Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 1η Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 1η Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 01.03.2013 11:54

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών PMI Ευρωζώνης και ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Γερουσία δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο για την αποφυγή της ενεργοποίησης των αυτομάτων μηχανισμών μείωσης δαπανών. Στις 06:00 GMTτο EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3081 και GBP 0.8617 αντίστοιχα. Αντίθετα το JPY υποχώρησε κατά 0.3% έναντι τωνEUR και USD με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας να μειώνεται περισσότερο από το αναμενόμενο. Το AUD τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι του USD, λόγω των βελτιωμένων δεικτών μεταποιητικής δραστηριότητας της Αυστραλίας για τον Φεβρουάριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 12 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον μεταποιητικό δείκτη PMI, τον δείκτη τιμών ακινήτων, τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, την καθαρή καταναλωτική δαπάνη καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ οι Lloyds Banking Group (LLOY), WPP(WPP), Old Mutual (OML), Hammerson (HMSO) και William Hill (WMH), έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Turquoise Hill Resources, θυγατρική της Rio Tinto (RIO), επισήμανε ότι δεν μπορεί να λύσει τις οικονομικές διαφορές με την κυβέρνηση της Μογγολίας σχετικά με το ορυχείο χαλκού και χρυσού στην περιοχή Oyu Tolgoi, κατέληξαν όμως σε μια προσωρινή συμφωνία ώστε να λειτουργήσει το ορυχείο από τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με το πρακτορείοReuters, η Lloyds Banking Group (LLOY), στην σημερινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το ποσό που προορίζεται για αποζημιώσεις πελατών. Ο Ed Clark, διευθύνων σύμβουλος της Toronto-Dominion Bank, επισήμανε ότι η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Citizens Bank, θυγατρικής τηςRoyal Bank of Scotland (RBS), καθώς δεν πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις που έχει θέσει η πρώτη.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν απώλειες σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Tokyo Electric Power (9501), Sharp (6753), Mitsui Fudosan (8801)και Mitsubishi Estate (8802), μεταξύ άλλων ενισχύθηκαν, όμως η TDK Corporation (6762), η οποία έχει μεγάλη έκθεση στην αγορά της Κίνας, έκλεισε πτωτικά, ακολουθώντας την απογοητευτική επίδοση του δείκτη μεταποίησης της Κίνας. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.3% στις 11,587.1 μονάδες. Στο Χόνγκ Κονγκ οι Sun Hung Kai Properties (16), Citic Pacific (267) και Aluminum Corporation of China (2600), όπως και στην Κίνα η China Life Insurance(601628) μεταξύ άλλων, έκλεισαν με απώλειες, ενώ στην Νότα Κορέα οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 1.9 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών ISM και Markit, του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Reuters/Michigan καθώς και τον συνολικών πωλήσεων οχημάτων, ενώ οι Best Buy (BBY), Pepco Holdings (POM), Dresser-Rand Group (DRC), Hospitality Properties Trust (HPT) και Foster Wheeler AG (FWLT) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση, οι Groupon (GRPN), Alaska Communications (ALSK), Salesforce.com (CRM) και Gap Inc. (GPS) ενισχύθηκαν κατά 4.2%, 14.5%, 4.8% και 2.8% αντίστοιχα. Αντίθετα οι OmniVision Technologies (OVTI) και McDermott International (MDR) υποχώρησαν κατά 9.8% και 5.9% αντίστοιχα. Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 δεν κατάφερε να κρατήσει τα αρχικά κέρδη και υποχώρησε κατά 0.1% στο κλείσιμο, λόγω της αποτυχίας της Γερουσίας να περάσει το νομοσχέδιο για την αποφυγή της ενεργοποίησης των αυτομάτων μηχανισμών μείωσης δαπανών. Οι J.C. Penney (JCP), Intuitive Surgical (ISRG), Cablevision Systems (CVC) και Kohl’s Corporation (KSS) υποχώρησαν κατά 17%, 11.1%, 9.6% και 1.1% αντίστοιχα, κυρίως λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα οιMylan (MYL) και Limited Brands (LTD) ενισχύθηκαν κατά 3.6% και 2.3% αντίστοιχα, με την πρώτη να προχωράει στην εξαγορά της Agila Specialties Private Limitedέναντι USD 1.6 δις.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται κατά 8 μονάδες πτωτικός. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες PMI Ευρωζώνης, Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ελβετίας και Ελλάδας, τους δείκτες τιμών καταναλωτή και απασχόλησης Ευρωζώνης και Ιταλίας, των λιανικών πωλήσεων της Γερμανίας καθώς και του ΑΕΠ της Ιταλίας, ενώ οι Rallye SA (RAL), EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG (EBK), Belgacom SA (BELG), Koninklijke Vopak NV (VPK) και PSP Swiss Property AG (PSPN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η καταγγελία της Ινδικής Unitech Limited εναντίον της Deutsche Bank AG (DBK) σχετικά με κάποια συναλλαγή σε χρεωστικούς τίτλους, απορρίφτηκε.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Γερουσία αποτυγχάνει να ψηφίσει το νομοσχέδιο:
Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να αποτρέψουν την εφαρμογή των αυτομάτων μηχανισμών μείωσης δαπανών, οι οποίοι ενεργοποιούνται από σήμερα.

Ο
Evans της Fed επιμένει στην συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος: Ο Charles Evans, πρόεδρος της Chicago Fed, ζήτησε από την κεντρική τράπεζα να μην σταματήσει πρόωρα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς αυτό θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους του, σχετικά με μια νέα φούσκα στην αγορά ακινήτων που μπορεί να δημιουργηθεί από την παρατεταμένη ποσοτική χαλάρωση.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας βελτιώνεται με χαμηλότερο ρυθμό: Ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας ανήλθε σε επίπεδο 50.1 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 50.4 του Ιανουαρίου. Αντίστοιχα ο μεταποιητικός δείκτης HSBC PMI ανήλθε στο επίπεδο 50.4 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 52.3 του προηγούμενου μήνα.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Ιαπωνίας μειώνεται περεταίρω:
Για τον Ιανουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας εμφάνισε πτώση κατά 0.3%, συγκρινόμενος με μια αντίστοιχη πτώση κατά 0.1% του Δεκεμβρίου.

Η αγορά εργασίας της Ιαπωνίας βελτιώνεται περεταίρω:
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία μειώθηκε στο 4.2% για τον Ιανουάριο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές και συγκρινόμενος με το επίπεδο 4.3% του Δεκεμβρίου.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Αυστραλίας βελτιώνεται:
Ο μεταποιητικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε σε επίπεδο 45.6 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 40.2 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Νότιας Κορέας αυξάνεται απρόσμενα: Για τον Φεβρουάριο, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νότιας Κορέας ανήλθε σε USD 2.1 δις, συγκρινόμενο με τα USD 874.0 εκατ. του Ιανουαρίου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.