν κατά 6.6%, 4.4%, 4.5% και 2.9%.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, οιCitigroup (C), McDonald’s (MCD) και H&R Block (HRB) ενισχύθηκαν κατά 3.7%, 1.7% και 9.2% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι Goldman Sachs (GS), JPMorgan Chase(JPM), Morgan Stanley (MS) και Google (GOOG) υποχώρησαν κατά 2.3%, 0.9%, 0.8% και 0.1% αντίστοιχα, με τις τρείς πρώτες να εμφανίζουν απογοητευτικά αποτελέσματα στα stress tests.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 9 και 4 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο και το εργασιακό κόστος της Γερμανίας, το ΑΕΠ Ελλάδας και Πορτογαλίας, τις λιανικές πωλήσεις της Ελβετίας, καθώς και την βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή της Γαλλίας, ενώ οι Enel Green Power SpA (EGPW), GEA Group AG (G1A), Aryzta AG (ARYN) και Nordex SE (NDX1) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την Independent, η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι πολύ κοντά στο να συνάψει συμφωνία με την Electricite de France SA (EDF) για την κατασκευή πυρηνικών μονάδων ενέργειας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η E.ON SE (EOAN) δεν θα πουλήσει την μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί. Σύμφωνα με την Euro am Sonntag, η ThyssenKrupp AG (TKA) μπορεί να αναθέσει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στον Ulrich Lehner, πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της Henkel AG (HEN), αντικαθιστώντας τον Gerhard Cromme. Τέλος, η Atlantia SpA (ATL) συμφώνησε να εξαγοράσει την Gemina SpA(GEM) σε μια συμφωνία ανταλλαγής μετοχών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.


Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Fitch υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ιταλίας: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Ιταλίας κατά μια βαθμίδα σε “BBB+” από “A-”, με αρνητική προοπτική, επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια επηρεάζει την δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την ύφεση και την κρίση χρέους.

Το εργοδοτικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται:
Ο δείκτης Lloyds για την εργοδοτική εμπιστοσύνη της Αγγλίας, ανήλθε σε επίπεδο -44.0 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -45.0 του Ιανουαρίου.

Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξάνεται:
Ο πληθωρισμός στην Κίνα ανήλθε σε επίπεδο 3.2% για τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 2% του προηγούμενου μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξάνεται με χαμηλότερο ρυθμό:
Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 9.9% για τους δύο πρώτους μήνες του έτους, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 11.4% που καταγράφηκε την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξάνονται:
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12.3% για τους 2 πρώτους μήνες του έτους, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 14.7% που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας συνεχίζει την πτωτική του πορεία:
Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) της Κίνας, μειώθηκε κατά 1.6% μέσα στον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με μια παρόμοια πτώση του προηγούμενου μήνα.

Η προσφορά χρήματος Μ2 της Κίνας μειώνεται:
Η προσφορά χρήματος Μ2 της Κίνας για τον Φεβρουάριο, μειώθηκε σε 15.2% σε σχέση με το επίπεδο 15.9% του προηγούμενου μήνα.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας μειώνονται:
Για τον Ιανουάριο οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 13.1%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 2.8% του Δεκεμβρίου.

Η προσφορά χρήματος
M3 της Ιαπωνίας αυξάνεται: Για τον Φεβρουάριο, η προσφορά χρήματος Μ3 της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2.4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 2.3% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';